sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viides

Perhekoko pieneni neljään. Voin siis taas nousta aamulla sängystä pukematta vaatteita heti päälleni. Voin istua aamupalapöydässä alusvaatteilla ja rapistella herkkukätköillä illalla. Voin olla tekemättä lounaaksi lämmintä ruokaa. Ja siivota niin paljon kuin sielu sietää.


Mutta mikä viides löytyi roskalavalta ollessamme matkalla pojan kevätjuhliin?
No viides keittiönpöytä! Tuollaista pientä, kompaktin kokoista pyöreää valkoista meillä ei vielä ollutkaan.


Rymsteeraus- ja remontointivimma on taas päällänsä. Mitä sitä muutakaan tekisi juuri ennen matkalle lähtöä, kuin hioisi ja maalaisi lattioita, vaihtaisi huonekalujen paikkoja ja kodin järjestystä? Emmä vaan keksi.


Pojan huoneeseen siirrettiin iso laverisänky. Nyt saa poika ja vauvan tuhinoille herkkä isä nukkua kahdestaan samassa huoneessa. Äiti ja vauva toisessa. Kolmas huone muuttaa taas vähän muotoaan ja odottelee reissun jälkeen josko puhelin soisi ja toisi taas uuden asukkaan.

Ilona
13 kommenttia:

 1. Ihana tuo fair play -ovikollaasi. Saanko vähän matkia?

  Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
 2. Oon ehkä vähän kade tosta roskalavalöydöstä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siellä olisi ollut niin paljon muutakin..kaikkea ei vaan voi pelastaa. kun ei mahdu.

   Poista
 3. Tunnut nauttivan enempi siittä kun huone on tyhjä. Aika paljonkin olet miettinyt sijaislapsen haittapuolia. Jospa ei puhelin soisi. Löytö, se on kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Et kai sinäkään kulje töissä ilman vaatteita (tai riippuu työstä), mutta lomalla kotona voit. Luokitteletko vaatteiden päällä pitämisen kuitenkin töiden haittapuoleksi?

   En minäkään.

   Poista
  2. Nyt oli kyllä tahditon kommentti anonyymiltä. Saa kai sitä positiivisia puolia etsiä asioista liittyipä ne työhön tai mihin tahansa.

   Tuleeko sama vauva, joka teillä on nyt ollut, vielä takaisin teille lomanne päätyttyä? Olen tuota miettinyt, että miten lyhytaikaiset perheet pystyvät suunnittelemaan elämää ja arkea edemmäksi tulevaisuuteen, kun aina puhelin voi soida ja uusi jäsen taas yllättäen liittyä perheeseen ja sitä kautta myös muuttaa suunnitelmia...Haasteellista työtä teet! Vähän erilaisia haasteita kuin pitkäaikaisperheissä.

   Mietin myös sellaista, että millä perusteella vauvojen oloaika teidän perheessä määräytyy. Adoptiovauvathan menevät uusiin perheisiinsä harkinta-ajan päätyttyä eli 2kk ikäisinä? Mites sijaisperheisiin? Onko sijoitettavaksi menevä vauva teillä sen aikaa, että löytyy sopiva pitkäaikainen perhe? -M

   Poista
  3. meidän lyhytaikaisten perheiden kohdalla (meidän kunnassa) käytetään lomien ajan lomitusperheitä. sijoitetuille lapsille etsitään siis toinen perhe loman ajaksi. sehän tässä juuri on,kun sijoitusten pituudet vaihtelevat noin päivästä jopa puoleentoista vuoteen. kun sijoitusten pituuksia,loppumisia eikä alkamisia voi ennustaa,pitää joskus ottaa vaan se riski ja varata matka (mikäli tahtoo joskus lomailla).

   Meillä ei ole vaatimuksena ,että päivystettäisiin vaikka lyhytaikainen perhe ollaankin. Siksi uusia lainalapsia ei putkahda,jos emme itse halua. Toki sijoittajataholle kerron aina hyvissä ajoin tulevista lomamatkoista ja näin ollen saavat tehdä itse arviointia siitä,kuinka lähellä lomaa meille tarjoavat vielä sijoituksia. ja jos tarjoavat,niin tietävät realiteetit.

   Lasten oloaika meillä määrittyy ihan vallitsevan tilanteen mukaan. Lapsethan eivät aina mene putkäaikaisperheisiin vaan joskus takaisin vanhemmille/toiselle vanhemmalle,jollekin sukulaiselle tai ammatilliseen perhekotiin tms.
   Selvitettävää siis riittää ja tässä kuluu aikaa. Aina ei myös kriteereitä täyttäviä pitkäaikaisperheitä löydy ja sitten odotellaan,että sellainen tupsahtaa.
   Usein vanhemmat lähtevät myös hakemaan lapsiaan takaisin oikeusteitse..ja sekin kestää olipa lopputulos mikä vaan.
   Harmillista myös,työntekijävaihdokset ja työntekijöiden lomatkin vaikuttavat omalta osaltaan prosessien kestoihin..
   Eli kaikki vaikuttaa..ihan kaikki.

   Terveiset täältä altaan reunalta Kreikasta ;)

   Poista
  4. Kiitos tästä, selvensi paljon. Uuttakin opin.

   Nauttikaahan lomasta!! -M

   Poista
 4. Hih. Viides keittiönpöytä. No toki sitä useamman tarvitsee ;)

  VastaaPoista

Kiitos!