torstai 23. kesäkuuta 2016

Rakkautta ensisilmäyksellä




Meidän pyyhearsenaali on ollut vuosikausia kertakaikkisen retuperällä. Siellä ne on olleet kirjavat Marimekot, kiinteistövälittäjän vaaleansiniset talokauppalahjukset ja kymmenen vuoden takaiset keltaiset froteepyyhkeet kaikki sulassa eri värien ja kuosien sekamelskassa keskenään.


Mitä sitä uusia pyyhkeitä hankkimaan, kun vanhatkin menettelevät, ajatteli pihi kriittinen kuluttaja vuosien ajan ja jatkoi yhteiselämää iloa tuottamattomien pyyhkeiden kanssa. Välillä selaili armeijan ylijäämävarastoja ja haaveili ohuista pellavapyyhkeistä.


Sitten eräänä päivänä törmäsi johonkin ohittamattomaan. Kauniisti kudotut kankaat, huolella suunnitellut kuosit ja raikkaat sävyt. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Mutta mihin?


Kyseessä olivat Hamam- pyyhkeet.


Tahdoin ehdottomasti tietää lisää noista kauniista kankaista ja päädyin Linan verkkokauppaan . Otin yhteyttä pyyhkeiden maahantuojaan ja näkemäni lisäksi viimeistään kuulemani ja lukemani vakuutti minut. Tässä olisi meidän perheen tulevat pyyhkeet. 


Hamam- pyyhkeitä on käytetty vuosisatojen ajan turkkilaisissa kylpylöissä. Pyyhkeet ovat erittäin imukykyisiä, ohuita, kevyitä ja nopeasti kuivuvia. Pyyhkeet menevät pieneen tilaan ja siksi ne onkin helppo ottaa mukaan reissuun, mökille, treeneihin ja rannalle. Ja kuinka vähän ne vievätkään tilaa liinavaatekaapissa. Keksin heti näille superkauniille kankaille meidän perheessä lukuisia käyttötarkoituksia. Piknik-vilttinä, pöytäliinoina, laudeliinoina, rantavilttinä niin ja no tietysti pyyhkeinä. 


Lina Hamam-pyyhkeissä yhdistyy tuhansien vuosien takainen turkkilainen kutomisperinne, kokemus, laadukkaat raaka-aineet ja eettisyys. Lina- tuotteiden maahantuoja työskentelee suoraa kutomojen kanssa ja tuntee kaikki tuottajansa. Suurin osa valmistajista on pieniä perheyrityksiä maaseudun pienissä kylissä, jossa tekstiilikudonta on pääelinkeino. Lapsityövoimaa ei käytetä.


Vietin valehtelematta monta tuntia selaillen pyyhevalikoimaa, ihaillen pyyhkeiden kuoseja ja pohtien, mitkä pyyhkeet sopisivat meille. Ihastuin sinivalkoisiin ja punavalkoisiin pyyhkeisiin. Ne toivat mieleeni jotain niin perisuomalaista, vanhan ajan, saunan ja suomifilmien maisemat ja samalla mielikuvia beduiineista kameleineen aavikolla vaeltamassa paahteisessa auringossa. Meidän liinavaatekaappiimme valikoitui siis vaaleansinisen, punaisen ja tummansinisen värisiä Kala - kuosisia Hamam-pyyhkeitä sekä tummansininen ja punainen Purje- pyyhe. Kuten kuvista näkee, pyykeet ovat i-h-a-n-i-a ja niiden kuosit ja värimaailmat sopivat yhteen paremmin kuin hyvin. Ja se pyyhkeiden kankaan tuntu! Juhannussaunaa odotellessa.


Tästä lähin olen valmis jakamaan iloa tuottavien pyyhkeiden sanomaa. On nimittäin aika ihanaa luksusta kääriytyä jokaisen päivän päätteeksi maailman kauneimpiin pyyhkeisiin.


Pyyherakkaustarina saa jatkoa, kun palaan asiaan myöhemmin ja laitetaan teille arvontaan ihana setti ihanaisia pyyhkeitä. Pysykää kanavalla siis.





P.S. Vanhojen pyyhkeidemme tarinakaan ei muuten päättynyt vielä. Pyyhkeiden elämä jatkuu, kun hoitoteinimme aikanaan muuttaa meiltä omaan kotiinsa ja vie mukanaan kasan hänelle mieluisia pyyhkeitä.





Yhteistyössä www.lina.fi / Mickan trade Oy.






Ilona





25 kommenttia:

  1. Ihania pyyhkeitä! Meillä on vasta yksi hamam käytössä keittiössä, mutta kunhan jonain päivänä on vähän enemmän sisustusrahaa käytettävissä, hankin niitä ehdottomasti lisää ainakin kylpypyyhkeiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin keittiöpyyhkeeksikin!
      Sain muutaman pienemmän pyyhkeen ja vein ne saunalle laudeliinoiksi. Mutta keittiöpyyhkeiksi tupaan ja käsipyyhkeiksi vessaan (paitsi meillä on niin ruma 2000-luvun wc-kylpyhuone, että niitä ei kyllä yhdet kauniit pyyhkeet pelasta).

      Poista
  2. Oon mielessäni hypistelly noita, kun tää pyyhearsenaali on aika hämmästyttävän huonolla tolalla..Mutta raskiiko noita ostaa, kun eräs miesimmeinen ei erota pyyhettä rätistä? Tai all in one-ajatteutapa kattaa pyyhkeenkin? Että sillä kätevästi pesasee auton tai koiran tai lattian tai ihanminkävaan? Noi on kyllä niin kamalan ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän täytyy sanoa, että omalle miehelle ei kelpaa pyyhkeeksi mitkään meikäläisen liinat vaan froteeta on oltava. Niinpä sillä on kaksi omaa, hinkatkoon niillä! Kai se puhtaan pyyhkeen koppuraisen kuoriva ominaisuus vetää häntä puoleensa. :D

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Hmm.. all in one-pyyhe joo, mutta kyllä mun vähän tekis pahaa jos joku menisi nuilla autoa hankaamaan :D

      Miehelle omat pyyhkeet - kannatan!

      Poista
  3. Nää on niin ihania!! Mulla on vasta yksi, mutta saunatupa ehdottomasti huutaa niitä lisää.

    VastaaPoista
  4. Nämä ovat parhaita! Meillä ei ole koko settiä, kylpypyyhkeinä tykkään vohvelikankaisesta pellavapyyhkeestä. Mutta uimakassissa hamam-pyyhkeet ovat lyömättömiä, vuoden päivät olen vuorotellut kahta Linan pyyhettä viikottaisilla uintireissuilla ja ihan ovat kuin uusia. Myös matkoilla mitä kätevin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelipyyhkeet on kanssa niin hyviä.

      Kiva kuulla, että Linan pyykeet ovat kestäneet käytössä moitteetta :)

      Poista
  5. JOskus olen jossakin nähnyt kuvia tällaisista, mutta niistä on tullut tunne, että ovat karheita ja kutittavia - mutta ilmeisesti ei olekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pyyhkeitä ja kankaita on vähän eri tyyppisiä kudonnasta riippuen. Osa paksumpia, osa sileämpiä yms. Mutta ei karheita, vaan ihanaisia iholla.

      Poista
  6. Nuo on kyllä niin kauniita, näistä haaveilen minäkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kun niin monet näyttävät tuntevan nämä. Hei eikun odottelemaan arvontaa ja hyvää arpaonnea!

      Poista
  7. Vaikuttavat tosiaan hyville postauksen perusteella, livenä en ole tutustunut. Näistä tulee mieleen vanhat keittiöliinat, siis hyvässä mielessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, keittiöliinat! Mä mietin, että mikä niin suomalainen näistä tulee mieleen..mutta tosiaan vanhan ajan keittiöliinat!

      Poista
  8. Vaikuttavat tosiaan hyville postauksen perusteella, livenä en ole tutustunut. Näistä tulee mieleen vanhat keittiöliinat, siis hyvässä mielessä!

    VastaaPoista
  9. Mä olen muutaman kerran käynyt tuolla nettisivulla ihailemassa näitä. Mut ostaminen on jäänyt, koska ei ole "perustetta" ostaa näitä. Kaapissa on kyllä tarpeeksi pyyhkeitä. Mutta kuukauden päässä siintää Kroatian loma...olisko lomaa varten järkevää ostaa pieneen tilaan menevät pyyhkeet? Ehkä :-)

    Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieneen tilaan menevät pyyhkeet ja ennen kaikkea nopeasti kuivuvat pyyhkeet ovat kyllä lomalla mitä parhaimmat. Mulla oli Thaimaan reppureissulla sellainen vanha pellavapyyhe, josta näkyy melkein läpi, kun kankgas on niin kulunut. Kylläpä kuivui nopeasti ja oli hyvä matkaseuralainen!

      En tiedä, miten Kroatiassa..voi olla vähän kaukana, mutta Kreikassa olen pienillä saarilla joskus nähnyt myytävän hamam-pyyhkeitä.

      Ja joo sama..mun pyyhekaappi oli kanssa niin kauan huonolla tolalla, koska siellä sattui olemaan toimivia pyyhkeitä, joita ei oikein ollut perustetta vaihtaa, kun no toimittivat virkansa hyvin. Mutta toisaalta..eikö päivittäin arjessa käytettävien asioiden tulisi olla iloa tuottavia? Eikö se ole jo tarpeeksi hyvä peruste :)

      Poista
  10. Mulla on ollut tälläiset pyyhkeet ostos listalla ikuisuuden, etsystä olen lähinnä katsellut, mutta ihanaa jos suomestakin näitä saa! Kerro nyt sinä kun teillä on näitä käytössä: Voiko pestä 60 asteessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyhkeiden pesua suositellaan 40 asteessa.. mutta maahantuoja testaa pesun 60 asteessa ja sen ne kyllä kestävät.

      Poista
  11. Vitsi miten paljon nättejä sävyjä tuolta verkkokaupasta löytyy, olisi kiva kokeilla tuollaista perinteisen froteepyyhkeen tilalla :)

    VastaaPoista
  12. Meillä on nimenomaa Linasta hankitut hamam-pyyhkeet, ne on olleet meillä nyt vuoden päivät. Kotosalla käytetään kyllä froteisia, mutta uimahallissa, veneellä, reissussa yms noita Linan. Oon kyllä niin tykännyt! Ja olen pessyt 60:ssä.
    Mullekin oli iso kynnys hankkia uudet pyyhkeet, meilä on froteisia ihan julmettu määrä, kaikenmaailman rumia gran canaria pyyhkeitä, voi hyvää päivää... Miehen mukaan niitä ei voi antaa pois, ovat kuulemma ihan käyttökelpoisia (olen sitten kyllä silpunnut osan niistä vaippaimuiksi :) )

    VastaaPoista
  13. Kauniita! Meilläkin on nykyään vain vain ohuita pyyhkeitä, mutta omat isot hammam-pyyhkeeni ovat siskon Turkin-tuliaisia ja pienet pellavaisia perintöpyyhkeitä. Tykkään niin kovin siitä, että ohuet pyyhkeet kuivahtavat nopeasti eivätkä haise sitten millään. Harmi, että kaksihenkinen perhe tarvitsee tosi vähän pyyhkeitä :)

    (Täällä minä kommentoin tyynesti vanhoihin teksteihin, kun nyt vasta tulin lukemaan!)

    VastaaPoista

Kiitos!