tiistai 18. elokuuta 2015

Kohtalo"Ehkä se on sitten tarkoitettu niin" - sanonta, on kuulunut pitkin kesää. Sillain eletään hetkessä ja jos jotain tapahtuu, niin näin on tarkoitettu.


Kävipä eräänä päivänä seuraavaa. Aurinko paahtoi tulikuumasti iltapäivällä. En yleensä lähde miehen ja pojan mukana jalkapallotreeneihin. Tänä päivänä päätin kuitenkin lähteä. Mies lupasi poikien valmentamisen sijaan lähteä kanssani lenkille. Valmentajan nakki napsahti kuitenkin tälläkin kertaa miehelle ja hänen päätyessään treeneihin, minä päädyin treenikentän lähipuistoon yksin ottamaan aurinkoa. Juuri tehdessäni lähtöä puistosta, piippasi puhelimeni. Puiston lähistöllä asuva ystäväni oli ilmoittanut alueen facebook-kirpputorille antavansa ilmaiseksi viininpunaisen vitriinikaapin. Ehdin kommentoida ensimmäisenä kuvaa.


Näin oli tarkoitettu. Ihan varmasti. Enhän olisi huomannut ilmoitusta kaapista, ellen olisi lähtenyt sattumalta treeneihin. Ellei mies olisi joutunut sittenkin valmentamaan poikia. Ellei aurinko olisi paistanut. Ellen olisi maannut hiiren hiljaa auringossa ja kuullut puhelimeni piippaavan.


Seuraavana päivänä hioin, maalasin, maalasin ja maalasin kymmenen tuntia putkeen. Värivaihtoehtoina oli valkoinen, haalea minttu ja vaaleanpunainen, koska näitä maaleja löytyi jäminä maalipurkkien pohjilta. Minttu ei olisi sopinut harmaan seinän kaveriksi ja valkoinen olisi ollut liian valju. Niinpä tein itse vaaleanpunaisesta ja valkoisesta sopivan sävyisen sekoituksen. Maali loppui muuten viimeiseen pensselin vetoon juuri kun sain kaapin valmiiksi.Poika kommentoi - Äiti, miksi meillä on joku neljä kaappia sillain tyhjänä, ettei niissä oo yhtään mitään? 

- Niin no. Äiti on sattunut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Ja koska äidillä ei ole paljoa tavaraa, niin kaapit odottavat tyhjillään. Vitriiniin pääsivät pyhäastiastot. Vitriinin alakaappi odottaa, että mikro muuttaa sinne. Olen pähkäillyt mikron sijoittamista jonnekin muualle, kuin keittiön työtasolle siitä asti, kun muutimme taloon.

Katsotaan, mitä se kohtalo tuo tullessaan ja miten loput kaapit täyttyvät, kun jatkamme pienen tauon jälkeen vastaanottoperhetöitä syyskuun alussa. J-Ä-N-N-I-T-T-Ä-V-Ä-Ä!

Ilona

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No eiks oo. Mä vähän ihmettelen, kuinka joku tahtoo luopua tällaisesta ilmaiseksi.

   Poista
 2. Todellakin, tässä oli kohtallolla sormensa pelissä! Ja sinulla taitavat sormet taikoa kaapista kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kyllä mukava tunne, kun näkee jonkin asian eteen paljon vaivaa ja lopputulos on sellainen, että voi olla tyytyväinen. Ja että tuolle löytyi oma paikkakin tosta noin vaan!

   Poista
 3. Upea ! Sä se osaat aina nähdä asioissa potentiaalia ja tuunata ne oikeanlaisiksi. Mahtava taito <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kannettiin kaappia pois ystävän kotoa, mieshän totesi aika rehellisesti, että täähän on kauhea mörskä. Onneksi hänkin oli tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Heh. Mäkin oon aina kun luen jotain muiden löydöistä, että miten kaikki muut löytää aina jotain huikeeta ja mä en :D

   Poista
 5. Oi mikä ihanuus!! Saitpa sen ihanan väriseksi :) ja sehän näyttää siltä ku aina ois ollu teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä käyttäisin mielelläni muitakin värejä, kuin vaaleanpunaista meillä, mutta jotenkin se vaan just nyt tuntuu sopivan parhaiten tänne.

   Poista
 6. Todellakin on tarkoitettu jos tolleen käy! Katjan tavoin vähän kade, meille oon samanmoista vitriiniä koettanut metsästää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja missä hinnoissa moiset on, kun niitä juuri yrittää metsästää. Mä en tosin tiennyt, että se oli just tällanen vitriinikaappi, jota me oltiin tarvittu mikron säilytykseen. Mutta nyt tiedän ;)

   Poista
 7. Todellakin JÄNNITTÄVÄÄ! Kaapista viis, vaikka hieno onkin. ;) Paluu vastaanottoperheeksi vei minun huomioni. Jännityksellä odotan kuka/keitä teille tulee.. :) Onnea matkaan..

  Maissi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odottelen jännityksellä. Siitä se jännitys vasta alkaakin, kun syyskuu koittaa ja puhelin voi soida koska tahansa. Kiitos onnentoivotuksista ♥

   Poista
 8. Ihailtavaa toimeliaisuutta saada tuunattua kaappi heti mieleiseksi. Mulla noi projektit tuuppaa roikkumaan ja inspistä pitää joskus hakea tooooosi pitkään. Ihan täydellinen värivalinta ja tosi kaunis lopputulos. Hyvä sä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sehän se onkin, että jos joku roikkuu päivän tai pari, niin sillon tuppaa yleensä jäädä roikkumaan puoleksi vuodeksi. Mutta jos taas saa heti tartuttua toimeen, niin valmista tulee ja pian.

   Poista

Kiitos!