sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Pojan huoneessa

Pojan pitkä ja kapea huone on erityisen haastava tapaus sisustaa. Huonejako yläkerrassa on edellisen omistajan aikaan tehty uusiksi ja pojan huone on jämäpala ja yhden makuuhuoneen puolittamisen tulos. Seinän toisella puolella, toisessa palasessa asustelee teini.


Huoneessa on vino katto, huone on noin kaksi metriä leveä ja neljä metriä pitkä. Remonttia tehdessä huoneesta purettiin muovimatto ja sen alta löytyvästä raakalaudasta hiottiin lattia. Lattia ja osa seinistä maalattiin vaaleanharmaalla (Tikkurila TVT 1944) ja katto sekä loput seinistä valkoisella kalkkimaalilla.


Pitkälle seinälle tehtiin 300x40cm kokoinen työtaso, joka maalattiin valkoiseksi ja kiinnitettiin seinään hyllykannattimilla. Jakkarat on ostettu eurolla kierrätyskeskuksesta ja kunnostettu sekä maalattu. Työtason päällä kulkee pitkä pätkä tauluhyllyä, johon voi asetella tärkeitä tavaroita ja tauluja. Tauluhyllyllä oleva valkoinen lokerikko on kirpputorilöytö, oranssi kello pojan tekemä, vanerin palanen on rakennusjätettä, sininen s-taulu itse tehty ja lentokoneposteri on Kreikantuliaisia itseltä itselle.


Vanha liinavaatekaappi toimii vaatekaappina. Tumman puinen hyllykkö on peruja talokaupoista ja odottelee maalausinspiraatiota. Hyllyköllä Palaset-laatikostoja ja säilyttimiä sekä vanhoja peltipurkkeja, jotka kätkevät pientä lego-sälää.


Sängyn virkaa toimittaa ullakon oven vieressä oleva kolonen, johon on leikattu sopivan kokoinen patjan pala. Sänkykolon seinään on kiinnitetty tauluhylly, jossa on kiinni yövalo.


Oranssissa seinäkoukussa roikkuu koulureppu ja vanha nahkainen kassi (koukku Bauhaus). Kalenteriin poika on kirjoittanut itse kuukausien nimet sävy sävyyn vieressä olevan oranssin seinäkoukun kanssa (kalenteri Granit).


Keltainen Ikean peltitynnyri ja vanha musta arkku kätkevät sisäänsä legoja.
P.S. Poika tahtoi huoneensa teemaväriksi oranssin. Äiti toteutti toiveen aikasen hillitysti tuolla yhdellä seinäkoukulla.


Ilona
22 kommenttia:

 1. Ihana tuo kaappi ja sinapinkeltainen kettureppu viereen käy niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on kyllä mun lemppari. Mä oon onnekas, että olen ollut varhaisherännäinen ja mun kaappirakkaus on syttynyt jo vuosia sitten. Tän kaapin löysin nimittäin 60 eurolla eräästä osto-ja myyntiliikkeestä noin 7 vuotta sitten. Nykyään kun nuista liinavaatekaapeista näkyy pyydettävän jopa 400 euroa. (Mikä on mielestäni aika hurjaa.)

   Poista
 2. Ihana pesä tuo sänky. Ja muutoinkin tosi kiva huone ja ihanan SIISTI. ☺

  T. Okm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä koska poika kasvaa tuosta nukkumakolosesta ohi. Onneksi meillä on toisaalta viereisessä huoneessa toinen vähän pidempi sänkykolonen :D

   Poista
 3. Kivan näköinen huone on pojalla! Ihanasti olet käyttänyt huoneessa kaikkea vanhaa, esim lapsuudesta tuttuja kirjainpalikoita.

  -Susanna / Colour Outside the Lines

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva huone, niin mun mieleen! Varmasti pojan kiva asustella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja juu, ei tuo ole valittanut. Jotenkin muuten huomaa kun tulee pojalle lisää ikää, ettei se oma huone enää ole niin aktiivisessa käytössä leikkien suhteen. Enemmänkin sellainen paikka, jossa käydään nukkumassa. Näin ollen ei tuo huoneen pieni kokokaan ole niin häiritsevää.

   Poista
 5. Ihanan rauhallinen tunnelma, kun tavaraa on noin maltillisesti. Hyvä idea toi työtaso - siinähän mahtuu puuhaamaan vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallisesta tunnelmasta puheenollen, arvaa tekiskö mieli tapetoida pojan huone jollain oikein hienolla kuviollisella vanhalla tapetilla :) ? Noi seinät vaan on sellaset sokkelot, että siinä sais olla aikas taitava ja tarkka tapetoija.

   Poista
 6. Ihania juttuja muutenkin, mutta nuo jakkarat ovat kyllä loistava löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on noita jakkaroita iso kasa ja harmittaa oikein, kun eivät meinaa sopia tänne nykyiseen kotiin oikein minnekään :(

   Poista
 7. Tosi kaunista! Voisit käydä meillä kylässä sisustamassa...

  VastaaPoista
 8. Kyllä pojan kelpaa, kun äiti on tuollainen tyylinainen. Hieno huone, eikä koko todellakaan haittaa, kun tavaraa ei ole liikaa ja sisustus on suunniteltu toimivaksi. Tuo pitkä pöytätaso on huippu, ja majamainen sänkynurkka on varmasti toinen suosikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaran määrä tosiaan on ratkaisevaa siinä, minkä kokoiselta huone tuntuu.. tai minkä verran huoneessa on tilaa. Luonnollisesti :)

   Poista
 9. Tämähän näytti tosi onnistuneelta ratkaisulta. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Niin kauan toimivaa, kunnes huoneen asukki kasvaa ulos tuosta koppisängystään :)

   Poista
 10. Mahtava tuo pitkä taso, meillä ainakin on valtavasti hienoja legorakennelmia, joille tarvitsisi esittelytilaa. Hyvä idis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yksi arkku täynnä koottuja legorakennelmia.. ei sekään kovin toimiva ratkaisu, mutta eipä noita raaski rikkoakaan.

   Poista
 11. Hei Ilona!!
  Eksyin tänään tänne sun blogiin. Ihana huone (+koko talo) ja ihana poika! Kiva lukea myös teidän sijaisperhearkea, kun itsellä opetyön ohella sydän palaa myös perhekotityölle.
  T. ope L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kiva kun löysit ja tervetuloa kurkistamaan meidän touhuja tätäkin kautta :)

   Poista

Kiitos!