keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kahden viikon menu



Mitä seuraavana kahtena viikkona syötäisiin?

Kriteereinä helpohko, melko edullinen, melko ravitseva, melko eineksetön ja toisinaan myös monena päivänä peräkkäin syötävä ruoka. Minä, pescovegetaarista ruokavaliota noudattava, olen ainoa perheemme ruokarajoitteinen. Toisaalta minä en myöskään kaipaa päivittäin lämmintä ruokaa. Muun perheen lihansyöntipäivinä mennäänkin usein yhden ruoan taktiikalla ja minä syön pelkkää salaattia. Viikonloppuisin teemme usein vain yhden lämpimän ruoan.


Ruokaviikko 1

Ma - Kirjolohikiusaus (ananasmurskalla ja aurajuustolla mehevöitettynä)
Ti - Sama kuin eilen
Ke - Pinaattikeitto ja  kananmunat
To - Sama kuin eilen
Pe - Nakit ja ranut (eli maalaisranskanperunat) sekä itse maustettu chilimajoneesi
La - Avocadopasta
Su - Ruokaisa salaatti (sis. pastaa ja fetajuustoa)


Ruokaviikko 2

Ma - Kalakeitto (joko perus kirjolohikeitto tai ihana punainen kalakeitto )
Ti - Sama kuin eilen
Ke - Jauhelihariisimössö (sis. keitettyä risottoriisiä, paistettua sipulia ja jauhelihaa, he-ma-pa-sekoitusta, punaisia linssejä tai papuja yms.) lisänä turkkilaista- tai maustamatonta jogurttia
To - Sama kuin eilen
Pe - Pihvi ja salaatti (pihvi = kalaa, kanaa tai possua)
La - Tonnikalalasagne
Su - Sama kuin eilen


Aamupaloiksi, välipaloiksi ja iltapaloiksi syömme:

- Maustamatonta jogurttia + marjoja tai mysliä
- Maitorahkaa + sokeritonta mehukeittoa
- Puuroja (ruis-, manna-, riisi-, ruispuolukka-, aprikoosi- tai puolukkavispipuuroa)
- Ruisleipää tai itse leivottuja sämpylöitä
- Hedelmiä ja tuorepaloja
- Salaatteja
- Marjakiisseleitä omista pakastemarjoista
- Marjarahkoja omista marjoista
- Pannukakkua (kardemummalla maustettuna ja kermavaahdon kanssa nam!)


Laskelmieni mukaan viikottaiset kaupassa käynnit pysyisivät alle 70 euron, mikäli pysyttäydytään suunnitelmissa, eikä syrjähyppyjä tule.




P.S. Seuraava kahden viikon menu tulee aikanaan lähempänä deadlinea.


P.P.S. Jaiks, mä inhoon pinaattikeittoa!





Ilona





13 kommenttia:

  1. Kadehdittavaa suunnitelmallisuutta :)

    Meillä yleensä mietitään siinä vaiheessa, mitä syödään, kun avataan jääkaapin ovi ja katsotaan, onko siellä ylipäätään mitään, mistä sitä syötävää voi kehittää..
    Pienellä ja yksinkertaisella kumminkin pärjäillään ja vaikka olenkin välillä potenut huonoa omaatuntoa siitä, että olen kehno kokki (koska en tykkää ruuanlaitosta), niin hyvinpä nuo on perheen miehet kumminkin hengissä selvinneet :).
    Ja nyt kun pojat jo on täysi-ikäisiä, laittaisinkin yhtäkkiä sitä ruokaa niin kovin mieluusti, jos vaan olis niitä syöjiä kotona..

    Itse pärjäilen salaateilla, joihin lisäilen sekaan jotain proteiinia. Mies sensijaan rakastaa kaupan maksalaatikkoa, eikä tee syömisestään sen kummempaa numeroa. Kavereille on mainostanut, että kun aamulla töihin lähtiessään laittaa maksalaatikon patterin päälle lämpiämään, niin on just sopivaa, kun tulee töistä :D.

    Ja ps. Pinaattikeitto on niin hyvää, että aina kun on tilaisuus, syön mieluusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää on vaan tällasta suunnitelmallisuusyritystä. Että älä siellä turhaan kadehdi ;)

      Meillä kanssa on yksi, joka rakastaa kaupan maksalaatikkoa.

      Poista
  2. Kiva nähdä kuinka onnistut :) Ruokaan menee kyllä turhan paljon rahaa, varsinkin kun ajattelee kuinka paljon sitä päätyy roskikseen :/ Pitäis kyllä olla niin paljon suunnitelmallisempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään mut nähtiin kaupassa :( petyin. En ollut huomioinut suunnitelmassani teinin isänpäiväkakuntekohaluja enkä näin myöskään aineksia. Ensi viikon kauppalistasta pitää ehdottomasti kirjoittaa hieman monipuolisempi..että sallii myös näitä yllätyksiä. Kauppalistan ulkopuolelle en kuitenkaan mene!

      Meillä taas ei mene roskiin ruokaa laisinkaan. Tai no toisinaan homehtuu joku avattu pestopurkki, mutta siinä se melkein.

      Poista
  3. Pannukakku kardemummalla on niin nam. Yksi halpa ruoka on makaronilaatikko, kun korvaa jauhelihan soijarouheella. Perheen lihansyöjät eivät ole tajunneet mitään, vaan ovat luulleet syövänsä jauhelihaa. ;) Viimeksi miehelle paljastin, että on muuten soijarouhetta. Ilme oli näkemisen arvoinen. ;)

    T. Okm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muuten myös inhoan pinaattikeittoa. Traumoja ala-asteelta. ;)

      T. Sama

      Poista
    2. Meillä noi, tai oikeastaan mies, muka inhoaa soijarouhetta. En tajuu.

      Mä ihan kasvatuksellisista syistä taivuin ton pinaattikeiton valmistukseen ja syömiseen ;)
      Kerroin, etten välitä siitä ollenkaan, mutta teen ja syön kuitenkin. No sitten söin sen kerran ja totesin, että söinpä reippaasti, enkä valittanut ollenkaan..mutta toista kertaa en enää syö :D

      Poista
  4. Minä en myöskään tykkää pinaattikeitosta. Minä jossain vaiheessa tein ruokalistan aina viikoksi eteenpäin ja se toimi hyvin. Nyt jostain syystä se jää tekemättä ja lähes joka iltainen vaiva on miettiä, mitä tänään / huomenna ruuaksi. Pitäisi taas ryhdistäytyä tuon ruokalistan kanssa, niin paljon se helpottaa arkea ja ruokaostosten tekoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo maistoin tekemääni pinaattikeittoa ja muistin ihan oikein, se oli ihan hirveetä :D

      Ihan kyllä leppoisaa puuhaa, kun kerralla miettii parin viikon ruoat, niin ei tarvi hetkeen stressata. Suosittelen palaamaan tapaan, jos olet sen kerran jo hyväksi todennut.

      Poista
  5. Mieletöntä suunnitelmallisuutta :)) Mä niin odotan miten tää etenee :))

    Mä kuulin tässä just, että Jannella on aika monta nippua lounareita tälle vuodelle käyttämättä. Me vissiin sit syödäänkin loppuvuosi ulkona ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppuvuosi ulkona syömistä ei kuulosta muuten ollenkaan paskemmalta idealta.

      Poista
  6. Oi, nostan hattua ja taputan listassa olevalle jauhelihariisi(makaroni)mössölle! Että mää välillä ärsyynnyn noista "halvoista ja näppäristä" viikon ruokalistoista, joissa niinkin edullinen ja näppärä ruoka, kun RIISIMÖSSÖJAUHELIHALLA unohdetaan. Siis täh? Senhän pitäis olla joka listalla ihan perusvaihtoehtona. Mutta ei. Listassa on kyllä kanaviillokkia ja uunissa haudutettua kuhaa ynnä muuta kauden kasvista. Mutta mössö. Mössöä sen olla pitää.

    Koska meillä valitettavan usein pysytellään samoissa (makaronilaatikko, jauhelihakiusaus, pasta, puuro, kiusaus, jauhelihakastike, laatiko, mössö, makkara+kotiranut) ruoissa, päätin kokeilla vähän eri juttuja välillä. Tein nimittäin porkkanalettuja ja kappas, mies kehu ne maasta taivaaseen. Eikä ollu edes lihaa tarjolla. Porkkanalettuja, muusia ja puolukkakurpitsahilloa. Tästä innostuneena tänään aion taikoa porkkanalinssilettuja - bonuksena voipapusalaatti.

    Toivottavasti en haukannut liian isoa palaa innostuksissani. Tämän jos munaan, porkkanaletut ovat historiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mössö on kerrassaan kätevä ruoka. Todellista muonaa!

      Porkkanaletut kuulostaa tosi tosi hyvältä - varsinkin, jos ne paistetaan voissa..suuressa määrässä voita :)

      Poista

Kiitos!