maanantai 31. elokuuta 2015

PulmakulmaTurhamaista ehkä. Ensimmäiset puoli vuotta tuo keittiökaappien välinen kulma tuotti minulle suunnatonta ärsytystä. Yritän toki parhaani mukaan keskittyä elämässä tärkeisiin asioihin, enkä stressata turhasta. Henkiseen kasvuun ja sillain. Mutta niin se vaan on, että olen visuaalinen ihminen ja yksi tärkeistä asioista elämässäni on se, että elinympäristöni miellyttää silmiäni. Toinen fakta on se, että tuo niin kätevä nykyajan hienous ja arjen helpottaja, mikroaaltouuni ei taas miellytä silmiäni, eikä hivele maisemaa tuvassamme. Tässä kohtaa arvaat varmasti, minne mikro on ollut sijoiteltuna ensimmäiset puoli vuotta täällä asuessamme?


Kun olin tarpeeksi kauan aikaa pähkäillyt tätä kestämätöntä tilannetta, eli mustaa rumaa möhkälettä keittiötasojen risteyksessä, astui peliin kohtalo. Sain ilmaiseksi ja kunnostin tupaamme sopivaksi vitriinikaapin, jonka alakaappiin ajattelin sulloa mikron. No olipa vaan liian suuri tuo möhkäle, eikä mahtunut kaappiin ja näin ollen ajattelin, että sullon sinne lainavauvojen vaatevarastomme. Hienoa, että vauvojen vaatteet löysivät paikan, mutta perimmäinen ongelma ei kuitenkaan poistunut. Olimme edelleen tilanteessa, jossa mikro odottaa pois pääsyä keittiön tasolta. Tai oikeastaan minä odotan, että mikro pääsee pois.


Taisi olla uudestaan kohtalolla sormet pelissä, kun yllättäen puhjennut karsimisvimmani johdatti minut kierrätyskeskukseen viemään pois  kotoa löytyneitä ylimääräisiä tavaroita. En nimittäin voinut samalla reissulla olla käväisemättä huonekaluosastolla.. ihan pikkusen vaan.


Kierrätyskeskuksen huonekaluosastolla pohdittua
* Ai tällainen löytyisi. Hirvee. Mut jos vähän tosta... ja vähän tosta. Ja vähän tonne. Joo. 15 euroa, ei paha. Joo. Mukaan.


Hetken päästä kotona.. * Yäk yäk yäk.Sirkkeli esiin ja tason sivujen pyöristykset suoriksi. Maalipurkit ja pensselit esiin ja maalia pintaan ja..
* Ei täydellinen, mutta ainakin parempi. Ja mikro, kiitos sinulle- selvästi yrität parhaasi. Et ihan onnistu tekeytyä näkymättömäksi, mutta yritys hyvä 10. Tai ainakin 6.Ja mitä toteaa mies ja ystävä yhteen ääneen?
- Ihan kauhee toi kulma. Sehän on ihan autio - sinne tarvii ehdottomasti saada jotain. Vaikka mikro!!
Elämä ♥

Ilona

22 kommenttia:

 1. Hih; meille tuo mikron uusi paikka olisi puolestaan pulmahylly; 10 kk pojalle aivan mahtava puuhahylly täynnä jänniä nappuloita, hurinaa ja piippauksia … ;D Visuaalinen silmäni on joutunut myöntymään ja nostamaan niin paljon asioita ylös, etten olisi uskonut kykeneväni tällaisiin kompromisseihin. Ja vaikka yritän elää hetkessä, nyt on ollut pakko todeta, että ehkä sitten viiden vuoden päästä - tai kymmenen - tai no ainakin viimeistään 20 vuoden päästä… :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa joo totta. Pitää olla kiitollinen siitä, että tällä hetkellä voi sijoitella tavaroita kodissa minne vaan ilman pelkoa, että joku on vetämässä ne heti alas.
   Tosin meillä ei ole koskaan tarvinnut mitään lasten takia nostaakaan ylös tai lukita tms. kun meillä ollut vain yksi pieni silloin, kun oma poika oli tuon ikäinen.. ehdin hyvin olla aina tilanteiden tasalla ja tarvittaessa kieltämässä/opastamassa.

   Joo 20 vuoden päästä viimeistään :D

   Poista
 2. Ah. Tuo keittiö. Kyllä tykkään ja kovasti <3 Sopisi vallan mainiosti meillekin ! ...pitää ehkä saada päätökseen ensin tää laajennus ennen keittiöremppahaaveiluja - miehellä ei taida kohta huumori kestää miun remppaehdotuksia hihhih!

  VastaaPoista
 3. Ah. Tuo keittiö. Kyllä tykkään ja kovasti <3 Sopisi vallan mainiosti meillekin ! ...pitää ehkä saada päätökseen ensin tää laajennus ennen keittiöremppahaaveiluja - miehellä ei taida kohta huumori kestää miun remppaehdotuksia hihhih!

  VastaaPoista
 4. Ah. Tuo keittiö. Kyllä tykkään ja kovasti <3 Sopisi vallan mainiosti meillekin ! ...pitää ehkä saada päätökseen ensin tää laajennus ennen keittiöremppahaaveiluja - miehellä ei taida kohta huumori kestää miun remppaehdotuksia hihhih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos triplaimarteluista :)

   Tää keittiöremppa oli kyllä niin halpa ja pienitöinen, että jos yhtä vähällä pääsisitte, niin eikun ehdotksia miehelle kehiin vaan ;)

   Poista
 5. Keittiö on munstakin tosi kaunis, vetimet on ihan tosi tosi kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimet kyllä miellyttää edelleen myös mun silmää. Oon miettinyt, että noi voi joskus halutessaan maalatakin.. vaikka joku vanhan mintunvihreä tai vanha sininen kävis hyvin.

   Poista
 6. Niin ihana tämä sun blogi. Kiitos <3 Jaan kanssasi monet ajatukset ja tyyliä. Vetoan usein karsiessani siihen että siedän heikosti visuaalista hälyä. T.Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanista ja päivää piristävistä sanoista ♡

   Kuulen ensimmäisen kerran termin visuaalinen häly, mutta joo. Erittäin käyttökelpoinen ja kuvaava termi!
   En nimittäin myöskään kestä.

   Poista
 7. Voi mikä keittiökaunotar teillä on! Vetimet ja kaikki.. <3
  Hieno tuunaus kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡
   Halvat pikatuunaukset on siitä hyviä, että niistä on helppo sitten luopua halvalla ja nopeasti, jos ei miellytäkään silmää eikä saa huonekalua sopimaan omaan kotiin.

   Poista
 8. Nyt äkkiä joku nätti viherkasvi sinne autioon nurkkaan, ettei mikro hiivi sinne takaisi. :D Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - muuten olis niin hyvä viherkasvin paikka, mutta keittiö on muuten niin täynnä viherkasveja, etten saa tuonne sopimaan kauniisti enää yhtään :(

   Onneks mä oon kuitenkin edelleen meidän taloudessa se, joka määrää mikron paikan :D

   Poista
 9. Ei voi olla totuutta, että teillä on noin tyhjät keittiön tasot! Mä tuskailen kun taso on täynnä kaiken maailman vempainta ja tavaraa. On kahvinkeitintä, leivänpaahdinta, talouspaperitelinettä ja ja ja... Pisti silmään noi teidän kaappien ihanat vetimet, kun etsin parhaillaan omiin kaappeihini uusia ja haluisin nimenomaan puiset. Niiden pitäisi vain olla pitkänmalliset. Ja ihan helmi toi laatoitettu työtaso. Sekin on mulla menossa uusiksi. Kauheesti sain inspiraatiota, kiitooooos! Niin ja aika mainion paikan löysin mikrolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaapa netistä Helakauppa -> puiset vetimet.
   Tai no Helakaupassa ihan mieletön valikoima mielettömiä vetimiä.. mutta sieltä nuo siis. Puusepän tekemät vetimet ja maksoivat 5e/kpl.

   Keittiöstämme löytyy postaus "Pienen budjetin keittiöremontti" .. siellä vähän lisää selostusta. Mutta työtasot laatoittamalla tosiaan edullinen (laatat maksoivat 9e/neliö) vaihtoehto.

   Poista
 10. Äläpä kuule mitään, meillä on mikro jääkaapin PÄÄLLÄ! Yritin epätoivoisesti sulloa sitä keittiön kaappiin, mutta ei, ei mahtunut. Meidän keitiiössä ei ole muutenkaan tuota ylimääräistä pöytätilaa, joten siellä se sitten nököttää. Onneksi se on sentään niin korkeella, että ei satu kaiken aikaa minun silmään. Ja yllän juuri ja juuri varpaillani kurotellen vääntämään (niin, siinä on semmoiset KAUNIIT pyöritettävät nupit) sen päälle ja pois. Mutta nyt kun luin tämän, niin alkoi aika paljon ahdistaa koko järjestely ja ruma kapine ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii - mä kanssa joskus täällä yritin samaa, siis tunkea mikroa jääkaapin päälle.
   Viime kodissa meillä oli keittiökaappi, jonne mikro mahtui ja ai että turhamainen puoleni oli tyytyväinen tuolloin :D

   Mikroaaltouunisuunnittelijat hoi - selvä markkinarako, tehkää siedettävämmän näköisiä laitteita!! (Onhan muidenkin kodinkoneiden kohdalla onnistuttu kuten smegin ja kitchenAidin yms vermeet)

   Poista
 11. Nii mikähän siinä on, että mikrot on julmetun rumia. Se on yksi Tyynelässä mua eniten rassaava asia, kun siellä ei ole kaappia, mihin saisin piilotettua. Siinä tasolla jököttää se ällötys.

  Hieno tuunaus!!

  VastaaPoista
 12. Kyllä meillä ainakin on erittäin tyylikäs rosterinen mikro, ei tulisi mieleenkään piilottaa sitä tai nostaa johonkin katonrajaan. :O Tosin sille on keittiössämme oma hylly, eli ei tarvitse pitää keittiötasolla. Meillä myös keittiötasot ovat tyhjähköt, keittiön sivuseinällä on kaapisto/taso, jonka päällä ovat siististi kahvilaite, Moccamaster ja vedenkeitin, kaikki rosteri/metallisia. Se on siis ns. Kahvibaari. Muita vempaimia en keittiössäni esillä pidä (eikä niitä edes ole muita kuin nuo mainitsemani), sauvasekoitin on laatikossa josta sen saa helposti esille tarvittaessa.

  VastaaPoista

Kiitos!