lauantai 25. kesäkuuta 2016

Jännän äärellä
Torstaina klo.12.42. sain mieheltä viestin, että hän lähtisi ajelemaan kotiin päin töistä. Miehen kuukauden mittainen kesäloma oli virallisesti alkanut.


Klo.12.47. sain puhelun vastaanottoperheyksikön työntekijältä.


Klo.12.49 soitin miehelle (joka oli töistä matkalla kotiin)  -"Tulisi vähän töitä".


Klo.13.20 olin veivannut kodin sisustuksen uusiksi ja sisustanut huoneen kahdelle pienelle tulijalle. 


Klo.13.30 sain työntekijältä puhelun, että voisin hakea lapset vasta juhannuksen jälkeen maanantaina.


Saatoin vahingossa huokaista ääneen. Ei siinä mitään, uudet lapset ovat oikein tervetulleita ja on mukavaa saada taas vähän erilaista sutinaa torppaan. Mutta kyllä minulla oli kaikki sympatiat miehen puolella (puhumattakaan omantunnontuskistani), joka on jo tovin kaivannut hetken lomaa tai hengähdystaukoa töistä ja sijaislapsista käytettyään talvilomansa "hoitaakseen työni" tammikuisen reppureissuni ajan. 


Juhannuksen kiireettömät päivät ilman velvollisuuksia ja aikatauluja tulivat siis tarpeeseen. Olemme syöneet hyvin, saunoneet yömyöhään, nauttineet kuohuviiniä, poimineet mansikoita sateessa, köllötelleet aamulla sängyssä (syöden mansikoita) ja maanneet rauhassa rannalla. Viimeisenä vapaapäivänämme (teiniähän ei lasketa töiksi) aiomme laittaa herätyskellon aikaisin soimaan ja ajamme uudet perunat ja savulohi kainalossa ystävien mökille aikomuksena saunoa ja uida koko päivän.


Maanantaina olemme taas valmiina uusiin haasteisiin, joista emme tiedä vielä mitään. Paitsi iän ja sukupuolen. Korjaan iät ja sukupuolet.

Ilona21 kommenttia:

 1. Wau. :) Hienoa! <3 Tuota toivon itsekin pääseväni joskus tekemään.

  VastaaPoista
 2. Tiedän ton tunteen <3 ihanaa ja jännää samaan aikaan. Me ollaan toimittu kriisiperheenä, mutta jäätiin tauolle tämän vuoden alussa, kun ryhdyttiin pitkäaikaiseksi sijaisperheeksi meille kiireellisesti sijoitetulle lapselle. Tsemppiä arkeen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teillä on tuollainen vaihe - onnea valintanne johdosta ja ihania hetkiä teidän arkeen!

   Poista
 3. Ihana juhannus-viikonloppu. Ja mukavia hetkiä suurentuvan perheen parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kyllä niin hyvä latailla akkuja ennen työrupeamaa... juhannusviikonloppu oli meille ehdottomasti tehokas lataus!

   Poista
 4. Hieno työ sinulla eli näet ja koet tarpeellisuutesi heti. Sitä ei moni voi kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeellisuuttaan tässä ei kyllä pääse unohtamaan kun touhuttaa menemään hellan ja lastenhuoneen väliä..ihan niin kuin missä vain muussakin tavallisessa lapsiperheessä.

   Poista
 5. Hyvää kesää uuden äärellä ja tsemppiä miehelle! Täälläkin on hieman sääliä ilmassa, kun miehellä alkaa loma tämän työviikon jälkeen, ja laskettu aika lähestyy. Toisaalta niitä käsiä tarvitaan, kun lapset tulevat, ja yhteinen projektihan sirkkuset ovat, joten ei mies varmaan itse ole asiasta harmissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo.. mä oonkin välillä miettinyt, että mitähän teille kuuluu. Teillä on h-hetki kohta jo lähellä!! Miten se toisten odotusaika meneekin aina niin nopeasti ;)
   Voimia teille loppuodotukseen!

   Poista
 6. Mä arvostan teitä. Ihan joka ikinen kerta, kun luen näitä töihin liittyviä asioita. Tilanteet vaihtuu niin nopeasti, että hitaampia heikottaa. Mä en luonteeni kanssa kykenisi näin vaihteleviin olosuhteisiin. Ootte mahtavia, kun teette tätä. On se vaan tärkeää löytää homma, missä on sydämellä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura kauniista sanoista.

   Niin sitä tässä oltiin taas ensimmäisenä päivänä kun lapset tulivat aika ihmeissään ja sillain että mihinhän sitä on taas tultu suostuttua ;)
   Seuraavana päivänä hommat luistivatkin jo rutiinilla ja lapset menivät siinä kuin olisivat kuuluneet porukkaamme jo pidempään :)

   Poista
  2. Se, että hommat alkaa kulkemaan, kertoo mielestäni siitä, että saatte välitettyä lämpimän ja turvaisan ilmapiirin <3

   Poista
 7. Mää en kerkeä nyt kuin huokaisemaan täällä ja kertomaan että me vastaanotamme ekan lapsukaisen maanantaina. Iik ja jes!

  Tsemppiä teille ja meille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vau ja iik.
   Laittele mulle sähköpostia, niin voidaan vaihtaa nimiä (ja yhteystietoja), jos olet vertaistuen puutteessa tai kaipaat jotain vinkkejä tai tahdot höpistä muuten vaan.

   Poista

Kiitos!