torstai 19. maaliskuuta 2015

Muuttunut nainen

Huomasin taannoin eriskummallisen asian - en ollut nähnyt imuria puoleentoista viikkoon. Ei niin, että imuri olisi ottanut ja kadonnut. Tiesin, että kyllä se siellä verhon takana rappusten alla omalla paikallaan edelleen on.


Mutta mitä? Minä, joka hetki sitten imuroin ja pesin lattiat vielä päivittäin, en ollut kaivanut imuria esiin KYMMENEEN PÄIVÄÄN! En vaan yksinkertaisesti ollut kokenut tarvetta imurin esiin kaivamiselle. Tuntui varsin hyvältä tuon havainnon jälkeen.


Johti pohdintaa siitä, miten tähän on tultu? Pohdinnan tuloksena erinäisiä vaihtoehtoja ratkaisuiksi.

Joko
- olen ottanut downshiftauksen todella kirjaimellisesti
- pöly jakautuu tasaisemmin isompaan tilaan
- elämäni prioriteetit ovat muuttuneet
- perinteinen harja-ja rikkalapio- yhdistelmä toimii sittenkin

tai kaikkein todennäköisin
- kaikkia edellä mainittuja yhtaikaa

P.S. Tuvassa tietokoneen ääressä istuessani käänsin päätäni aurinkoa tulvivan ikkunan suuntaan. Auringon säteet paljastivat hämähäkinseitin, joka kipusi ikkunasta puusohvan kulmaan. Jääköön siihen.

Ilona

13 kommenttia:

 1. Hienoa, että siivoilun suhteen on tapahtunut rentoutumista. Ja voi kuinka nautin taas näistä minimalistisista kuvista. Etenkin tuo pullea lasipullo heijastaa kauniisti valoa. Muoto on ihana ja vangitsee katseen. Laittoi haaveilemaan samanlaisesta, jos neliöitä olisi vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pullo tuli mukana talokaupoissa.
   Taitaa olla joku vanha viininkäymispullo(?)
   Noita näkyy toisinaan vintage-putiikeissa..etsintä päälle vaan!

   Poista
 2. Minulla on ollut viimeaikoina pakkorentoilua siivouksen suhteen, kun en yksinkertaisesti ehdi siivota niin hyvin kuin haluaisin. Pakko kärvistellä ja vain kestää tahrat. Luuttuaminen jää ensin pois listoilta ja tälläkin hetkellä lattioilla killuu useampi pinttynyt puklutahra. Tosin voisinhan minä just nyt luututa, mutta aina ei huvita.
  Katsotaan sitten viikonloppuna.

  P.S. Joitakin kuukausia sitten olin naapurissa kylässä ja meidän Aa työnsi kätensä tuollaiseen pulloon. Onneksi ei tarvinnut rikkoa pulloa, mutta oli muuten tiukassa! Huhuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh..tuli mieleen Eemelissä Iida soppakulho päässään :D

   Sulla on kyllä erittäin hyvä syy leppoistaa elämää siivoamisen suhteen, että ota rennosti vaan!

   Poista
 3. Tuo on kyllä hyvä suoritus, varsinkin tällä auringonpaisteella! Kuvittelen yleensä olevani varsin siisti ihminen mutta näin keväällä tuntuu siltä, että meillä ei siivota ikinä..

  Esittäisin myös sellaista teoriaa, että voi olla, että nykyinen kotinne ei vaan pölyynny niin nopeasti kuin vanha. Asumme nyt 2003 rakennetussa talossa, joka pölyyntyy ihan ennätysvauhtia. Täällä ei ole koneellista ilmanvaihtoa, mutta huippuimuri on. Tämä asumiskokemus saa minut entistä enemmän kallelleen sinne hirsitalon suuntaan ja ylipäätään painovoimaisen ilmanvaihdon kannalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa.. aivan. Hyvä teoria tuokin!

   Ja peukku hirsitaloasumiselle ;)

   Poista
 4. Itsellä tavoitteena valita uuteen taloon sellaiset värit ja materiaalit, jotka olisi siivoojaa kohtaan armolliset. Kokemusta on tummasta laminaatista konttaavan ja kuolaavan lapsen kanssa. En suosittele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se, tumma on huono, mutta ei vaaleakaan hyvä ole! Tuvan ja olohuoneen lattiassa meillä on keskiruskea lankkulattia ihan superkiiltävällä lakalla..ja kyllä voin sanoa, että kiiltokin nostaa pölyn ja lian näkyviin.

   Että ota näistä nyt sitten selvää..

   Poista
 5. Kunpa osa sun vapauttamasta siivousinnosta olisi lentänyt tänne. Vaan eipä oo näkynyt. ;) Että päivittäin on imuria käytetty? Mulla meni välillä kerran kuukaudessa -moodilla. Uusi asunto tietenkin pidetään tip top. Aina. Kröhm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen huomannut, että mitä työteliäämpi elämänvaihe mulla on, niin sitä tehokkaampi ja ankarampi olen itselleni. Eli käytännössä tarkoittaa sitä, että kun on vauvoja, niin piiskaan itseni siivoamaan päivittäin ja muutenkin vaadin enemmän. Sitten kun on muutenkin rauhallisempaa, niin lötköilen ihan huolella. Outoa.

   Voi teidän uusi koti. Olen niin innoissani ja onnellinen teidän puolesta!

   Poista
 6. Hei vaan! Bongasin kuvasta tuoksutikkuja, osaatko suositella jotakin tiettyjä hajustekepukoita ja toimiiko ne hyvin? Terv. Sinttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato en mä edes tiennyt mitä noi on!
   Teinin valtakunnasta nimittäin :D

   ..Eli tuoksutikkuja..joka päivä oppii uutta:)

   Poista
 7. Sä oot niin muuttunut nainen - puutaloasuja;)

  Mä oon joskus miettinyt miten paljon vaikuttaa lämmitysmuoto ja ilmanvaihto. Tyynelässä ei tule sama tavalla pölyä, kun kotona. Siellä ei juokse samanlaisia villakoiria nurkissa.

  VastaaPoista

Kiitos!