keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Uusi vanha huone

Yläkerrasta vapautui yksi ylimääräinen huone hoitolasten käyttöön, kun siirsimme tästä masterbedroomista parisängyn olohuoneeseen. Sisustin huoneen uuteen käyttötarkoitukseensa isompien lasten neutraaliksi huoneeksi, johon mahtuisi kaksi kouluikäistä lasta. Huoneen valmistuttua meille muutti kuitenkin hoitovauva, joten kokosin huoneeseen vielä pinnasängyn. Tällä hetkellä isoin makuuhuoneemme on siis vauvan valtakuntaa.


Huoneen kalusteet, esineet ja tekstiilit ovat kierrätyslöytöjä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Mintunvihreäksi maalattu lautalattia löytyi taloa remontoidessa muovimaton alta ja oli tuolloin ruskea. Seinät on maalattu myös haalealla mintunvihreällä, katto valkoisella kalkkimaalilla ja huoneeseen on asennettu uudet jalkalistat.


- Kaapin/säilytysjärjestelmän (120 x 100cm) kokosin ikean keittiökaapeista. Kaappien alle ostin jalat Bauhausista ja maalasin jalat mintunvihreällä lattiamaalilla.

- Kaapin päällä olevat eläin-maatuskat ovat hahmoja ilmeisesti Venäläisestä lasten sarjasta 70-luvulta?

- Niemen tehtaiden nuorisosänky on 20 euron löytö Kontti-kierrätyskeskuksesta.
Sängyn Lomaruutu-pussilakanat ovat Annon mallistoa parin vuoden takaa.

- Pyöreä vanha tiikkipuinen pöytä on kierrätyslöytö, joka on seurannut mukanamme kodista toiseen. Pinnatuolit on ostettu kirpputorilta yli 12 vuotta sitten ensimmäiseen vuokra-asuntoomme.

- Laverisänky ja sängynaluslaatikko ovat kierrätyskeskuksesta ja päiväpeittona toimiva räsymatto anopilta.

- Nahkainen pyöreä rahi on anopin lahjoittama ja väriltään aika täydellinen.

- Ovaalin muotoinen peili on mitä ilmeisimmin 50-lukulainen. Sitä ei voinut kertakaikkisesti jättää kierrätyskeskukseen siihen siellä erään kerran törmätessä.

- 60-70-luvulta oleva pinnasänky on ostettu käytettynä omalle pojalle. Sängyn eläinlakana on kirpputorilöytö eurolla. Herkkä sinikukallinen pussilakana kotiutui kirpputorilta 20 sentillä.Ilona

13 kommenttia:

 1. Joku tiesi kertoa että tuo vauvan pussilakana olisi joskus ollut äitiyspakkauksessa. Minä olen ommellut omani (kirppislöytö sekin) housuiksi... Ihanan simppeli huone, ei mitään liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiyspakkauksessa vuonna 1986.

   Poista
  2. Se näyttikin mielestäni ihan kasariäitiyspakkauksen tyyliseltä :D
   Kiitos näistä tiedoista!

   Mä fanitan just 80-90-luvun äitiyspakkausten makuupusseja, joita meiltä taitaa löytyä 3 tai 4 kappaletta. Ne värit ja kuvioinnit ♡

   Poista
 2. Selkeää ja hienoa tavaroiden uusiokäyttöä! Meillä taas lastenhuoneet taitavat olla ne ainoat kodin tilat, joihin on pitänyt ostaa (uusina) suurin osa kalusteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanteellisin tilanne sisustamisessa onkin se, jos huonetta/tiloja ei tarvitse saada valmiiksi kertaheitolla. Näin ollen vanhoja tavaroita ja huonekaluja voi etsiä ja kerryttää pikkuhiljaa.
   ..tämänkin huoneen kierrätyslöytöhuonekalut ja tavarat ovat kustantaneet kaikkinensa alle 100 euroa. Ovat nähneet elämää, säilyneet, pysyneet ehjänä ja jatkavat elämäänsä tyytyväisinä vielä vuosikymmeniä!

   Poista
 3. Selkeää ja hienoa tavaroiden uusiokäyttöä! Meillä taas lastenhuoneet taitavat olla ne ainoat kodin tilat, joihin on pitänyt ostaa (uusina) suurin osa kalusteista.

  VastaaPoista
 4. Tuo isoin maatuska on Muksis, Eduard Uspenskin kirjasta Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä.

  ...ja nyt alkoi soimaan päättymätön korvamato Muksis-laulusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun nyt kuvaa katson tarkemmin, taitavat muutkin olla Genan kavereita, ja Genakin siinä!

   Poista
  2. Heiii- miten mä en Muksista tunnistanut!!!
   Tää maatuska on ollut meillä varmaan 8 vuotta ja nyt vasta kun mainitsit, niin tuli ahaa-elämys.

   Krista Keltanen oli meillä aikoinaan kuvaamassa kotijuttua ja mainitsi tunnistavansa hahmot lapsuudestaan, mutta minulta meni jotenkin nimet ohi.

   Muksis-laulu on ihana ♡

   Poista
 5. Sitä niin tekisi mieli aina tarttua kaikkeen upeaan "tää tulee sitten käyttöön sinne Omaan Taloon" mutta missä kaikkea säilöö siihen asti... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mullahan oli yhdessä vaiheessa viisi keittiönpöytää. Enää ei ole kuin kolme.
   Yksi tuvassa, yksi tässä huoneessa ja yksi kaverin keittiössä :D

   Poista
 6. Oi miten ihana blogi sulla, liityin heti lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ja kiva.
   Pitää tulla kurkkaamaan, mitä sinun nimimerkin takaa löytyy :)

   Poista

Kiitos!