keskiviikko 16. marraskuuta 2016

2 ruokaviikkoa




Lupasin jossain vaiheessa kirjoittaa ylös perheemme viikkojen ruokalistoja. Ehkä jossain on joku muukin, jolle tulee välillä totaalinen kyllästyminen omiin ruokiin, jotka tuntuvat kiertävän viikosta toiseen samaa rataa eikä ruokalistoille tunnu eksyvän edes vahingossa mitään uutta.


Perheessämme asuu siis tällä hetkellä yksi teini, yksi jalkapalloa ja sählyä harrastava poika, yksi vegaani, yksi lihattomalla linjalla oleva, kaksi gluteenia välttelevää, kaksi sekasyöjää, yksi kuntosalilla kävijä, yksi sokerista kieltäytyjä ja yksi biojätemylly a.k.a Kettuterrieri Roosa. Välillä syömme koko porukka vegaania perusruokaa, välillä yhdestä ruoasta valmistuu jopa kolme eri versiota, vegaani, maidollinen ja lihallinen. Yhtä sekameteliä siis.


Ohjeita katson harvoin. Katselen paljon ruokakuvia ja kuvien perusteella sovellan ruoan. Jos jonkun ruoan kohdalla sinulle herää kiinnostus kokeilla, niin hihkase ja kerron, mitä minun versiooni ruoasta tuli. Noin.


Ma: Tomaattinen linssikasviskiusaus

Ti: Sama kuin eilen

Ke: Avocadopasta

To: Chili sin carne + riisi + salaatti + hummus

Pe: Sama kuin eilen

La: Kokonaiset uuniperunat avocadotäytteellä + salaatti

Su: Kukkakaalicashewkermacurry + basmatiriisi

_____

Ma: Punajuurikukkakaalisosekeitto

Ti: Sama kuin eilen

Ke: Juurespihvit + tzatziki

To: Kalaseljanka

Pe: Sama kuin eilen

La: Quinoa + paahdetut kasvikset

Su: Sama kuin eilen

____



Hyvää ruokahalua.


Ilona



11 kommenttia:

  1. Hep! Kukkakaalicashewkermacurrysta olisi kiva saada resepti.

    Kiitokset mainiosta blogistasi ja vahvasta sekä tunnistettavasta omasta äänestäsi/tavastasi kirjoittaa. Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenniuu ♡

      Kuullota kasarissa reilussa oliiviöljyssä n.1rkl silputtua valkosipulia. Lisää joukkoon n.1 rkl curry-maustetta (perus jauhetta) ja maun mukaan chilijauhetta tai cayennepippuria. Paahda mausteita hetki ja lisää kasarille pilkottu kukkakaali. Paista kukkakaalia muutama minuutti ja lisää joukkoon 1dl pieneksi pilkottuja cashew-pähkinöitä. Kääntele kukkakaali-cashew-sekoitusta hetki hyvällä lämmöllä ja lisää joukkoon 2dl kermaa TAI kasviskermaa ja anna kiehahtaa hiukan kasaan. Mausta seos vielä kasvisliemijauheella tai suolalla. Lisää tarvittaessa currya ja tulisuutta chilistä tai cayennepippurista.

      Tarjoa riisin kanssa.

      Toivottavasti muistin kaiken :D

      Poista
    2. Nam, menee kokeiluun! Kiitos.

      Poista
    3. Hei taasen, nythän mä ihan innostun jättämään kommentteja. Mutta mutta, kun blogeissa kiertänyt blogitunnustus osui kohdalleni, niin halusin jakaa tunnustuksen eteenpäin sinulle ja blogillesi. Käy kurkkaa, jos innostut.
      http://merkintojapanamasta.blogspot.com/2016/11/blogitunnustus.html

      Poista
  2. Tomaattinen linssikasviskiusaus kuulostaa hyvältä, joten reseptiä kyselen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öö..apua. Mitenhän mä sen sörsselin tein. Tästä tulee sekava sepustus :D

      Keitä 2dl punaisia ja/tai vihreitä linssejä. Valuta ja huuhtele linssit keittämisen jälkeen. Sekoita padassa kypsennetyt huuhdellut linssit ja purkillinen hyvää tomaattimurskaa (mutti polpa). Mausta linssitomaattikastike makusi mukaan.

      Pese ja pilko pienehköiksi viipaleiksi jääkaapistasi löytyviä kasviksia (esim. kukkakaalia, kesäkurpitsaa, paprikaa, parsakaalia, bataattia tms.).

      Kaada isoon uunivuokaan noin.1kg (2 pussia) pakasteperunasipulisekoitusta. Heitä joukkoon pilkkomasi kasvikset. Mausta suolalla.

      Lisää kasvisperunasipulisekoituksen joukkoon linssitomaattisoossi. Lisää koko komeuden päälle vielä 2dl kermaa tai kasviskermaa. Kypsennä uunissa n.200 asteessa kypsäksi. (~1 - 1,5 tuntia).

      Poista
  3. Chili sin carne olisi tosi kiva kun aikoinaan kyselin sen tapaista... Ja tuo kalaseljankan kuva otti heti silmään joten jos sen viitsisit myös :) Itsekin lihaa vähentänyt viime aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Anteeks anteeks. Oon unohtanut taputella chili sin carnen sulle aikoinaan!

      Kuullota öljyssä pari silputtua sipulia ja monta silputtua valkosipulin kynttä. Voit heittää joukkoon tex-mex taco-maustetta tai fajitas-mausteseosta tai muuta sellaista,jos kaapista sattuu löytymään. Jos ei ole tex-mex-maustetta, niin heitä padan pohjalle cayennepippuria, juustokuminaa ja kasvisliemijauhetta (maailman paras keksintö). Lisää joukkoon 2 tölkkiä Mutti polpa-tomaattimurskaa. Lisää joukkoon vielä 1-3-purkkia kidneypapapuja (sen mukaan, kuinka papuista mössöä tahdot). Kiehauta ja anna hautua kannen alla vähintään puoli tuntia, mutta jos maltat, niin saa hautua niin kauan, kuin sielu sietää. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä, raikasta jäävuorisalaattia, turkkilaista jogurttia tai hummusta ja fetajuustoa (ihan paras maku-yhdistelmä syntyy näillä lisäkkeillä).

      Olen pahoillani, että mun ohjeet on vähän tällaisia sinne päin. Mutta sellaista mun ruoanlaitto vaan on ;)

      Ja tuo lihan vähentäminen on kyllä ihan hieno ekoteko. Juuri luin jostain, että suomalaiset ovat viimeisen vuoden aikana vähentäneet lihansyöntiä huomattavasti ja kasvisruokabuumi näyttäisi tulleen jäädäkseen.

      Poista
    2. Ja kalaseljanka:

      Kuullota voi-oliiviöljyseoksessa muutama pilkottu sipuli, monta pilkottua valkosipulia ja neljä pilkottua porkkanaa. Lisää joukkoon n.5 dl vettä, kaksi kalaliemikuutiota ja 5-7 pilkottua perunaa. Kiehauta ja jätä kasvikset kypsymään. Lisää joukkoon kaksi tölkkiä Mutti polpa- tomaattimurskaa ja kiehauta. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää joukkoon noin 500 grammaa viipaloitua lohta (tai seitiä) sekä 2 hyvän kokoista maustekurkkua ja pieni purkki kapriksia. Kalat kypsyvät muutamassa minuutissa. Lisää joukkoon vielä muutama ruokalusikallinen sitruunamehua ja puolikas ruukullinen tuoretta tilliä. Maista ja lisää luultavasti suolaa.
      Tarjoa smetanan tai ranskankerman kanssa.

      Nam!

      Poista
    3. Mahtavaa kiitti!

      Poista

Kiitos!