torstai 7. toukokuuta 2015

Ajattelu uusiksi (sisältää arvonnan)
Usko, että ansaitset kaiken hyvän ja sellaisen elämän, jota oikeasti haluat elää. Sinulla saa olla mahdollisuus sellaiseen arkeen, jota voit elää iloisena, energisenä, onnellisena ja kevyellä mielellä. Sinulla on oikeus ja jopa velvollisuus toteuttaa unelmiasi, itseäsi ja tehdä asioita, joilla on itsellesi merkitystä.Uskon siihen, että niin kauan kuin mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista. Uskon itseeni ja omiin unelmiini ja haaveisiini ja tavoitteisiini.


-------------------------------------------------------


Joka aamu herättyäni kävelen portaita alas tupaan ja katson tuvan ikkunan edessä seisovaa valtavaa koivua. Joka päivä koivu on eri näköinen. Joka päivä tuo puu pienine avautuvine silmuineen tekee minut onnelliseksi. Onnellisemmaksi. Kyllä puu. Ehkä tuohon puuhun kiteytyy juuri unelmien ja haaveiden toteutumista? Unelmien omasta talosta ja omasta pihasta ja siitä, mitä on tarvittu, jotta tähän on päästy. Seuraava ajatukseni aina on, että onpa hienoa, että puu voikin tehdä ihmisen niin onnelliseksi.


-------------------------------------------------------


Puu kasvaa myös Sisäinen voima 365 ajatusta parempaan arkeen kirjan kannessa. Sisäisen voiman sivuilla päivittäin julkaistavat kirjoitukset herättivät jokin aika sitten huomioni. Kuinka jokaiselle päivälle voi löytyä jotain niin hyvin sanottua, niin montaa erilaista ihmistä ja elämää samaan aikaan koskettavaa ajatusta? 


Noin vuosi sitten päätin elämässäni jotain. En oikein osaa tarkasti määritellä mitä se jotain oli. Ehkä se oli jotain olennaiseen keskittymisen ja turhista asioista stressaamisen lopettamisen välimaastosta. Keskittymistä tietynlaiseen itsekkyyteen ja keskittymistä siedättämään sellainen, joka ei johtaisi mihinkään. 


Päätöksen jälkeen olen keskittynyt keskittymään enemmän ihmisiin ja asioihin, jotka tuovat minulle hyvää oloa. Olen päättänyt tehdä asioita niin, kuin ne tuntuvat minusta hyvältä, en niin, kuin joku muu odottaa minun tekevän. Olen pinnistänyt ja keskittynyt arjessa ja elämässä suodattamaan asioita, jotka ennen ovat saaneet minut provosoitumaan ja ärsyyntymään. Olen satoja kertoja laskenut kymmeneen ja huomannut sen auttavan. Tämän ihmiskokeen jälkeen voin sanoa, että omalla asenteella ja ajatuksilla on valtava merkitys omalle hyvinvoinnille. Voin sanoa, että helpottanut on. Keventynyt. Asennemuutoksen ja sen vaikutuksen arkeen on huomannut myös mies, joka usein kiittelee minua siitä, etten enää provosoidu hänen asioistaan, tekemisistään tai tekemättä jättämisistään, samalla tavalla kuin ennen. Suodatan ja annan mennä.


Oman vuoden takaisen päätökseni ja sen jälkeisen muutoksen havaittuani olen vain nyökytellyt Sisäinen voima- kirjaa lukiessani (ja ahminut kirjaa lisää). Jo kirjan ensimmäisellä sivulla kaikki kiteytyy niin hyvin;
Sinä voit muokata elämääsi tässä ja nyt. Käytännön arkea voi olla vaikea muuttaa, mutta omaan suhtautumiseesi voit vaikuttaa. Sinun on mahdollista oppia olemaan enemmän läsnä omassa elämässäsi. Voit oppia olemaan kiitollinen ja tyytyväinen arjen kaaoksesi keskellä. Et ole täällä raahautumassa elämäsi läpi, vaan nauttimassa olostasi, toisista ihmisistä ja erilaisista kokemuksista.Sain kirjan kirjoittajalta Jenny Belitz-Henrikssonilta kolme kappaletta Sisäinen voima 365 ajatusta parempaan arkeen kirjoja nimikirjoituksineen. Yhden kirjan pidän itselläni ja lupaan lainata sitä kaikille halukkaille. 


Kaksi Sisäinen voima- kirjaa annan teille tärkeille lukijoille. 

Osallistut arvontaan jättämällä kommentin ja sähköpostiosoitteen tai pelkän sähköpostiosoitteen tähän 14.5 mennessä.

Onnetar saa arpoa ensimmäisen kappaleen saajan ja toisen kappaleen saajan valitsen kommentin perusteella.

Ilona

46 kommenttia:

 1. Liikaa miettimättä, mitä tähän kirjoitan, kirjoitan, mitä ajatuksia kirjoituksesi herätti. "Niin. Miksi se on minusta niin vaikeaa? Tunnistan itsessäni tuon; provosoidun liikaa. Mitä menetän, jos antaisin asian mennä - katsoa läpi? Ja totta, yritetty on, ja lannistuttu, kun ei onnistu heti. Niin totta, harjoitteluahan uusi tapa suhtautua elämään vaatii." Ja lopuksi ajattelin: "Luin kaiken tekstistä sanasta sanaan, vaikka kiire oli tälläkin hetkellä. Asia, joka siis varmasti mietityttää minua, mutta täytyy myöntää, että tämä kirjoittaja tietää, mistä kirjoittaa - ja osaa pukea sen sanoiksi."

  Kiitos siis ajatuksistasi - ja olet tosiaan hyvä kirjoittamaan ajatuksiasi meille lukijoille <3

  Ja toden totta; hienoa olisi voittaa tämä kirja ja lukea se kannesta kanteen. Mutta jos en voita, voisin toivoa tätä vaikka lahjaksi!

  mrssinnblog at gmail.com

  VastaaPoista
 2. Vau, tykkään niin tällaisesta ajattelusta. Kirjalle olisi täälläkin tarvetta! :)

  o3niju00@students.oamk.fi

  VastaaPoista
 3. Voi kun itsekin osaisi! Jonkin sisäisen Zenin olen saavuttanut ihan viime vuosina, välillä herään pohtimaan että olenko laiskistunut hermostumiseen vai viisastunut rauhoittumiseen?

  VastaaPoista
 4. Olen seuraillut blogiasi hiljaa sivusta pitkään. Jotenkin elämäsi ja suhtautumistapasi siihen muistuttaa hieman sitä, mihin itsekin pyrin, mutta aika ei ole vain vielä ollut oikea moneltakaan osin, mutta norsukin syödään pala kerrallaan. Tuo kirja vaikuttaa olevan hyvä muistuttaja siitä, mikä on oikeasti tärkeää ja olisihan se hauskaa voittaa jotain arvonnasta, vaikka koitankin tavaraa vähentää. rouva.jokunen@gmail.com

  :)

  VastaaPoista
 5. Näitä asioita on tullut mietittyä lähiaikoina paljon. Kuinka saada arjesta kaunis ja muuttaa oman elämänsä suuntaa siihen suuntaan kuin itse haluaa? Itse olen opintojeni myötä oppinut elämään hetkessä ja nauttimaan arjesta. Luulen, että kuvataiteen, taidehistorian ja estetiikan opiskelun myötä olen tullut herkemmäksi ympäristölle ja osaan pysähtyä huomaamaan, huomioimaan ja aistimaan niitä elämän pieniä, hyviä hetkiä. Oma arki ja elämä tuntuvat tällä hetkellä paremmalta kuin koskaan, mutta kuinka opettaa sitä avoimuutta, positiivisuutta, esteettistä herkyyttä ja itseensä luottamista sellaiselle ystävälle, jolle asiat tuntuvat vierailta? Rakastan ystävääni paljon, mutta peruspositiivisen luonteen omaavana on välillä todella raskasta keskustella perusnegatiivisen henkilön kanssa. Kuinka sanoa asioista kauniisti ilman että toinen loukkaantuu: pitäisikö sinun kiinnittää huomiosi valittamisen sijaan päivän hyviin hetkiin? Pitäisikö sinun itse muuttaa elämäsi eikä piiloutua tekosyiden taakse? Vaikeita sanoja lausua, kun tietää että satuttaa toista sanomisillaan. Mikäli voittaisin kirjan, aion lahjoittaa sen ystävälleni saatekirjeen kera. Noiden kuvien perusteella kirjassa on sellaisia sanoja ja ajatuksia, jotka haluaisin itse uskaltaa sanoa. Ehkä hän kirjan luettuaan ymmärtäisi oman ajattelutapansa kuluttavuuden ja minuakin paremmin. Voisimme keskustella aiheesta rakentavasti, kun toiselle saisi vihjattua ystävällisesti, että "tahtoisin sinun muuttavan elämänasennettasi". Isoja ja vaikeita, mutta tärkeitä aiheita. Kiitos.

  hurmioitunut@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa! Itsekin yritän elää aika positiivisesti katsoen asioita ja hyvällä mielellä, mutta kiva olisi oppia elämään enemmän hetkessä ja arvostaa juuri sitä mitä on. Ja lopettaa turha stressaaminen. Voisin lainata kirjaa joskus, kun taas kerkeää lukemaan.
  Hili

  VastaaPoista
 7. 40 kymppiä täyttyy syksyllä ja edellisistä synttäreistä alkaen on pään sisällä ollut sellainen myllerrys menossa että välillä on tuntunut järjen pakenevan. Kipuilua ja kasvamista.

  VastaaPoista
 8. Ihania ajatuksia, monta niin tuttuakin :) Tämän kirjan olen aikonut ostaa, mutta ajatuksentasolle jäänyt, joten mielellään tämän voitan :) katjape@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukaan kivaan arvontaan. Ilomielin voittaisin :)
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Näistä ajatuksista olisi varmasti paljon iloa kotiäidille!
  Sopivan lyhyitä ja ytimekkäitä univelkaiselle.
  Ihania lauseita pieniin omiin hetkiin.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 11. Paljon kirjoitin, kaikki pyyhin. Tahdon voittaa kirjan!

  VastaaPoista
 12. Minulla olisi kovasti tarvetta tälle kirjalle juuri nyt.

  VastaaPoista
 13. Koska en käy (en ehdi) virkkauskerhossa tai joogassa josta voisin löytää sisäistä rauhaa, voisi tuo kirja tuoda ehkä apua? Elämästä selviää näinkin, mutta uskon, että voisin saada elämästä enemmänkin irti jos löytäisin "sen" millä jatkuvasti kireän pinnan saisi löysemälle :-) Eli siis osallistun toki arvontaan! talostakoti (miukumauku) gmailpistecom

  VastaaPoista
 14. Mukana arvonnassa :) jan-na@wippies.fi

  VastaaPoista
 15. Kirjasta saisi varmasti vähän pohtimista näiden ruuhkavuosien keskelle. Olen blogiasi seurannut jo jonnin aikaa ja monesti jäänyt pohtimaan kirjoituksiasi. löytäisimpä itsekin vielä joskus sen tunteen ja rauhan minkä sinä olet löytänyt.

  mimosa.mammikoura@gmail.com

  VastaaPoista
 16. ihana kirja, osallistun arvontaan: tuulapell@gmail.com

  "asiat muuttuvat hitaasti, mutta varmasti"

  -Tuula

  VastaaPoista
 17. Kirjoitit koskettavasti ja innoittavasti. Maanlaheisesti. Me jokainen todellakin voimme tehda muutoksen pienin askelin, voimavarojemme mukaan. Kiitos! Shabbat Shalom taalta Pyhasta Maasta! שבת שלום ומבורך! Piita
  piita@walla.com

  VastaaPoista
 18. Kiitos sinulle! Oli aivan ihana luku, olen myös sitä mieltä, että se on meidän positiivinen suhtautuminen arkiseen elämään joka tekee just sen päivän mitä haluamme <3 / tsalmen at hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Kirja oli lainassa kirjastosta, mutta olisi kiva saada oma, jota voisi aina uudestaan lukea.
  Riitta.m.lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 20. Tämän kirjan ajatuksista olen saanut paljon voimaa omalla eheytymisen matkalla. Välillä on tuntunut, kuin ajatukseni olisi siirtynyt kirjaasi, Jenny. Vain paljon paremmin sanoiksi puettuna. Varmasti sanasi "osuvat" moniin meistä. Osuvimpia olen ilolla jakanut eteenpäin. Olisin maailman onnellisin, jos saisin tuon kirjan ja voisin sitä iloa jakaa ystävieni kanssa.

  VastaaPoista
 21. Tää kirja tulisi tarpeeseen... olen räpiköinyt itseni kanssa jo niin kauan. Rämpiny elämää eteenpäin vaikka ei meillä mitään hätää ole. Olin töissä, juuri lopetin työt ja keskityn lapsiini. Hyvä päätös vaikka töissäkin olisi kivaa. Haluan oppia elämään hetkessä ja nauttimaan läheisistä ja kokea pitkästä aikaa jotain uusia kokemuksia. Aina luulen että lapset estää mua tavoitteissani, mutta oikeesti este olen itse. T. Jonde

  VastaaPoista
 22. Kirjoitit kauniisti miten pienet asiat tuovat elämään iloa ja onnea.Olen täysin samaa mieltä, mielen pitää olla avoin ja nähdä ympärillä hyviä asioita. Huonot voi jättää vähemmälle huomiolle. Olen selaillut kirjaa, ja se auttaa muistamaan tämänkin oleellisen asian.

  VastaaPoista
 23. Olen arjen hidastelija, hetkiin pysähtyjä. Olen pienten ilojen esiin toitottaja. Tuo kirja on juuri sitä mitä tarvitsen juuri nyt, sillä elän ristiriitojen keskellä. Huomaan pohtineeni viime aikoina juurikin tuota omaa vastuuta. Minä itse on vastuussa omasta elämästäni, mutta silti katson vierestä omaa ahdinkoani. Toistelen itselleni, että tämä on väärin itseäni kohtaan, mutta silti jatkan sitä, mistä saan vain pahaa mieltä.

  Saisin voimaa tuosta kirjasta toteuttaa itseäni ja jättää sen kaiken pahan jälkeeni. Jotain on pakko tehdä. Tätä on jatkunut jo liian pitkään.

  VastaaPoista
 24. Ilolla mukana arvonnassa riuttatuu@wippies.fi

  VastaaPoista
 25. Tämä sinun kirjoitus vaatii tosi paljon pureskelua. Ensin ärsyynnyin, että voi kun se olisikin noin helppoa. Mitä jos elämä lyö avokämmrnellä päin näköä? Mitä kun sinulle tapahtuu paljon vaikeita asioita saman aikaisesti? Ole siinä nyt positiivinen!

  Ärsyyntymisen jälkeen itkin. Luin tekstin ekan sairasloman jälkeisen työpäivän jälkeen, joten lukeminen osui vähän väsyneeseen saumaan. Inhoan tätä harmaata olotilaani. Inhoan tätä, kun päivät ovat enimmäkseen selviytymistä. Inhoan tätä suruprosessia, haluan rakkaan ihmisen takaisin. Inhoan tätä epävarmuudessa elämistä, haluan olla 100 prosentin varmuudella terve. En halua olla ehkä yksi rintasyöpäläinen. Haluan, että mun lapsilla on terve äiti. Niin paljon mä haluan, mutta näitä asioita en saa haluamalla.

  Tämän jälkeen siirryin pohtimaan, että onko tällaiset asiat meidän länsimaalaisten kuitenkin hyvinvoivien ihmisten oikeus. Me voimme ajatella, että sinulla on oikeus elää itsesi näköistä elämää. Kun suurimmalla osalla esim. pakolaisleireillä olevilla ihmisillä tai Intian katulapsilla ei taida tuota mahdollisuutta olla.

  Seuraavaksi aloin miettiä tuota positiivisuutta. Olen aina ollut mielestäni kuitenkin positiivinen ja nyt se on kadonnut. Jos saan syöpädiagnoosin, niin siinä kohtaa sitä positiivisuutta tarvitaan. Uskon sen auttavan parantumisessa. Varmasti myös siellä pakolaisleirillä toinen ihminen on positiivisempi kuin toinen. Kriisi on kasvun ja muutoksen paikka. En tiedä mihin suuntaan kasvan, kun tästä suosta nousen. Sen tiedän, että haluan unelmani ja positiivisuuteni takaisin. Osallistun siis arvontaan.

  T. Okm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen kirj.virheitä. Kännykällä kommentointi...arghh!

   Poista
 26. Haasteellisen elämäntilanteen keskellä löysin Jennyn blogin. Se auttoi jaksamaan. Ja jatkamaan ❤ Ja nyt löysin tämän sinun blogisi ❤ Tuo kirja olisi vielä piste iin päälle! Justina76@luukku.com

  VastaaPoista
 27. Täälläkin eräs onnen pipanoiden keräilijä koettaa luovia vastoinkäymisten aallokossa.Kunpa muistaisinkin sanonnan "En ole täällä raahautumassa elämäni läpi,vaan olen nauttimassa olostani,toisista ihmisistä ja kokemuksista.
  josjakun(a)yahoo.fi

  VastaaPoista
 28. Olen aloitellut muutaman kuukausi sitten uudessa, ihanassa työssä. Pitkän hitailun jälkeen arjen kiire iskee kuitenkin aika ajoin päälle ja oma sisäinen voima on hukassa. Voiman vahvistusta siis kaivataan!
  apinalandiablog@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Jos voittaisin tämän, tietäisin kenelle ystävälleni lahjoittaisin sen.
  humppalulla(at)gmail.com

  VastaaPoista
 30. Voimaannuttavaa mielenrauhaa... Rohkeutta olla sitä mikä puskee kuoren läpi.. Enää ei jaksaisi olla toisten vietävissä..
  Arvontaan osallistuen.
  eija-76@suomi24.fi

  VastaaPoista
 31. Haluaisin ehdottomasti lukea tuon kirjan ja lainata sitä monille läheisilleni. Mukana innolla elina.saajakari@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Oiii,tämän tahtoisin ehdottomasti itselleni!! Haluan kääntää kelkkani positiivisempaan...kun on elämää,on mahdollisuus!!! kaija.goos (at) netikka.fi

  VastaaPoista
 33. Mä toivoisin todella 'voittavani' tämän arvonnan. Jotain tän tapaista herätystä minäkin olen kaivannut elämääni kun välillä on hieman hukassa kaiken stressin keskellä. Noin 2v sitten tein samantyyppistä elämäntapamuutosta, mutta jotenkin arjen yksin pyöritys, täyspäiväinen opiskelu ja perinteinen selitys kuin 'ruuhkavuodet' on taas vaikuttanut omaan olemiseen. katja.hansen@hotmai.fi

  VastaaPoista
 34. Täällä yksi stressaaja ja ahdistuja ilmoittautuu. Olen viime aikoina tajunnut, että aiheutin itse itselleni stressin sillä, että vaadin itseltäni liikaa vapaa-ajalla. Töissä on välillä kiire, juu, mutta ei sekää tunnu niin kuormittavan, kun työ on kivaa, mutta se että itseään vaatii supersuorituksiin sitten vapaa-ajalla... Huhhuh! Ei kukaan muu kuin minä niitä to do-listoja laadi ja itse minä itseäni soimaan, kun en suoriudu itselleni asettamassa ajassa noista askareista. Sitten ahdistaa lisää. Että sitä omannäköisen leppoisan elämän opettelua ja noista kauheista vaatimuksista poisoppimista tänne kiitos! Uskon, että tuo kirja auttaisi hurjasti siinä! <3 stargirl1979@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Tätä tarvis niin!

  mimaika_2@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Tulisi todella tarpeeseen, hienoja ajatuksia!!

  VastaaPoista
 37. Just ajattelin, että pitäisi olla enemmän hyvällä tuulella. On niin helppo olla hiljaa ja mököttää vaikka siihen ei olisi välttämättä mitään erityistä syytä edes.
  saaratuu (at)netti.fi

  VastaaPoista
 38. Tätä asiaa olen pitkään pyöritellyt mielessäni, ja ajatellut ehkä että on liian vaikea muuttua. Tarpeeksi kauan kun on saanut kuulla olevansa pessimisti ja valittaja niin ekä siihen on itsekin alkanut uskoa. Juuri arjen keskellä kaipaisi kykyä nauttia pienistä asioista tuskastumatta ja hermoilematta jatkuvasti. Kirjalle olisi siis tilausta, sillä tiedostan, että minulla on elämässäni kaikkea mitä olen ikinä toivonut, mutta sitä pitäisi osata enemmän arvostaa arjen keskellä.

  pikkusi ät gmail.com

  VastaaPoista
 39. Tämän haluaisin! :) killikis@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Elämästä nauttimista olen opettelemassa, joten kirjasta olisi varmasti apua!
  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Tulisi niin tarpeeseen. Vuoden sisällä on aloitettu murehtiminen pois -projekti lukuisia kertoja. Tässä olisi luettavaa siihen hetkeen, kun ei taas meinaa millään onnistua. Ja siihen onnistumisen hetkeenkin.
  tuhkimo78@suomi24.fi

  VastaaPoista
 42. Oi, haluaisin antaa tämän lahjaksi äidilleni. Hänelle olisi siitä varmasti paljon iloa.

  annasofinen ( a ) gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos!