maanantai 1. joulukuuta 2014

Pois se minusta





Toisinaan meillä on vauvan kanssa hyviä päiviä. On tainnut olla jo ainakin kaksi. Yläkertaan muutti itkevä vauva ja sen päälle vielä karjuva taapero. Yläkerran vauvakin itkee aina. Ainakin lähes aina.


Tänään meillä on itketty paljon. Aamulla, päivällä, iltapäivällä, vaunulenkillä, suihkussa, päiväunilla ja illalla. Saatuani vauvan rauhoittumaan yöunille ja olemaan itkemättä tunnin hytkyttelyn, pepulle taputtelun, sitterissä veivaamisen, masullaan pitämisen ja lukuisten asentojen vaihtamisen jälkeen olin helpottunut. Niin helpottunut, että päästin suustani aika rumat sanat - Yläkerran vauva itkee vieläkin. Hohoo, meilläpä itketäänkin vähemmän!


Hyvä yläkerran varmasti väsynyt perhe, vaikka ette kuulleet sanojani, anteeksi niistä. Väsymys ja vauvan itku on yhtiä pahimpia yhdistelmiä, mitä tiedän. Ainakin juuri nyt. Lupaan, etten enää koskaan edes väsyneenä ja turhautuneena ajattele saatika päästä suustani moisia vahingoniltyyppisiä ratkaisuja. Peace!





Ilona






8 kommenttia:

 1. Voi että, isot tsempit sinne itkuisen vauvan kanssa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tässä on taas sellainen kuntokuuri,että.
   Mun paino on laskenut 2kiloa kahden viikon aikana - tietää tehneensä :D

   Poista
 2. Vauvan itku on raastavaa. Erityisen raastavaa on itku, johon ei auta mikään. Tuo itku herättää niin monia tunteita; sääliä, avuttomuutta, epätoivoa, ärtymystä ja toivottomuutta. Kun et voi muuta kuin olla lähellä ja lohduttaa. Kun tuntuu, ettet jaksa enää yhtään kantaa. Huoh. Raskaita aikoja. Jos mulla ei olisi Onnenkeksiä (onneksi on), niin tulisin kantamaan ja hytkyttämään joku päivä. Nyt jos tulisin, niin huutaisi sekä vauva että Onnenkeksi. Mun äitii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nykyään manduca auttaa. Ja se jumppapallo :)
   Meillä oli palaveri vauvan asioista ja ai että mä olin kerrankin tyytyväinen, kun vauva itki :D Eipähän jäänyt sossuille epäselväksi, mitä tarkoitan itkuisella vauvalla. Tai no kyllä mä vähän ihmettelin,kun toinen huusi suoraa huutoa aikasen lahjakkaasti ja sossu kirjasi vihkoonsa ja varmisti vielä multa "eli vauva siis vähän kitisee päivisin"? Minä siigen,että
   Voihan sen noinkin ilmaista.

   Poista
  2. Just. Irvistys sille sossulle.

   Poista
  3. Mikäköhän hänen määritelmien mukaisesti oli sitten itkua ei kitinää? ;)

   t. Okm

   Poista
 3. Ihana tuo viritelmä pinnasängyssä - kuinka ihana että vauvalle on tarjolla eri itkun tyynnytys paikkoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,se on vanhoista marimekon verhoista tekemäni riippumatto vauvoille.

   Poista

Kiitos!