tiistai 20. elokuuta 2013

Äiti, miten sä pärjäät ilman mua?

Ekaluokkalainen auttoi vaipanvaihdossa aamulla vauvan kääntyessä koko ajan selältä mahalleen. Poika teki
lähtöä kouluun ja kysyi; "Äiti, miten sä pärjäät ilman mua?"


Poika tarkoitti, että miten selviän kun hän ei ole viihdyttämässä vauvaa, jotta tämä pysyisi vaipanvaihdon ajan selällään. Poika on innokas apuri. Hän tahtoo illalla opetella vauvan nukuttamista ja kun vauva ei nukahda ja itkee, hän sanoo "ei ei, äiti ei sun tarvii mennä- mä meen".


Työkseni hoidan vauvoja, jotka ovat jonkun toisen. Vanhemmat eivät ole eri syistä jaksaneet, pärjänneet tai voineet hoitaa omaa vauvaansa. Vanhemmat ovat joutuneet yhteen elämänsä kovimmista paikoista, kun heidän lapsensa on annettu toiseen syliin. Syliin, johon lapsi tottuu. Syliin, josta tulee lapselle turvallinen. Pieni vauva sopeutuu nopeasti uuteen paikkaan. Emme tiedä, mitä vauvan mielessä liikkuu, mitä hän muistaa, mitä hän unohtaa ja kuinka nopeasti kaikki haalenee. Vauvalle on tämä hetki, tässä ja nyt.


Mutta vauvan vanhemmat. Heidän elämänsä rakkaus on toisessa paikassa. Äiti, miten sä pärjäät ilman mua?

Ilona
2 kommenttia:

 1. Juuri vauvasta taaperoksi muuttuneen äiti täällä. Itku tuli silmään, niin raastava ajatus joutua luopumaan omastaan, oli syy mikä tahansa. Teet tosi tärkeää työtä! Sait minusta vakkarilukijan. Hieno uusi tuttavuus tämä blogisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni ja tervetuloa blogini pariin ja vaihtamaan ajatuksia maailmanmenosta :)

   Ilona

   Poista

Kiitos!