perjantai 23. marraskuuta 2018

Älä osta mitään?

Vaikka kulkisi kuinka suuret laput silmillä, ei siltä ole voinut välttyä. Tuo kiitospäivän jälkeinen perjantai, joka on laajentunut koko viikon kestäväksi joulushoppailun aloittajaksi, mielipiteitä jakavaksi kulutusjuhlaksi.- Mieti, kaikki -40prosenttia - koko verkkokaupan valikoima! Nyt kannattaa todellakin ostaa! Ostaa! Kaikkea ja paljon.

- Mitäääh!!? Karta koko päivää! Hyi! Boikottiin moinen kulutushysterian huipentuma! Älä osta mitäääään!!! Todellakaan.


Eikun..


Mitäpä jos unohtaisimme tämänkin päivän suhteen mustan ja valkoisen ajatusmaailman, emme tekisi ostamisesta tänään sen suurempaa arvomaailmakysymystä kuin vuoden muina päivinä, vaan kääntäisimme, myönnän kyllä, tämän todella ärsyttävän joka paikasta mainonnallaan ulos tursuavan päivän meille voitoksi?


Minä ostan. Itse asiassa olin jo puolen yön jälkeen netin syövereissä vertailemassa tarjouksia. Olen odottanut päiviä, että pääsen klikkailemaan itselleni tarpeelliset tuotteet, joiden alennuksia olen odottanut. Niinpä. Nyt tarkkana. Avainsanat ovat: itselleni tarpeelliset. 


Aivan. Mikä olisikaan shoppaillessa järkevämpää, kuin keskittää ostoksensa päivään, jolloin voi klikkailla luottotuotteensa -40prosentin alennuksella, nauttia halvoista hinnoista ja säästää rahansa? No ei tietty mikään.


Niinpä toivotankin hyvää Black fridayn jatkoa ja muistutan sinulle:
Älä osta mitään, mitä et tarvitse. Mitään, mitä et muutenkaan ostaisi.P.S. Puolen yön jälkeen, koska olin kotona yksin, enkä saanut unta särystä säteilevien lonkkieni takia. Sairaslomalainen taitaa tänään käyttää luonnonkosmetiikka-aletuotteiden hankinnasta säästyneillä pennosilla pullon kuohuviiniä.Ilona

2 kommenttia:

 1. Ymmärrän toisaalta ajatuksesi, mutta jotenkin olen koko tapahtumasta ja sen ideologiasta niin kovasti tuohduksissani, etten halua kannattaa sitä edes niillä luonnonkosmetiikkaostoksilla - vaikka rahaa säästäisinkin :D Laitoin sen sijaan rahani Jemenin lapsille (https://www.facebook.com/donate/558204724628042/10156854899763535/) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!

   Ostaminen on epämiellyttävää ja tällaiset ihmisiä ostamaan lietsovat alet ovat varsin haitallisia, mikäli ihmiset eivät käytä harkintaa ja ajattele kuluttamista :(

   Alennusmyyntien ei pitäisi lisätä kuluttamista. Järkevintä olisikin juuri kohdentaa kulutus niin, että hyödyntäisimme alennusmyyntejä ja näin saisimme aikaan säästöjä talouteemme.

   Naureskelin itsekseni eräänä päivänä, kun useita viikkoja erilaisia selkäjumeja poteneena mietin, että päivittäinen keppijumppa/venyttely voisi auttaa tilannetta. Taloyhtiön harjanvarrella pakkasessa venyttely ei oikein toiminut, joten kävelin kauppaan ostamaan 2eurolla puisen suomalaista tekoa olevan harjanvarren. Kävellessäni harjanvarsi kädessä kotiin, tunsin ostoksestani huonoa omatuntoa ja mietin oston turhuutta/hyödyllisyyttä.
   Vaikka kuinka mietin, että ei tuo nyt niin kovin syntinen ostos ollut, niin en saanut omatuntoani puhtaaksi. Nauroin.
   Ei tääkään kivaa ole ;)

   Poista

Kiitos!