maanantai 2. syyskuuta 2013

DIY Riippumatto vauvalle

Fujiwo Ishimoton Marimekolle 1980 vuonna suunnittelema Kaste-kuosinen kangas on ollut lapsuudenkodissani verhoina. Löysin verhot ullakolta ja yksi päätyi saksien ja ompelukoneen kautta vauvojen riippumatoksi. Riippumatto on muuten yksinkertaista kangasta, mutta reunoille on ommeltu pehmikkeet. Pussimaisuutta riippumattoon sain tekemällä pienet viisteet kankaan reunoille molemmille puolille riippumattoa ja ottamalla viisteistä hiukan sisään. Riippumattokangas on koottu kasaan päädyistä ja ommeltu vahvasti kiinni samalla rypyttäen kangasta. Molemmissa päädyissä kankaasta koukut, joiden varassa riippumatto roikkuu pinnasängyn päädyissä.

Pinnasängyssä oleva värikäs kangas on kierrätyskeskuslöytä eurolla. Se on Katsuji Wakisakan Marimekolle suunnittelema Auer printti muistaakseni vuodelta 1970. Katsuji Wakisakan tunnistetuin Marimekolle suunnittelema printti lienee Bo boo (1975).Riippumatto nukkumapaikaksi vauvalle?

Ihmisen alku viettää kohdussa yhdeksän kuukautta. Kohdussa vauvan selkäranka on pyöreänä. Niin myös vastasyntyneen vauvan selkäranka on vielä pyöreä ja kehittymätön. Pinnasängyssä selkäranka joutuu suoraksi ja tämä voi olla vauvalle epämukavaa. Vauva viihtyy sikiöasennossa ja riippukeinu tukeekin vauvan koko selkää pakottamatta tätä tiettyyn asentoon.

Meillä vauvat nukkuvat vastasyntyneenä riippumatossa. Riippumatto on turvallinen pesä vauvalle ja itkuinen vauva rauhoittuu pieneen keinuntaan.

Samalla idealla toteutettuja riippumattoja löytyy myös verkkokaupoista. Esimerkiksi tämä verkkokauppa myy nättejä yksivärisiä edullisia riippumattoja, joihin ei tarvitse erillistä telinettä, vaan jotka voi ripustaa suoraan pinnasängyn päälle roikkumaan. 


P.S Kaste kuosi tuo mieleeni muuten erään Marimekon uuden Sääpäiväkirja -kuosin. Sweet dreams
Ilona


2 kommenttia:

 1. Tämä ei oikeastaa liity asiaan, mutta piti vain tulla tervehtimään, kun huomasin tuolta Tirsat-blogista, että TEILLÄKIN on koirista hienoin, karkeakarvainen ketkuterrieri. Eiku kettuterrieri.

  *salainen tassunpuristus*

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tulit :)
  Karkeakarvainen kettuterrieri - paras koira ever.

  Parhaiten kiteytti Satu Silvo eräänä vuonna, kun oltiin viettämässä joulua Satulinnassa ja kettis juoksenteli ympäri taloa ja päätyi keittiöön kokin seuraksi. Silvo seurasi koiraa hetken ja sanoi, tässä on ainoa koira, jolla on sielu.
  Parhautta :)

  VastaaPoista

Kiitos!