tiistai 13. tammikuuta 2015

Ollaanks me?

-No ei.
Onks vauva?
-No on.

-Muuttanut nimittäin.


Mistä sen tietää?

-No siitä, että viimeisen kolmen päivän sisällä olen viettänyt yhden neljän tunnin avantosession ja ollut remontilla kymmenen tuntia päivässä. Vai sanoisinko rakennustyömaalla? Sanoisin.

On se vaan jännä juttu. Mitä enemmän talosta purkaa pois, sitä paremmaksi ilme muuttuu. Ja siis vaikka olenkin innokas purkamaan, niin en ole purkamassa koko taloa maan tasalle (vaikka mies niin turhautumispäissään minulle ehdottikin). Etsimme vain sen kaiken turhan kerrostuman, muovin ja kovalevyn, alta, sen vanhan ja oikean. Tähän mennessä on löytynyt paksua hirsiseinää, puiset rappuset, lankkulattiaa, raakalautalattiaa ja historian havinaa vanhojen tapettipalojen muodossa.


Etsinnät jatkuvat.

P.S. Oispa jo aamu!

Ilona

17 kommenttia:

 1. Ihanaa etsintää, aarrejahtia melkeinpä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa lattioita purkaessa ja lattiassa olevan kolon sattuessa kohdalle mun oli pakko tunkea käsi sinne purujen sekaan ja kopeloida ne läpi. Jos joku olisikin haudannut purujen sekaan jotain tosi arvokasta.

   Okei. Mielikuvitus saattoi vähän lipsahtaa laukan puolelle.

   Poista
 2. Voi ihanuus <3 Purkaminen on ihan parasta :) Melkein toivon, että meilläkin olis sitä purkamista eikä uuden rakentamista...en tiedä miten onnistuu uudesta tekemään vanhaa. Ääks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että. Juuri katsoin talolta "ennen"-kuvia.. Ennen purkamista. Huomasin, että kyllä sitä on eteen päin menty ja vauhdilla.

   Sinä olet taitava, joten varmasti saat uudestakin hyvän näköistä (vaikka et ehkä vanhaa ;)

   Poista
 3. Meillä lähti purkaminen aikoinaan vähän käsistä; mentiin eristeisiin, putkiin ja sähköihin asti ;D Siitä sitten seurasi aika pitkä rakentamisprojekti, jota tehdään edelleen - siis vuodesta 2011 ;) Mutta purkaminen oli kieltämättä todella kivaa - sen jälkeen on muutaman kerran kironnut ne kivat hetket. Mutta nyt tulee varmasti priimaa, ja tiedetään varmasti, mitä missäkin on. Talonne näyttää todella ihanalle; tsemppiä ja kärsivällisyyttä hommiin - siitä tulee vielä todella hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Mulla ei kyllä olisi kärsivällisyyttä noin pitkälle projektille. Mä oon rempalla ihan viuh viuh ja yksi huone taas valmis :) ..mutta siis priimaa varmasti tulee teillä!

   Poista
 4. Keittiö ainakin näyttää jo nyt superhyvältä! Ja ihana koiruus. <3

  Olen blogin hiljaisena mutta melko pitkäaikaisena lukijana todella iloinen siitä, että teidän perheen haave vanhasta talosta toteutui! Onnellista uutta vuotta uudessa kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että. Ihanaa, että sinunlaisiakin välillä aina ilmoittautuu. Kiitos kommentista.

   Joo Rossu on kunnon remonttikoira, aina mukana meiningeissä :)

   Poista
 5. Oi mikä ihana löytöretki teillä onkaan meneillään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta viserrä. Pelkään jo ihan, että saadaan toi kohta valmiiksi. Mitä mä sitten teen!

   Poista
 6. Oi kerro lisää ihanasta keittiöstä!
  t. Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron myöhemmin lisää :)
   Mutta pähkinänkuoressa: Keittiöremontin budjetti on ollut varmaan noin 250 euroa. Maalattu, laatoitettu ja vetimet vaihdettu. Kyllä raikastui kummasti.

   Poista
 7. Meidän olkkarin purujen seasta löytyi toissa kesänä vaikka mitä, jopa pieni kantele!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni! Mun käsien tunkeminen purujen sekaan ei siis ollut yhtään epätoivoista! (Vaikka en kanteletta tai mitään muuta löytänytkään).

   Poista
 8. Jeeee ! Kuulostaa niin hyvälle ♥
  En melkein malta odottaa, että pääsen käymään. Ihan innosta täristen täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin parhautta. Kun voi olla innoissaan toisen puolesta. Ja siitä, että toinen pääsee remontoimaan ja suunnittelemaan ja sitten pääsee itse joskus paikan päälle ihastelemaan. Mä nimittäin niin odotan teidän uuden kodin kauppoja :)

   Poista

Kiitos!