tiistai 15. syyskuuta 2015

Ihan oikeesti


Ihan oikeesti en tiedä mistä se lähti. Ehkä siitä keväisestä tulppaanikimpusta tuvan hyllyllä? Tai siitä päähänpistosta hankkia vähän erivärisiä koristetyynynpäällisiä kuin aiemmin? Joka tapauksessa kesällä maalikaupassa se lähti viimeistään käsistä. Eikä sille näkynyt muuten syksyn huonekalunmaalausvimmoissakaan tulevan loppua.


Joo o. Siis meidänhän ulko-ovi on nykyään vaaleanpunainen..
..ja tuvan vitriinikaappi ja keittiönpöytä ja perintösenkki ja tuvan sivupöytä.
P.S. Mut se on loppu nyt. Nimittäin se yksi litran purkki ällöpurkkahattaranvaaleanpunaista maalia, joka oli alkujaa virhevalinta teinin huoneen seinään ja jota en raaskinut kuitenkaan heittää pois. Valkoisella huonekalumaalilla laimennettuna se on saanut jopa onnistuneita sävyvivahteita ja päätynyt jos jonkinlaisen meille muuttaneen kierrätyshuonekalun pintaan.


P.P.S. Ja minkä väristä maalia mulla on kolme litraa ylimääräisenä varastossa?  - Mintunvihreää.
*Virnistys.

Ilona

29 kommenttia:

 1. Ihania pastellisia maali-innostuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun alan riehumaan vielä sen kolmilitraisen minttumaalitönikän kanssa, niin kohtahan ollaan keskellä karkkimaata.

   Hmm.. pitäsköhän huomenna muuten oikeasti aloittaa.. olis nimittäin pari kohdetta :)

   Poista
 2. Kaunista eikä yhtään ällöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku luuli vaaleanpunaiseksi maalaamaani vitriinikaappia valkoiseksi. Tästä päättelin, että ei jäänyt ällövaaleanpunainen laimennuksen jälkeen ainakaan liian ällöksi :D

   Poista
  2. Tai sitten jäi ja mä oon siedättynyt ja luulija oli värisokeahko.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oi kiva :)

   Mä just mietin, että pitäisköhän takkakin maalata jonkun väriseksi valkoisen sijaan.
   Pastellivärinen takka olis muuten varmaan aika päheä. Eikä tulis jokaisella vastaan.
   Nyt mä alan kyllä keksimään täällä kommenttiosiossa mulle hirveästi maalaushommia (:

   Poista
 4. Uih, hur söt! On kyllä tosi nätin näköistä!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Oven maalaus ja värin valinta lähti muuten ajatuksella "ei se huonommaksi voi ainakaan mennä" (oli nimittäin ennen ruskea).
   ..ja täytyy kyllä sanoa, että ei mennytkään huonommaksi vaan paremmaksi.

   Poista
  2. Se ruskea ovi oli nimittäin h-i-r-v-e-ä.

   Poista
 6. Hienot pinnat ja kauniin väriset tulppaanit!

  Mä muuton jälkeen useamman kuukauden väitin Miehelle että meidän yhden huoneen seinät ovat aivan varmasti valkoiset. Eivät muuten ole. Ovat vaaleanpunaiset. Edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut värit/sävyt näyttäytyvät kyllä vasta kunnolla, kun saavat viereensä jotain valkoista. Ja tietysti valaistus ja valon väri vaikuttaa paljon siihen, millaisena väri heijastuu.

   ..mutta joo, en minäkään huomaisi, että maalaamani keittiönpöytä on vaaleanpunainen, ellen tietäisi sen olevan.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää. Oletko maalannut huonekaluja seinämaalilla? Onko sinulla jo kokemusta kestääkö seinämaali huonekaluissa. Itse maalasin tuolin seinämaalilla, nyt odottelen mitä tapahtuu ;) Olisi niin taloudellista käyttää seinämaalien jämiä näinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaiset huonekalujen maalaukset on toteutettu niin, että sekoitin vaaleanpunaista eko-seinämaalia (himmeä) ja Tikkurilan puolikiiltävää valkoista huonekalumaalia. Suhde oli ehkä 1 osa seinämaalia ja 10 osaa kalustemaalia. Hyvin sujui sekoitus, maalista tuli tasaista eikä tuo eri kiiltoasteidenkaan keskenään sekoittuminen haitannut. Minulla on hyviä kokemuksia.. mutta toki tuo sekoitussuhde oli niin, että huonekalumaalia oli valtaosa.

   Huonekalujen maalaukseen tarkoitetut maalit kestävät toki paremmin kulutusta ja esim. pyyhkimistä. ..toisaalta nykyajan maalit taitavat olla niin muovia ja kaiken maailman myrkkyjä ja kestävät hyvin,että en ihmettele vaikka seinämaali kestäisi täydellisesti huonekalujen pinnassa.

   Seuraavat maalausprojektit (huonekalujen maalaukset) aionkin toteuttaa lattiamaalilla, jota minulla on ylimääräisenä :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksista. Muistinkin että meillä on keittiön porrasjakkara maalattu lattiamaalilla ja todella hyvin on maali kestänyt jo muutaman vuoden. Nykyään kun tupataan myydä joka hommaan omat aineensa, ja hinta voi olla samasta aineesta, eri nimellä moninkertainen. Esimerkkinä nyt vaikka kuvansiirtolakka, joka maksaa mitälie, ja saman asian ajaa esim. venelakka.

   Poista
 8. Mukava blogi sinulla. Löysin tänne kotivinkin kautta.

  VastaaPoista
 9. Tirsk. Söpöä. <3 Rakastan mun hennon vaaleanpunaista pinnatuoliani, joten anna tulla lisää vain! Odotan jo minttuista postausta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän sen sanoit, missä on MUN vaaleanpunainen pinnatuoli :D
   Miten mä en oo sellasta keksinyt!!?

   Poista
 10. Tosi hyvän sävyn oot saanut sekoitettua. Ei yhtään liian söpöä ;)

  VastaaPoista
 11. Löysin sun blogin kotivinkistä ja luin sen kokonaan :D Ihanaa, inspiroivaa, koskettavaa, raikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yyh. Kiitos ihanasta kommentista! Täytyy sanoa, että aikamoinen lukusuoritus kyllä!

   Poista
 12. Samat kuin edellä. Löysin blogisi Kotivinkin jutun kautta, luin sen läpi uusimmasta alkuun saakka ja ihastuin. Jutut ujosta (pojasta) ja lainavauvoista koskettivat ja jäivät pyörimään mieleen. Innostuin myös järjestelemään omaa kotia, yksi naulakko piti saada seinään kesken aamukahvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihanista sanoista!

   Ujo poika on muuten reipastunut muutaman viime vuoden aikana hurjasti ja kouliintunut kestämään uusia tilanteita paremmin!

   Lainavauvoja ja pieniä varpaita ja tuhisevia nyyttejä minun on niin ikävä. Odotan kovasti, että pääsen taas hoitamaan pikkuruisia tyyppejä.. vaan hetkinen sitten meillä soikin puhelin ja meille muutti hieman isompi tyyppi..sellainen, joka potkii palloa ja pelaa sählyä ja painelee menemään poikamme kanssa ;)

   Peukut kodin järjestelylle - silloin pitää tehdä, kun inspiraatio iskee!

   Poista
 13. Mun sydän heitti volttia ton vikan kuvan kohdalla. Ihanat värit yhdessä!

  Meillä on Jannella hirvittävä tarve hävittää vaaleanpunaista tästä torpasta. Annoin jo maalata eteisen lattian valkoisella. Seinään lupasin harmaata. Sitten se jossain mielenhäiriössä sanoi, että jos haluan sen kirkkaan punaisen kokonaan pois tuvasta, niin saan maalata tuolit vaaleanpunaisella jota mulla (sen mintunvihreän lisäksi) oli kaapissa. Arvaat varmaan, että täällä on jo suti heilunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi. Ei vaaleanpunaista kannata piilottaa. Mieti kun tekis yhdestä huoneesta sellaisen vaaleanpunalattiaisen vaaleanpunaseinäisen pastellihörselön. Vähän olis hauska :)

   Poista

Kiitos!