maanantai 9. joulukuuta 2013

Enkeli kokkaa




Ensin hän paistoi palottelemansa pekonit ja sekoitti ne jauhelihan sekaan. Lisäsi kananmunan, korppujauhoa, paprikajauhetta, chiliä, suolaa ja pippuria. Antoi taikinan seistä hetken.


Sitten hän pyöritteli keskittyneesti ja hartaudella 17 tasakokoista lihapullaa, yhden ison ja nauroi.


Äidillä ja pojalla on tapana käydä kaksin ruokaostoksilla. Äiti tahtoo opettaa pojalle. Asiat eivät ilmesty jääkaappiin itsestään. Ruoka maksaa ja usein aika paljon. Jonkun täytyy suunnitella ja tehdä. Myös sillä on merkitystä, missä jäjestyksessä tavarat kassahihnalle ja kauppakasseihin asetellaan. Poika seuraa, kyselee ja sisäistää.


Nykyään pojasta on oikeasti apua. Kotona hän kirjoittaa kauppalistan. Kaupassa punnitsee hedelmät ja vihannekset. Ja muistuttaa äitiä, mitä kauppalistassa lukee. Äiti kun unohtaa aina lukea listaa (vaikka liimaakin post it-kauppalistansa aina ostoskärryn laitaan kiinni).


Poika katseli tv.stä intensiivisesti Junior MasterChef- ja Koko Suomi leipoo- ohjelmia. Jotain jäi käteen. Nimittäin innostus ja rohkeus tehdä itse. Siispä nykyään poika pohtii kaupassa myös mitä voisi valmistaa ruoaksi. Tämä tapahtuu aina lihaosastolla ja erityisesti jauhelihahyllyn kohdalla. Ja omaan kysymykseensä hän löytää aina vastauksen. Lihapullia.


Äiti halaa ja sanoo ihanaksi pikku enkeliksi. Ja poika antaa äidin tehdä niin.




Ilona




6 kommenttia:

  1. Omatekoiset lihapullat ne vasta hyviä onkin :) Hienoa, että pienestä pitäen tykätään tehdä ruokaa! Heitän lihapullien sekaan pienen haasteen blogistani, käyhän kurkkasemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ajatuksesta. Mä olen huono ihminen kun en koskaan tartu haasteisiin :(
      ehkä mun pitää yrittää tsempata. sitten joskus :)

      Poista
  2. Pekonia lihisten sekaan! Nam, täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kuulemma maistuu..mutta nämä ovat kuulopuheiden mukaan maailman parhaita:

      Aurajuusto-lihapullat

      800g jauhelihaa
      sipuli
      3-4 valkosipulin kynttä
      1 pkt pekonia
      1/2-1 pkt Aurajuustoa muruina
      3 kanamunaa
      n.3 reilua tl Dijon sinappia
      1 pieni prk ranskankermaa
      mausteita maun mukaan.
      Silppua sipulit pieneksi hakkeeksi. Paloittele myös pekoni. Paista pannulla. Lisää jauhelihan joukkoon. Lisää myös kanamunat, mausteet ja ranskankerma, sekä juusto. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia pullia ja paista 225c uunissa n.15min.

      Poista
  3. Pekonia! Se täytyy testata.
    Kiva lukea tällaisia nälässä :D Odottelen tässä just Jannea kotiin, että saadaan murua rinnan alle.

    Ihana poika ♥ Arvostan miten ajattelet ja opetat hänelle ruuasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo mullakin on nälkä. Mutta ei tee mieli lihapullia ;)

      On kyllä huipputyyppi tuo poikanen <3

      Poista

Kiitos!