tiistai 1. syyskuuta 2015

Pikkuhuone minibudjetilla
Yläkerran yksi neljästä makuuhuoneesta kantaa nimeä pikkuhuone. Pikkuhuone on nimensä mukaisesti pikkuruinen. Vino katto ei luonnollisesti lisää huoneen tilan tuntua, vaan tekee huoneen koon entistä pienemmäksi ja sisustamisen entistä haastavammaksi.


Remontin aikaan pikkuhuoneessa oli muovimattolattia, puinen ruskea katto ja vaaleanvihreät ysäritapetit. Huonejako talossamme on tehty jossain vaiheessa entisten asukkaiden aikaan uudestaan. Tämä huone on selvästi kaivettu käyttöön talon lappeet/sivu-ullakot hyödyntäen.


Remontissamme muovimatot revittiin irti ja niiden alta löytyi osittain alkuperäistä lautalattiaa. Nykyisessä nukkumasyvennyksessä muovimaton alta löytyi epämääräistä levyä, jonka päälle laitettiin uusi siisti vaneri. Lautalattia ja vanerilattia maalattiin haalealla mintunvihreällä. Katot ja seinät maalattiin valkoisella maalilla ja oven takana, työpöydän vieressä oleva muuri maalattiin vaaleanharmaalla.


Huone on ollut remontin jälkeen oman onnensa nojassa, kunnes nyt syksyn lähestyessä päätin sisustaa huoneen kouluikäisiä lainalapsia varten.


- Huoneen säilytysjärjestelmänä toimii Ikean Stuva-sarjan kaapit, jotka on hankittu edellistä edelliseen kotiimme pojan parvisänkyä varten. Kaappien päälle on kiinnitetty jämävaneri tekemään kaapeille yhtenäisen ilmeen. 
- Pyöreä vanha peili on 15 euron löytö kierrätyskeskuksesta. 
- Peilin alla olevat koukut on purettu talostamme remontin aikana ja löytäneet uuden paikan pikkuhuoneesta. 
- Koukuissa roikkuva nahkakassi saa toimia lelu/tavarasäilytyspaikkana. Kassi on vuosien takainen euron maksava löytö Oriveden ostosta ja myynnistä.
- Karttapallo, Kaivo-pussilakanat ja sininen räsymatto on saatu anopilta
- Työpisteen pöydän rakensin 40 cm leveästä liimapuulevystä ja kahdesta hyllynkannattimesta (Bauhaus, yhteensä noin 20 euroa). Työpöydän maalasin valkoiseksi.
- Työpöydän päällä oleva hyllynä toimiva laatikko on vanha viinilaatikko (saatu ilmaiseksi Alkosta). Laatikon maalasin valkoiseksi.
- Työtuoli on kierrätyskeskuslöytö kymmenellä eurolla
- Keltaisen lampun pelastin taannoin sukulaisen vintiltä, hänen laittaessaan tavaroita kaatopaikalle
- Richard Huttenin sininen Dumbo-muki toimii kynätelineenä ja on 4 euron löytö kirpputorilta vuosien takaa
- Julisteena ovessa toimii Pore Helsingistä ostettu Englantilainen lahjapaperi
- Peikonlehden ruukkuna on vanha Arabian tummansininen ruukku, jonka kotiutin vuosi sitten Loviisan Wanhojen talojen Antiikkimarkkinoilta 15 eurolla


Aika halpaa sanoisin.

Ilona


8 kommenttia:

 1. Superia! Meidän äidillä on kans iso pyöreä peili joka sopisi aika kivasti meille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vanhat peilit on jotenkin niin symppiksiä.
   Ihania yksityiskohtia nuo peilien reunojen koristeet ja kaikki.

   Eikun äitiä vaan taivuttelemaan ;)

   Poista
 2. Sulla on niin ihana blogi, ja koti!

  VastaaPoista
 3. Ihanasti sun tyylillä toteutettu, ja Vau! mikä budjetti. Arvostan paljon :) -Siru-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä budjetilla sisustaminen on kyllä huomattavasti helpompaa jos ei ole kiire saada valmista. Tämä huone kun oli ensimmäiset puoli vuotta pelkällä patjalla ja vaatekaapilla varustettu ;)

   Poista
 4. Sä oot niin hyvä tuossa! Kehukehukehu! Nuo budjettiasiat, haukansilmät kirppiksillä ja käsillätekemisen taito. Niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mikä on muuten nykyään kivaa. No se, kun on oppinut käymään kirpputoreilla ja voi kevyesti lähteä sieltä ostamatta mitään. Että vain ne kohdalle osuneet ihan täsmätuotteet pääsevät mukaan. Nykyään moiset ovat pienessä marginaalissa.

   Poista

Kiitos!