sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Seuraavan kahden viikon menuElämä on ollut yllättävän leppoisaa sen jälkeen, kun päätin alkaa hieman skarppaamaan ruokalaskujen ja laiskottelemaan ruoanlaiton suhteen. Valmis ruokalista ja valmiiksi kaappiin varatut ainekset viikon ruokiin ovat tehneet ruoanlaitosta helppoa. Kauppalaskut ja kaupassakäynti ovat pysyneet aisoissa, eikä ruoanlaitto ole aiheuttanut stressiä. Myös lapset ovat tykänneet ruokalistan käyttöön ottamisesta. Tuntuu olevan heillekin helpompi hyväksyä kaikenlaiset ruoat, myös ne itselle vähemmän mieluisat, kun asiat ovat ennakoitavissa.


Ruokaviikkojen 3 ja 4 ruokalistat on nyt laadittu ja huomenna pääsee taas kauppaan.


Ruokaviikko 3

Ma - Tonnikalalasagne (jonka tekeminen venyi viime listalta sunnuntaille)
Ti - Kasvissosekeitto
Ke - Sama kuin eilen
To - Pestopasta
Pe - Kalahampurilaiset
La - Nakkikastike (liha/soijaversio) & keitetyt perunat
Su - Sama kuin eilen


Ruokaviikko 4

Ma Punainen kalakeitto
Ti - Sama kuin eilen
Ke - Lihamakaronilaatikko & soijamakaronilaatikko
To - Sama kuin eilen
Pe - Hot dogit liha/soijaversiona
La - Savulohipiirakka ja salaatti
Su - Sama kuin eilen

Leppoisaa sunnuntaita sinulle!

Ilona
9 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä huipulta tuo ruokalista ja vähemmät kauppakäynnit. Hyvä sinä!

  Töiden jälkeen tulee niin usein vain livahdettua äkkiä, ohimennen kuluttamaan 15 euroa ruokakauppaan. Terveellistäkään tuo ei aina ole, kun tämmöisestä mun kaltaisesta herkkuihmisestä on kyse. Mussa asuu kyllä sisällä pieni, järjestelmällinen perheenäiti, mutta kun ei sattuneesta syystä pääse ihan jokaisella elämänalueella taitojaan toteuttamaan, sitä on helppo niissä vaikeissa kohdissa antaa itselleen lupa repsahdella. Heti kun mulla on joku, jolle kokata, otan minäkin listan käyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisäämäni, että tuo toinen syöjä siis tietysti helpottaa asioita sillä tavalla, että saa kokata viikossa enemmänkin kuin kaksi ruokaa, kun tarvitse vetää tähteitä kovin monta iltaa.

   Poista
  2. Yksihenkisessä taloudessa on kyllä varmasti omat ruokahaasteensa ihan ruoka-ainesten pakkauskoista alkaen. Ja just kuinka vaikeaa ja kallista tehdä ruokia pieniä määriä..jos ei ole sellaista tyyppiä, että jaksaa syödä samaa soppaa 5 päivää putkeen.

   Mä söisin varmaan pelkkää salaattia ja leipää, jos asuisin yksin :D

   Poista
 2. Mä oon alkanut myös harrastamaan ruokalistoja, kummasti helpottaa elämää! Tuo sun kalakeitto näytti tosi hyvältä, täytyy lisätä meidän ruokalistalle myös ;) kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl ja kyl (toi punainen kalakeitto on ihanan tulista ja siksi mainio kylmien aikojen ruoaksi.)

   Poista
 3. Tonnikalalasagne ! Nyt mun alkoi tekemään sitä mieli.

  Mä oon ollut tonnikalan kanssa vähän nirso. Jotenkin ei oo tullut sitä käytettyä, mutta nyt maistuisi. Toi täytyy varmaan testata. Oliskos sulla reseptiä linkata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä ole reseptiä vinkata, kun itse vedän aina hatusta..mutta muutama havainto sen tekemisestä;
   - 1 purkki tonnikalaa ja 2-3-purkkia Mutti Polpaa (joista vähintään yksi chilimaustettua) on just passeli määrä, niin ei tule kissanruoan makuista
   - juustokastiketta/valkokastiketta pitää olla PALJON (niinkun joku 7 dl vähintään)

   Poista
 4. Pidän ruoasta sekä sen valmistuksesta kovin ja olen nautiskelija... Ymmärrän, että kaikki eivät ole kaltaisiani. Mutta eikö viikonloppuna olisi kiva ja aikaakin panostaa ruoanlaittoon, jos vain mahdollista? Kuulostaa varsin tylsältä, anteeksi kovin, että viikonloppu menee samoilla melko arkisilla murkinoilla (esim. makkarakastike la & su)...Voisin suositella vaikka edullista lihaa/broileria/kalaa (alle 5 euroa/kg) uuniin juureksien kera näin syksyllä. Niitä tähteitä voisi duunata sitten ma & ti vaikka pastaan, salaattiin...
  t. Yx herkkupeppu ruoanlaittaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Viikonloppuna olisi aikaa ja toisaalta ihan kiva panostaakin ruoanlaittoon. Ja uunijuurekset juuri syksyllä- nam!

   Käytännönsyistä viikonloppuisin meillä pitää olla sellaista ruokaa, joka on joko nopeasti valmistettavaa tai valmiiksi tehtyä/uudelleen lämmitettävää. Viikonloppuisin sijoitetuilla lapsilla on aikaa nähdä vanhempiaan ja kaikki huitelevat missä milloinkin ja yhteisiä ruoka-aikoja on vaikea löytää ennen klo.18. Tämän takia jääkaapissa pitää aina olla valmista ruokaa, jotta saadaan lasten perustarpeet täytettyä.

   Poista

Kiitos!