sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Peilikaapilla





Ihan ensimmäiseksi joutuu sanoa, että inhoan peilikaappeja. Paitsi sellaisia kauniita 50-lukulaisia. Ensimmäinen suunnittelemani asia tämän kodin remontissa oli peilikaappien eliminointi. Tilalle olisi tullut yksinkertaiset vähäeleiset peilit. Wc.n ja kylpyhuoneen peilikaapeissa oli kuitenkin sähköt ja valaisimet, joten ilman sähkömiestä en peilikaappeja uskaltanut lähteä repimään seinästä. Kyseisissä tiloissa ei ollut (eikä ole) mitään muita säilytysratkaisuja peilikaappien lisäksi, ei kaappeja eikä hyllyjä. Ennen kuin aikanani ehdin alkaa tilailemaan sähkömiestä, huomasin peilikaappien olevan yksinkertaisesti todella käytännölliset. Tälläkin kertaa käytännöllisyys meni turhamaisuuden edelle ja peilikaapit saivat jäädä.


Peilikaappien sisällössä pätee sama, kuin muuallakin kodissa. Mitä vähemmän, sitä parempi. Peilikaappeihin mahtuu erinomaisesti kaikki perheen kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteet sekä hiustenhoitotuotteet ja pyykinpesuaineet. 


Vuosien mittaan olemme löytäneet minulle ja miehelle sopivat ihonhoitotuotteet ja näin ollen virheostoksia ei enää pääse sattumaan. Niitä, kun päätät ostaa " sen hyvän tuotteen", mutta hetken tuotetta käytettyäsi huomaat sen olevan täysin epäsopiva ihollesi ja päätät siirtyä seuraavaan yritykseen. Jokainen nainen tietää (ja mies huomaa), että purnukoita ja puteleita voi kertyä aikamoinen arsenaali kaappien perukoille. Kun löydät itsellesi ja ihollesi sopivat tuotteet, voit unohtaa ylimääräiset purnukat peilikaapissa. Rahat, luonto ja hermot säästyvät. Ja se jos mikä on vapauttavaa.


Ihonhoidossa panostan mieluummin, kuin pihistän. Maksan mielelläni tuotteesta, jonka tiedän olevan toimiva ja laadukas. Laadukkaat tuotteet ovat kokemukseni mukaan todella riittoisia. Suurempi tuotteen yksikköhinta ei siis tunnu kalliilta, kun pieni purkki voidetta kestää jokapäiväisessä käytössä puoli vuotta.


Kuten peilikaappien sisällöstä voi päätellä, olen hyvin merkkiuskollinen. Olen löytänyt sekaiholleni sopivat tuotteet kosmetologien ihoanalyysien perusteella. Alettuani käyttää minulle sopivia tuotteita, on vuosien mittaan ihoni kunto parantunut huimasti. Ihoni on nykyään sellaisessa kunnossa, ettei meikitön naama tuota ahdistusta. Ihonhoitotuotteiden lisäksi meikkipussini sisältö on vakio. Meikeissä minulle tärkeää on meikkaamisen helppous ja meikin kestävyys. Iholle levitettävä meikkipohja ei saa olla ihoa tukkivaa, jottei huolella tehty ihonhoito ja puhdistus mene hukkaan.
Arki- sekä juhlameikin tekemiseen riittää hyvin viisi tuotetta. (Eikun kuusi. Juhlaan lisätään mahdollisesti vielä huulipuna, jota ei ole kuvassa.)



Päivittäiset ihonhoitorutiinini/kauneusrutiinini

Aamuisin

- Puhdistan kasvoni Aco.n kasvovedellä (aamuisin en pese kasvojani, välttääkseni ihon turhaa kuivumista).
- Levitän kasvoille sävyllisen kosteusvoiteen. Suojakerroin 20 läpi vuoden suojaa kasvojen herkkää ihoa.
- Jos meikkaan, levitän iholleni Flow.n mineraalimeikkiä, joka peittää sopivasti, antaa ihon hengittää, eikä tuki ihohuokosia. Eloa tuomaan kasvoille lisään Kreikasta lähtöisin olevan iho-ja ymäristöystävällisen sarjan, Korresin, aurinkopuuteria. Poskille sipaisen We Care Icon.in poskipunaa. Kulmakarvoja korostan perus marketti-meikkikynällä. Ripsiin sipaisen pari kerrosta Sensai 38-ripsiväriä, joka ei muuten päivän aikana leviä koskaan mihinkään, ei sateella eikä sukeltaessa ja on kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan parasta.



Iltaisin

- Pesen kasvoni suihkussa saippuattomalla puhdistusgeelillä, joka poistaa meikin ja lian kuivattamatta ihoa.
- Hieron kasvoni Himalajan suolasaippualla. Saippua on Himalajan vuorisuolapala. Saippuan mineraalit desinfioivat ja ravitsevat ihoa ja auttavat säilyttämään ihon kosteustasapainon.
- Joka toinen päivä kuorin ihon mikrokuorinnalla, joka kuorii ihon pinnalta elottoman solukon ja tekee ihon kirkkaaksi.
- Suihkun jälkeen levitän iholle vuoropäivinä Bio-oilia, joka lupaa tasoittaa arpia ja ihon epätasaista väriä tai vaihtoehtoisesti kookosöljyä, jota löytyy ruokakaapistamme tai kosteuskyllästettyä boosteria, joka kosteuttaa ihoa, antaa iholle elinvoimaa, suojaa ja joustavuutta.
- Ihon kosteutukseen käytän tehokkaasti kosteuttavaa ja ihoa tasoittavaa voidetta.





P.S. Tämä ei ollut mainos. Ei maksettu. Eikä yhteistyössä. Jaan mielelläni kokemuksiani hyväksi havaituista asioista ja olen tyytyväinen jos jotkut vinkkini voivat olla jollekin avuksi.


P.P.S. Meikkisiveltimet- ja kynät, voiteet, vanupuikot ja vanulaput pysyvät peilikaapissa kauniisti ojennuksessa vanhoissa hillopurkeissa, joista on poistettu etiketit.


P.P.P.S. Eikun peilikaapin siivoukseen.






Ilona





19 kommenttia:

  1. Minä muutin tähän taloon vuonna 1995 ja olin sata varma että vessan peilikaappi lähtee alta aikayksikön. Talo on rakennettu v.86 ja peilikaappi on silloin asennettu seinälle. Nyt on vuosi 2014 ja talossa asuttu yli 19 vuotta ja talo kohta 30 vuotta ja se sama peilikaappi edelleen vessan seinällä. Kaksi ovea siitä on rikki ja ne on suljettu teipillä, kolmas ovi toimii ja sen takana on muutama minun purnukka. Koko ajan olen ajatellut että teetän vessaremontin ja ennen sitä ei peilikaappia kannata uusia. Mutta remontti edelleen teettämättä, kaappi seinällä ja säilytystilana vessassa vanha lipasto.

    Kasvoni puhdistan pesuhuoneessa ennen suihkuun menoa ja sielläkin seinällä on melkein 30 vuotta vanha peili jossa on sellainen hylly tavaroille. Minä en juuri panosta mihinkään ja ihonhoito on sitä sun tätä. Samoin meikkaaminen; en edes muista milloin olisin meikannut. Tässä iässä pitäisi kyllä jo vähän panostaa itsensä hoitamiseen mutta kun sitä ei tullut tehtyä nuorempanakaan niin nyt taitaa olla liian myöhäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kuulostaa varsin siltä, että kohtapuoliin voit panostaa johonkin, nimittäin siihen uuteen peilikaappiin :D

      Poista
  2. Tuo kosteusvoide on muuten ihan helmi. Pitäisikin ostaa sitä vuosien tauon jälkeen. Vielä kun tuli tehtyä nostalginen entisen työpaikan ovesta sisään astuminen.

    T. Ok:n m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä heti tuosta kävelylenkistä intoutuneena varasin ajan kosmetologille ja siellä sitä köllöteltiin melkein transsissa maanantai-iltapäivänä. Ja iho kiitti taas.

      Ja toden totta hyvä voide!

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä. Minulla on ollut ongelma löytää juuri oikeat tökötit kasvoihin :/ Sensai ripsari ja sen kaltaiset on minulle se juttu - muutoin ne ripsarit on silmien alla... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä :)

      Mä luulen, että oli sitten mikä iholaatu hyvänsä, niin ainakin tuo himalajanvuorisuolapala ja erilaiset öljyt tekevät kasvoille tosi hyvää. Moni ei esimerkiksi tule ajateltua sitä, että jos iho on rasvoittuva, niin se tarkoittaa sitä, että iho tarvitsee itse asiassa öljyjä :)

      Poista
  4. Hauska juttu, viikonloppuna nimittäin järjestin vessan kaapin, meikit ym.järjestykseen :) Paljon lähti ja paljon kyllä jäikin - kiitos työni, sieltä kun saa vähän liikaakin meikkejä ym.kotia kannettavaksi...meikattua kyllä tulee hitsin harvoin, että älytöntä arsenaalia tarviis.

    VastaaPoista
  5. Ihailtavaa, jospa minäkin saisin oman peilikaappini joskus tuohon kuntoon.... :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä Roomaakaan päivässä rakennettu ;)
      Jos on tahto, niin kyllä se onnistuu pikkuhiljaa.

      Poista
  6. Oot sä kyllä melkoinen järjestyksen nainen :)

    Meillä ei kyllä kylppärinlaatikoita saisi tuolta näyttämään. Mä olen sitä tyyppiä, joka ostaa uuden purkin ennen, kun vanha loppuu. Pitää olla varastoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ärsyttävimpiä on muuten voiteen viimeisimmät jämät juuri ennen, kuin tökötti loppuu. Ja se, että ne jämätkin pitää käyttää, eikä purkkia viitsi heittää roskiin silloin, kun annostelu alkaa voiteen vähyyden takia tökkiä. Että niin.

      Poista
  7. Joo ei meidänkään kylppärin kaappi näin hyvältä näytä :)

    Noista FLOW tuotteista tykkään, voisinkin kokeilla tuota mineraalimeikkivoidetta. Itse käytän Flown sheavoidetta yövoiteena, kun minulla on äärimmäisen kuiva iho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa flow.n mineraalimeikissä on tosi hyvä hintalaatusuhde. Käytin ennen Jane Iredalen mineraalimeikkiä.. Flow maksaa noin kolmasosan siitä, mitä tuo aikaisemmin käyttämäni ja olen sen käytettävyyteen jopa tyytyväisempi (ja suomalaisuus kunniaan ja luomu tietty plussaa).

      Suositteluni siis.

      Poista
  8. Moi! pakko kysyä. eikös kuvassa näy Leijona kello. Tuossa on juuri The kello minulle. Mistähän noita saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Kyllä tuo on Leijona kello..ja on ihan superihana minunkin mielestäni. Olen ostanut sen reilu vuosi sitten paikallisen kultasepän poistomyynnistä. En siis yhtään tiedä kuinka vanha malli kyseessä ja saako vielä jostain. Eikun netistä vaan metsästämään :)

      Poista
  9. Hei Ilona!

    Osaatko neuvoa Dermalogica-tuotteisiin erikoistunutta kosmetologia Helsingin suunnalta? Olen ihoanalyysin ja avun tarpeessa :D Muutenkin kiinnostavat nämä Dermalogican tuotteet, palaan usein tähän postaukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis Korsossa (juna-asemalta ihan lyhyt matka) on sellainen kosmetologipaikka, kuin Katin Kauneuskulma. Tiedän, että kuulostaa ehkä vähän että Korso hohhoijaa.. mutta heillä on älyttömän laaja ammattitaito ja tarjonta. Ihan kaikista suolahuoneista ja rentoutuskellunnoista ihonpuhdistukseen ja ihon timanttihiontoihin yms. Siellä tekevät kasvohoitoon mennessäsi ja Dermalogica-sarjan valitesasi sinulle ensin sellaisen Facemapping-kartoituksen, eli tutkivat ihon kunnolla ja lähtevät sen perusteella suosittelemaan, mitä ja mihin kannattaisi sillä kosmetologikerralla paneutua ja mitä tuotteita suosittelevat sinulle kotihoitoon. Tyyliin kaipaako ihosi syväkosteutusta, kirkastusta ja tasoitusta, kunnon puhdistusta tms.
      Itse olen varannut ajan aina 60 min kasvohoitoon ja siinä sitten katsotaan, mitä milloinkin tehdään. On ihanan kokonaisvaltainen palvelu ja 60 min kasvohoito venyy usein 1,5h pituiseksi ja sisältää hierontaa ja rentoutusta myös.

      Dermalogica-tuotteet on aika hintavia ostaa suomesta ja olenkin tehnyt niin, että olen saanut kosmetologilla käydessä vinkit ja näytepakkauksia siitä, mikä minun iholleni kävisi ja olen tilannut tuotteita Briteistä Lookfantastic-nimisestä nettikaupasta, josta tuotteet saa huomattavasti halvemmalla kuin suomesta.

      Toivottavasti tästä oli apua ;)

      Poista
    2. No oli, kiitos Ilona! Huuh pitääpä varata aika tuonne Korsoonpa hyvinkin, olen totaalisesti ihoavun tarpeessa :) Olet ihana kun jaksoit kirjoittaa.

      Poista

Kiitos!