torstai 23. lokakuuta 2014

Jättityyny vanhasta patjasta (DIY)

Vanha petauspatjamme pääsi uusiokäyttöön, kun taittelimme patjan pienemmäksi ja ompelimme sille päällisen. Noin viiden sentin paksuinen petauspatja (alkuperäiseltä kooltaan 160x200cm) taiteltiin kahteen kertaan, jotta saimme siitä sopivan kokoisen jättityynyn (80x100cm). Tyynyn päälle ommeltiin perinteiseen tyynyliinatyyliin pussimainen päällinen, jonka voi irrottaa pesua varten.


Nojatuoli raahattiin olohuoneesta keittiöön ja rahi siirrettiin tekemään nojatuolin virkaa. Jättityyny pääsi paraatipaikalle keskelle olohuonetta ja sohvapöydäksi nostettiin vanha putkijalkainen vanerituoli. Tila avartui, väri lisääntyi ja ilme piristyi. Olohuoneessa on nyt monenmoista hengailupaikkaa, joista suosituimmat taitavat tällä hetkellä olla jättityyny ja jumppapallo (joka on muuten aika tehokas kaveri - vatsalihakset, täältä tullaan!).

Ilona


10 kommenttia:

 1. Jee, ajattelin ehkäpä varastaa tämän kekseliään idean petarivanhustamme varten, kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys kunniaan. Niin ideoiden, kuin petauspatjojenkin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Enpä olisi kehdannut vanhaa petauspatjaa viedä kierrätyskeskukseen taloyhtiön roskiksesta puhumattakaan.

   Poista
 3. Hieno tuli ja varmasti mieluinen!! Olen käyttänyt myös vanhat littanat tyynyt lattiatyynyjen täytteinä, kahdesta liiskaantuneesta tuli hyvä napakan kankaan päällystämä lattiatyyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama täällä. Vanhat huovat ja tyynyt menee hyvin koiran ison lattiatyynyn täytteeksi. Koira saattaa vahingossa jopa luulla päässeensä ihmisten paikalle :D ..kun raukka ei muuten saa meidän sohvilla ja huopien päällä makailla.

   Poista
 4. Onnittelut hyvästä keksinnöstä :) Siis toi on ihan mahtava löhöpaikka. Tuollaisen haluaisin Tyynelään. Olisi kätevä nostaa esiin ja pois, kun ei tarvita. Etenkin, kun on enemmän porukkaa, niin löhö-/ istumapaikat on kortilla.

  Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja jos olis tehnyt vielä isomman.. niinkun 80x200 cm, niin toimisi myös varavuoteena jos nukkumapaikat loppuu kesken.

   Poista
 5. Mullakin on jäänyt yhdestä projektista vaahtomuovinpalaset. Kovasti koitin miettiä minkä päälle ne passaisi, mutta toimiihan se homma noinkin. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienemmätkin vaahtomuovipalaset olisi kyllä kivoja päällystettynä. Vähän niinkun isoja rakennuspalikoita lapsille. (Jos olisi ylimääräistä tilaa kaikelle tuollaiselle kivalle.)

   Poista

Kiitos!