maanantai 25. tammikuuta 2016

Kuitti

Kimeä-äänisten miesten kiljahtelut kuuluivat kadulta ylös hostellin huoneeseen, jossa yksi väsynyt matkustaja istui viileällä laattalattialla ja kuivatteli valkoista lakkaa kynsissään. Hän oli juuri hyvästellyt vielä toisen kuukauden reissua jatkavat ystävänsä iltajunalle ja oli tästä hetkestä eteen päin oman onnensa nojassa. Edessä oli 24 tuntia matkustamista kohti
kotia. Ajatukset harhailivat elämän kunnioittamisessa. Väsynyt matkustaja oli juuri kävellyt ympäri Bangkokin katuja ja todistanut vieressään tapahtunutta onnettomuutta, jossa ihminen levisi märäksi läntiksi kadulle.


Koti-ikävä iski juuri oikeaan aikaan.


Birckenstokit oli pakattu rinkkaan, likapyykit sullottu muovipussiin ja viimeiset roposet käytetty Tiikeribalsamiin. Matkalle mukaan pakatuista neljästäkymmenestä käsien tehopuhdistuspyyhkeestä oli jäljellä kolme. Väsynyt matkustaja oli välttynyt matkallaan sairauksilta ja taudeilta, mistä hän oli erityisen kiitollinen.


Takana oli muistorikas reissu. Kuusi täysin erilaista paikkaa. Alkeellisia oloja, turistien kansoittama ranta, letkeä paratiisi reggaebaareineen, yltiörauhallinen piskuinen saari häikäisevine rantoineen, kulunut pikkukaupunki vähäisine turisteineen ja viimeiseksi viehättävä miljoonakaupunki käsittämättömine temppeleineen, paahteisine katuineen, valtavine kauppakeskuksineen ja ylellisine pilvenpiirtäjäbaareineen.


Kuukausi intensiivistä aikaa ystävien kanssa. Yksin olo tuntui yhtäkkiä kovin yksinäiseltä. Hostellihuoneen ovi kävi. Uudet reissaajat astuivat huoneeseen ja alkoivat jakaa sänkypaikkoja keskenään. Väsynyt matkustaja palasi ajatuksistaan tähän hetkeen, katsoi kelloa, toivotti reissaajille hyvät matkan jatkot ja kirjautui ulos hostellista.


Kotimatka oli alkanut.
Ilona
7 kommenttia:

 1. Sulta saa varmasti hyviä vinkkejä, jos saman tyyppiseen reissuun joskus lähtee :)

  VastaaPoista
 2. mitä en ymmärrä. tarkoittaako tämä siis että matka on päättynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin se vaan kuukausi hurahti ja reissu on mun osalta ohi. Muut meidän matkaseurueesta varasivat jo alkujaan pidemmän reissun kuin minä ja jatkavat reissaamista vielä toisen kuukauden.
   Näin ollen hyvästelin matkaseuralaiseni ja palailin Bangkokista itsekseni Suomeen Ukrainan kautta.

   Aamuista jäistä räntäsadetta lukuunottamatta kotiin ja arkeen paluu on kyllä ollut oikein mukavaa. Ei sillä, kyllä mä nautin reissaamisestakin täysillä :)

   Poista
 3. Siis hetkinen. Oonko sekasi vai mitä, mutta eihän nyt vielä voi olla MITENKÄÄN koko loma ohi?! Siis täähän on vasta eka viikko, eikö? ( oonko hukannu ajantajun........................................)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Ajantaju hukattu ;) Kyllä mä vaan rinkka selässä lähdin kotoa tammikuun alussa aamuyöllä, kun (ensi?)lumi oli juuri alkanut leijailla alas taivaalta ja saanut maan valkoiseksi.

   Toivotaan, että helmikuu menis ihan yhtä nopeesti ja kohta olis kevät!

   Poista

Kiitos!