tiistai 21. lokakuuta 2014

Joululle rauhaa- Hyvää joulua toivotti joulupukki sinikeltaisen huonekalujätin ravintolassa. Oltiin juuri päästy kalenterissa lokakuun puolivälin ohi ja sinikeltaisessa oli jo täysi joulutohina päällänsä. Myyjät palvelivat tonttulakit päässä ja parkkipaikka oli tupaten täynnä. Markkinoiden täytyy pyöriä. Joulu on kiva ja ihku ja sitä on ihana fiilistellä hyvissä ajoin. Suomi on vapaa maa, eikä kukaan pakota menemään kauppaan jos ei kiinnosta. Ja kaikkea. Mutta kaikella kunnioituksella, kesälle on nipin napin sanottu heipat ja olen vastikään hyvästellyt luottosandaalini seitsemän kuukauden lepotauolle. Että olisiko mitään mahdollisuutta lykätä jouluhypetystä hiukkasen? Antaa joululle rauha?

P.S. Samalla matematiikalla ilotulitusrakettien ja tinanvalamisvermeiden tulisi saapua kauppoihin myyntiin ihan näillä näppäimillä.


P.P.S. Jos joku ihmettelee, että mitä muka älä osta mitään- sanoman julistaja tekee Ikeassa, niin minä kerron. Kävinpä hankkimassa uudet petauspatjat 10 vuotta vanhaan sänkyymme. Nyt voin pölypunkkiallergisena taas uinua rauhallisin mielin ainakin seuraavat 10 vuotta. Ja on muuten kätevää, kun nyt on kaksi erillistä patjaa yhden leveän sijaan vierekkäin olevissa sängyissämme. Ei häiritse enää miehen kääntyily, kun ei oma patja hötky samaa tahtia levottomana kääntyilevän vierustoverin takia.

Ilona


17 kommenttia:

 1. hahah :D joo, ei kyllä mun tee vielä mieli katsella joulujuttuja, vielähän noi lehdetkin tippuilee puista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulusuklaat on ehkä ainoa juttu, mitä mä haluan katsella lokakuussa :D slurps.

   Poista
 2. Muuten oon jo innoissani joulusta, mutta toi joulupukki on kyllä jo liikaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja siis miksi oi miksi sen piti vielä avata suunsa ja sanoa Hyvää joulua?

   Poista
 3. No mutta asiaa nainen! Mä jaksan motivoitua kyseisestä juhlasta ehkä aattoaamuna, kummilapsille lahjat ostin jo tammikuussa välttääkseni ne joulukuiset stressipersukset kaupoissa. Kyllä se ohi menee ilman sen suurempaa mälläämistäkin :D

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa pari joululahjaa ostettu. Ja pari mä aion vaan ostaakin. Että kohta on homma hanskassa.

   Poista
 4. Samaisessa butiikissa pyörin minäkin tänään. Sanoin just kaverille, etten ole vielä edes tajunnut kesän loppuneen ja täällä täysi joulufiilis jo.

  Olin joku vuosi Lontoossa syyskuussa. Siellä oli mm. Harrodsilla jo joulukrääsät esillä, SYYSKUUSSA. Pääsiäinen alkaa sitten varmaan jo joulukuussa.

  T. Okm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okm - Hohoo - Aina vaan paranee lyhenteet ja nimimerkit :D :D :D

   Vitsit. viimevuotiset kynttilävarastot alkaa vedellä viimeisiään.. ja edellä mainitusta putiikista sattuu saamaan hyviä ja halvalla. Valintoja valintoja.

   Poista
  2. Katsotaan milloin olen pelkkä O. ;)

   Poista
 5. Kävin täällä meidän päässä Ikeassa ja kyllä se joulukuusien ja koristeiden esiintulo taas hätkäytti. Meillä ei onneksi vielä joululaulut soi tai myyjät hypi tonttuhatut päässä, muuten tulisi varmaan juostua kirkuen kohti uloskäyntiä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin juossut kanssa, ellen olisi tarvinnut niitä petauspatjoja niin kipeästi ja ellei siellä olisi ollut ne massiiviset jonot joiden ohi olisi ollut turha havitella rynnistävänsä.

   Poista
 6. Voi apua. Onneksi mä oon säästynyt jouluhössötykseltä. En oo käynyt missään, missä olisin joutunut altistumaan. Päättäväisesti oon käynyt kaupoissa vaan ruokaostoksilla. Ja parit paksut sukkahousut ostamassa.

  Mä en edes tiedä vielä ollaanko me joulu kotona, Tyynelässä, naapurikaupungin hotellissa vai jossain lämmössä. Viime vuodet se joulu on tullut onneksi vain siitä ruuasta. Ei oo tarvinut höntyillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihanaa. Kun voi elää ilman suurempia suunnitelmia ja antaa elämän viedä. Viettää joulua siellä missä parhaalta juuri sillä hetkellä tuntuu!

   Poista
 7. Mä kävin jo tovi sitten Ikeassa ja meinasin pökertyä kun siellä laitettiin joulua esille. Taisi olla hikiseen lokakuu alkanut. Vähän turhan aikaseen höntyillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poika totesi osuvasti, että eihän ole vielä talvikaan, niin miten joulua jo.

   Poista
 8. Olen jouluihminenjuurisellainenihanaajoulu! Mutta joo, tuo kaupallistaminen saa tämän jouluihmisen sarvet jomottamaan...mulle joulu on keskittymistä rakkaimpiin,rauhoittumista ja jotakin sellaista toivon aikaa..siitä nautin.
  En suostu ottamaan stressiä lahjoista ja ruuasta, se ei kuulu mun jouluun, suurensinisen pukit,bonus- ja plussapukit saavat kyllä mulkaisun tältä tädiltä ;)
  Joulu on rauhoittumisen aikaa, siis rauhoitutaan ;)

  ..ja vähän koristellaan..ja paketoidaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Maria, tasan samaa mieltä ja samat suunnitelmat.

   Poista

Kiitos!