perjantai 2. lokakuuta 2015

Överit (Banoffee- ohje)









Perjantain kunniaksi Banoffee-ohje tuosta nuin. Tässä kehittelemässäni ohjeessa kondensoitua maitoa ei tarvitse keitellä tuntitolkulla, vaan toffee on valmis 15 minuutissa.



Pohja:
- 15 kpl Digestive- keksejä
- n. 70 grammaa sulatettua voita

Täyte:
- 1 purkki kondensoitua maitoa
- 1 dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 3 banaania

Koristeeksi:
- suklaarouhetta, keksimuruja tai banaania (kanelia)


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan. Murenna keksit (esim. irtopohjavuoassa juomalasin pohjaa avulla käyttäen). Sekoita keksien sekaan sulatettu voi ja painele keksi-voi-seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Paista keksipohjaa uunissa 5 minuutin ajan. Jäähdytä.
4. Sekoita purkillinen kondensoitua maitoa ja 1dl sokeria paistinpannulla. Keitä toffeeseosta paistinpannulla 10-15minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee ja paksunee. Anna jäähtyä hiukan ja kaada toffee keksipohjan päälle. Anna jäähtyä kunnolla.
5. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja vaahdota ja mausta kerma sokerilla.
6. Lado ensin kerros banaaneja jäähtyneen toffeen päälle. Levitä seuraavaksi puolet kermasta banaanien päälle. Lado kerman päälle kerros banaaneja ja levitä tämän jälkeen loput kermat kuorrutteeksi.
7. Koristele suklaalla, banaaneilla tai keksinmuruilla ja kanelilla.







P.S. Tänään sattuu olemaan onneksi viikon paras päivä ja PPP, eli Perjantain Perinteinen Pesis. Ryhmärämä painaa pelaten pari tuntia Korson hoodeilla. Nuorin kentällä olija on 3-vuotias ja vanhin taitaa olla ylittänyt 65 vuoden iän. Täysillä tietty eikä armoa anneta.

Kyllä luulisi jalan nousevan muutaman kakkupalan energiamäärällä. Oho. Ja taitaa olla karkkipäiväkin.


Ihkuu ja makeeta viikonloppuu sullekin! 





Ilona







4 kommenttia:

  1. Mulla kiinnostaa että miksi käytät keksipohjaa uunissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkupohja pysyy hieman paremmin kasassa, kun sen käyttää uunissa.. muuttuu siis hieman kiinteämäksi tuo voi-keksiseos paistaessa.

      Poista
  2. Mua niin harmittaa, ettei kondensoitua maitoa oo laktoosittomana. (vai onko?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. ei taida olla.
      ..mutta sitä voi ilmeisesti tehdä itse laktoosittomana. Tosin lienee aika kova (pitkä) homma.

      Poista

Kiitos!