lauantai 13. syyskuuta 2014

Drosophila melanogaster


Kuinka ärsyttävä on jokasyksyinen väistämätön ilmiö, kun Drosophila-suvun edustajat valtaavat häikäilemättömästi keittiösi?


a) Ei lainkaan ärsyttävä
b) Ärsyttävä
c) Erittäin ärsyttävä
d) En osaa sanoa
Tulen tyhjään kotiin jalat väsyneenä ja vatsa täytenä. Junassa syömäni Arnoldsin donitsi on saanut aikaan vuosisadan janon. Kotiin tultuani en kuitenkaan ennätä juomaan, vaan lasken ensitöikseni vauvan sitteriin ja kaivan siivouskaapista esiin harmaan luottoystäväni. Imurin varsi heiluu holtittomasti ilmassa jahdatessani pieniä kellanruskeita vaihtolämpöisiä noin 2,5 millimetrin pituisia Drosophila melanogastereita. Isku tuottaa tulosta ja imuri nielaisee kitaansa tällä kertaa ainakin 20 yksilöä. Tulos miellyttää minua.

Ilona

20 kommenttia:

 1. Meillä asuu kans muutama näitä! Mie en vaan ymmärrä mistä ne on tullu, tiskejä ei oo pöydillä eikä mitään pilaantuvaakaan. Ananaksenkin olen syönyt heti tämän takia. Ruuat jääkaapissa ja tiskit koneessa. Onneksi niitä on vaan pari, ei edes kymmentä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärpäset munivat hedelmiin ja näin kulkeutuvat kauppoihin ja sieltä koteihin. Luultavasti ananas on siis syyllinen.
   Naaraat munat noin 400 munaa. Munat kuoriutuvat 12–15 tunnin kuluttua toukiksi ja toukat kasvavat neljä päivää.
   Mieti mitä pari kärpästä saa aikaan viikossa. Yäk.

   Poista
 2. Ceeeeeee, superärsyttävää!!!! Niin paha ei ole tilanne onneksi tänä vuonna kuin edellisenä, mistä olen erittäin iloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tällä hetkellä koko ajan imuri keittiön lattialla odottamassa. Imurin pölypussissa asuu varmaan kiva populaatio.

   Poista
 3. Meilläkin näitä riesana (piti googlettaa :)). Viime syksynä oli myös - sitä ennen ei kosketusta näihin. Minulla on ansa, toimivan vinkin löysin. Lasiin omenaviinietikkaa ja sinne loraus tiskiainetta - sinne on mennyt mieletön määrä niitä ja hukkuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!
   Mä koitin laittaa mehuansan, mutta ne pirulaiset lipitteli mehua tyytyväisenä lasin reunoilla hengaillen, eivätkä edes hukkuneet.

   Poista
 4. Ehdottomasti C! RRRRAIVOSTUTTAVIA! Nyt rupeaa talttumaan, uusin innovaatio on keittiön viemäriin loraus kloritea. Vaikka olenkin ekoiluun taipua kaikissa nesteissä, näihin ei vaan se auta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa mikä on myös ärsyttävää? No minäpä kerron. Se, kun illalla köllötellessäni sohvalla ja katsellessani tv.tä, ne kiusankappaleet lentelevät siinä minun ja tv-ruudun välissä. Varmaan mielessään ilkkuvat, kun en jaksa nousta ja kaivaa imuria esiin.

   Poista
 5. Hohoo.
  Mikä siinä muuten on?että niitä on yhtäkkiä joka paikassa. Meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt rauhoittaisi kovasti mieltä, kun muistaisi kuinka kauan ne yleensä viipyvät vierailullaan.

   Poista
 6. Meidän keittiössä asuva leppäkerttu on poistanut koko ongelman. Älä kysy miten oon saanu meidän keitiöön leppäkertun, sillä mulla ei oo hajuakaan. Huomasin sen vaan yhtenä aamuna kiipeilemässä limoviikunan pistokkaissa. Hyvin se näyttää viihtyvän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yyh. Meillä ei noita ole koskaan ollut kiusankappaleina, kunnes...saatiin omppuja kilokaupalla. Ei tarvinnut kuin hetken seistä pöydällä niin jo rupesi pörinä käymää. Niin inhottavia!!! En jätä koskaan mitään ruokia pöydälle ja vien roskat useita kertoja päivässä ulos. Ärsyttääää!

   Poista
 7. Valitsen vaihtoehdon c minäkin. Näin "omenatilallisena" niiltä ei voi välttyä. Ovat raivostuttavia. Ansoja olen rakentanut tyhjiin Kikkomanin soijapulloihin. Jossain, varmaan Pirkan niksipalstalla oli joskus ohje näiden pullojen tehokkuudesta. Kärpäset lentävät siitä erikoisesta korkista sisään, mutteivät osaa ulos -> hukkuvat varmasti. Litkuun sekoitan viinietikan ja tiskiaineen lisäksi lorauksen mehua, niin varmasti houkuttelee ;)

  VastaaPoista

Kiitos!