perjantai 12. syyskuuta 2014

Vähemmän tiskiä kiitos
Pidän hiljaisuudesta. En voi sietää meteliä kotona päivisin. Tässä asiayhteydessä meteliksi lasketaan tiskikoneen hurina.


No okei, en voi sietää, on aika radikaali ilmaisu, kun tällä hetkellä eletään kolmilapsisessa perheessä. Sanotaan näin, että pyrin välttämään ylimääräistä meteliä.


Ja asiaan. Kun väki talossa lisääntyy, lisääntyvät myös kotityöt. Tiskit ja pyykit. Ruoanlaitosta ja siivoamisesta puhumattakaan (hiuksia ahkerasti harjaava teini + vaaleanharmaa maalattu lattia, o ou.)

Ylimääräistä työtä ja meteliä välttääkseni on pyrkimyksenäni pyörittää tiskikonetta vain kerran päivässä. Tai oikeastaan yössä. Tätä pyrkimystä helpottamaan askartelimme pojan kanssa jokaiselle perheenjäsenelle oman pyykkipojan merkitsemään omaa mukia. Muki huuhtaistaan käytön jälkeen ja pyykkipoika reunaan ja odottamaan tiskipöydän reunalle. Illalla mukit tiskikoneeseen ja kone päälle ennen nukkumaanmenoa.


Ja taas mä liioittelen. Ei kai sitä nyt ihan askarteluksi voi kutsua, kun valmiiseen pyykkipoikaan kirjoittaa tussilla nimet. Mutta helppoa indeed.

Ilona

19 kommenttia:

 1. Kiva idea! Mulla on huono tapa ottaa aina uusi lasi tai muki ja sitten sitä tiskiä kertyy, eikä se koneen täyttäminen/tyhjentäminen ole yhtään sen kivempaa, kuin tiskaaminen. No, ehkä vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä yleensä ollut vakiomuki käytössä.. mutta nyt kun porukkaa on enemmän ja kaikki jättivät oman värikkään mukinsa tiskipöydän reunalle, alkoi pakka sekoamaan liian pahasti.

   Mä en voisi kuvitella muuten elämää ilman tiskikonetta!

   Poista
 2. Joo ei mitään järkeä ottaa joka juomakertaa varten eri mukia. Meillä tingitään tossa mielessä estetiikasta ja tiskipöydällä on aina laseja/mukeja. Yleensä muksut erottaa omansa värin mukaan, mutta toihan on hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä.
   Ja onneksi ne mukit kestää tuossa tiskipöydän laidalla, koska sattuvat olemaan itse ostamiani/valitsemiani, eli kivoja ;)

   Poista
 3. Meillä oli tuo idea käytössä joku aika sitten - tai idea leväsi pöydällä, mutta muut eivät toteuttaneet sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllähän se vaatii toimiikseen vielä sen, että nuita käytetään.

   Poista
 4. Meillä ollu sama pyykkipoikasysteemi käytössä vuosia. Ja sen kyllä huomaa tiskin määrässä, varsinkin kun on iso porukka.
  Iida

  VastaaPoista
 5. Meillä ollu sama pyykkipoikasysteemi käytössä vuosia. Ja sen kyllä huomaa tiskin määrässä, varsinkin kun on iso porukka.
  Iida

  VastaaPoista
 6. Oh, vaalea maalattu lattia on onnen omiaan näyttämään K A I K E N kivan pienen ja isommankin hiustuppposen sekä roskakasan. Saiskohan tätä jotenkin jatkojalostettua mieheni "kannan joka ilta vesilasin yläkertaan sänkyni viereen, koska janottaa ja huomaan loppuviikosta lattialla olevan noin 10 kuppia puoliksi täynnä vettä enkä koskaan muista tuoda niitä alas, kunnes yksi kuppi kaatuu ja vesi valuu joka paikkaan ja tarviin rättiä ja pyyhettä ja toinen kuppi kaatuu ja sadattelen ja kiroilen ja lupaan taas viedä aamulla kupin alakertaan, mutta en tietenkään muista ja taas on kuppimeri sängynvieressä ja taas kaatuu vedeet ja taas sadattelen ja ...." - ongelmaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Tohon ongelmaan auttaa ainakin ehkä se, että teet itsellesi ja lapselle pyykkipojat ja käytätte vakimukeja joka päivä. Sitten annat miehen käyttää/raahata koko mukiarsenaalin yläkertaan.. ehkä jossain vaiheessa loppuu alakerrasta mukit ja mies huomaa, että jotain on tehtävä.

   Poista
 7. Meille voisi kanssa pika-askarrella tämmöset pyykkipojat, molemmat meillä ottaa aina uuden mukin/lasin juomalleen, ärsyttävä tapa, jota ollaan yritetty kovasti muuttaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun askartelemaan vaan. DYMO.lla sais kanssa kivoja nimi-pyykkipoikia, mutta meidän dymo on rikki :(

   Poista
 8. Meilläkin oli joskus nuoruudessa opiskelijakämpässä sama idea käytössä. Kun kukaan ei halunnu tiskata yhtään ylimäärästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, hyvin sovellettavissa opiskelijakotiin. Tai mökille. (Kun olis vaan mökki).

   Poista
 9. Kiva idea. Meiltä kun löytyy jo valmiiksi nimetyt pyykkipojat, joille ei ole keksitty käyttöä.

  VastaaPoista

Kiitos!