sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kierrätyslepakko (DIY)

Huono äiti ei ole koskaan suostunut ostamaan lapselleen naamiaisasuja. Päiväkodin, eskarin ja koulun naamiaisiin on menty milloin missäkin lakanassa ja viritelmässä. Muutama vuosi sitten päätin ryhdistäytyä ja ommella pojalle ihan oikean naamiaisasun.


Tarvitaan
- Vanha musta trikoopaita
- Mustaa kangasta (käytimme purkautumatonta mustaa "uimapukukangasta")Leikkasimme mustan kankaan siipien muotoon ja surautimme kankaan kiinni yhdellä suoralla ompeleella (ompele kulkee hihasta toiseen hihaan niskan kautta). Valmis.Lisärekvisiitaksi passaa musta kypärämyssy ja äidin legginssit. Jos paniikki tai ujous iskee juuri ennen naamiaisia, on lepakkopaita hauska Halloweenasu 8-vuotiaalle ilman lisärekvisiittaakin pelkkien farkkujen kanssa.

P.S. Poika tahtoi oikolukea tämän tekstin, koska kyseessä oli teksti, johon hänen kuviaan käytetään. Luettuaan tekstin poika totesi - Äiti, miks sä et oo muuten koskaan ostanut mulle naamiaspukua? Kysymyksestä päästiinkin hyvään keskusteluun liittyen turhaan ostamiseen ja kertakäyttökulttuuriin.


Ilona


10 kommenttia:

 1. Ihan törkeen hieno! Me aina työkavereiden kanssa päiviteltii päikyssä, kun kaikilla oli vaan noita kaupan naamiaisasuja ja se vanhanajan diy-meininki on ihan kadonnutta. Itekki muistan äitin tehneen kaikki keiju/prinsessa/haamupuvut naamiaisiin ite ja meistä ne oli tosi hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits nnu!
   Mä oon kyllä mielissäni,että poika on aina tyytynyt äidin väsäämiin asuihin. Toisaalta eipä raukalla ole muuta vaihtoehtoa ollutkaan :D

   Poista
 2. Itsekään en ole ostanut ainuttakaan naamiais pukua lapselle, aina ihme virityksissä on menty, ompelutaitoakaan kun ei löydy :D tuo on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä sen sortin DIY-lepakko,että hyvin vähäisellä,jopa olemattomalla ompelukokemuksellakin pärjää.

   Poista
 3. Aivan ihana puku! Minäkään en ole koskaan ostanut mitään pukuja ja olenkin inhonnut päiväkodin ja koulun naamiaisia. Jotain kuitenkin olen yrittänyt kokoon kyhätä, tosin huonolla menestyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla. en oikein perusta noista Halloweeneista ja naamiaisista.. jotenkin sellaista kaupallista sössöä,joka ei oikein istu suomenmaahan. Toisaalta eipä niitä nyt lapsilta kieltämäänkään.

   Poista
 4. Upea paita/puku! Hauska, kun kirjoitit että tämä on tehty muutama vuosi sitten: käyttökertoja on ilmeisesti kertynyt useampi?

  Hain just eilen kirpparilta valkoisen lakanan, koska lapsi ilmaisi haluavansa olla ensi perjantaina kummitus (päiväkodissa). Saapi nähdä kuinkamoinen kaapu tulee...ikävin skenaario on sellainen metrinen kkk-tyyppi.

  Mua aika vähän vaivaa tämän halloweenin "ujuttaminen" Suomeen. Näen sen ehkä sellaisena "kivana uutena ohjelmana" yhtenä päivänä vuodessa pakonomaiseen kerskakulutukseen painostamisen sijasta. Kunhan siihen vaan ei aleta yhdistää lahjojen ostelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,kuten viimeisessä kuvassa hihojen pituudesta voi päätellä,on lepakko kasvamassa ulos nahkastaan :) tällä on menty siis monet naamiaiset.

   Lakana on oikein hyvä perinneasu naamiaisiin ja kestää myös lapsen kasvua.

   Melkein viimeinen halloween-niitti oli,kun kauppakeskukseen oli Helsingissä pystytetty oma halloween-kauppa. Sieltä sai tietty pukujen ja krääsän lisäksi halloween-foliopalloja (eli halloween-vappupalloja ;) ) kovaääniset kuuluttivat halloweenia ja arnoldsista sai halloween-munkkeja. Ähky tuli. No ehkä mun pitäis taas keskittyä olennaiseen,eikä aina synkistellä ja negistellä kaikkea. Jee.

   Poista
 5. Ihan mahtava asu !! Miljuuuuuunasti parempi, kun ne kertakäyttöiset Bangladeshissa ommellut. Ja pisteet myös siitä, ettei poika ole ennen huomannut, ettei ole ostettu. Sehän on hyvä merkki, ettei ole paitsi mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!
   Tässä huomaa ehkä myös tyttöjen ja poikien eron. Vaikka nykylapset ovatkin yhä aikaisemmin valveutuneita muodin ja pukeutumisen suhteen, näyttää tuon ikäisillä pojilla olevan kuitenkin ihan muut intressit.

   Poista

Kiitos!