sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kestää, kestää ja kestää
Polvipussittomana, kuosissa, ehjänä, nyppyyntymättömänä, haalistumattomana ja kaikin puolin hyvänä vuodesta toiseen ja pesusta toiseen. Nimittäin Suomessa tehdyt legginssit.


En muista, kauanko nämä legginssit ovat minulla olleet (ehkä kolme tai neljä vuotta..viisi?). Ainoina mustina legginseinä. Hinta kirpaisi ostotilanteessa vähäsen, mutta eipäs kirpaise enää. Lämmittää nimittäin aika lailla mieltä, että on saanut jättää ruotsalaishalpavaateketjun versiot, ne hetkessä polvipussiintuvat, lötkähtävät ja haalistuvat, kaupan hyllylle jo monen vuoden ajan. Ja uskallan väittää, että ostamalla noita kertakäyttölegginssejä, olisin näiden vuosien aikana köyhtynyt huomattavasti enemmän, kuin satsaamalla kerralla näihin superlaadukkaisiin yksilöihin.


Juuri tällaiseen suuntaan vaateteollisuuden soisi palaavan. Valmistamaan vuosia kestäviä vaatekappaleita.

P.S. Tämä ei ollut maksettu mainos, tämä oli ilosanoman levittämistä.

Ilona
16 kommenttia:

 1. Joo, terveisiä vaan kollegalegginsseiltä! Ne on tosin hankittu vasta menneenä syksynä. Hintakaan ei oikeastaan kirvellyt, koska edellisetkin oli kotimaiset Paput, mutta kestivät vain muutaman pesun ennen kuin levisivät haarasaumoista. Sain vaihdossa uudet, joille kävi samoin myös. Kun on XL-kokoinen paksureisinen naisihminen, niin uskoin jo, ettei mitään kestävää alaosaa vain ole olemassa. Mutta kattia kanssa - ainakin nyt näyttää Piruetin pökät varsin lupaavilta! Mulla ne on kyllä haaroista vähän karheutuneet, muttei varsinaisesti kuitenkaan nyppyyntyneet. Olen tosi vaikuttunut - ja vielä kotimaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jaoit kokemuksiasi Tytti!

   Valitsitko nuo Supplexit vai lämpimämmät Thermolycrat?

   Plusmimmi blogin Mimmi muistaakseni on ylistänyt noita Piruetin Thermolycra-legginssejä ja todennut niiden kestävän juuri reidekkäämmällä käyttäjälläkin ehjänä (ei sisäreidet rei ity).

   Poista
  2. Heh..siis ei housut rei ity sisäreisistä :D

   Poista
 2. Tässä tulee kyllä aina sama ongelma, M vai L? Täytyy pistää kyllä hankintalistalle, olen leggareiden suurkuluttaja (siis käytän lähes tulkoon aina leggareita eri yhdistelmien kanssa) ja kaipailen parempilaatuisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokojen pohtiminen on kyllä aina oma juttunsa jos on jonkun koon välimastossa omat mitat...

   Itse olen mitoiltani 174cm/63kg ja mulle M-koko on just passeli.

   Auttaiskohan tämä pähkäilyä?

   En muista millainen vaihto-ja palautusoikeus tuolla verkkokaupassa on..tai onko sellaista.. että olis mahdollista koittaa kotona ja laittaa vaihtoon jos koko ei olekaan hyvä.

   Poista
 3. Ihanaa ilosanomaa! Onko näissä liukas pinta? semmosia treenihousun tapaisia leggareita oon etsiskellyt, joissa pinta olisi ihanan liukas.

  Pitää vielä noista ruotsalaisen halppisliikkeen leggareista sanoa, että mulla on yhdet sikäläiset kestäneet nelisen vuotta, kunnes sotkin ne maaliin... ei reiän reikää ja maksoivat ehkä 8euroo... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa joo tiedän mitä haet takaa.
   Nää mun yksilöt on mattapintaiset.

   Tuolta sivuilta kun katsoin, niin yhdet kiiltävät näyttäis olevan..tiedä sitten kuin kiiltävät:
   https://www.piruetti.fi/fitness/basics/housutrikoot/pitkat-trikoot-02np-lycra-aikuisten-koot/308

   Poista
 4. Mahtavaa, just kun olen heittämässä ties kuinka monennet henkkamaukat kierrätykseen. Koska reikiä/liian matala vyötärö ym ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, voit heittää hyvästit niille ja aloittaa kohta uuden auvoisamman elämän täydellisten legginssien kanssa.

   Nää on siitäkin loistavat, että sen lisäksi ettei nää löysty/veny/polvipussiudu vuosien mittaan..mutta eivätpä tee sitä pesujenkaan välillä. Eli näitä ei tarvitse laittaa pesuun sitä varten, että ovat lösähtäneet ja menettäneet muotoa ja jotta pesussa napakoituisivat taas.

   Poista
 5. komppaan täysillä kestävyytensä puolesta, mutta mulla väri on kulahtanut kohtuullisen nopeasti pikimustasta tummansinertäväksi :(

  -nelli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on, no höh.
   Ehkä käytetyillä pesuaineilla voi olla merkitystä?

   Mä en kyllä itse käytä koskaan mitään hienoja pesuaineita. Jotain perus luontoystävällistä värillisen pyykin jauhetta enkä koskaan huuhteluainetta.

   Ja pöksyt on perusmustana pysyneet.. ei ne nyt mitkään syvänmustat ole, mutta en tiedä ovatko koskaan olleetkaan.
   Mulla ei tosin ole vertailukohtaa, kun en muita mustia trikoita omista.

   Poista
  2. mul on kans vaan hippiaineita käytössä (eikä tod mitään huuhteluita!), plus pesen matalissa lämmöissä. ei mitään käryä, mistä vois johtua :/

   -nelli

   Poista
 6. Kiitos vinkistä! En ole ajatellutkaan hankkia Piruetilta jotain myös itselleni. Mun tytöt harrastavat voimistelua ja Piruetilta tulee hankittua heille paljon treenivaatteita. Olen todennutkin ne superkestäviksi vaikka hinta saattaakin aluksi tuntua suolaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, että joskus vastaus löytyy lähempää kuin arvaakaan :)

   Poista
 7. Legginsit, hyvät sellaiset on niin tarpeen. Aina kun mahdollista, kuljen lekkareissa ja jossain mekossa/tunikassa tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tarve näyttää yhdistävän aika montaa naista. Kertoo myös siitä, kuinka paljon kökköjä legginssejä on liikkeellä ;)

   Poista

Kiitos!