tiistai 16. joulukuuta 2014

Vasten mun kasvojani


Totuus nimittäin. 


Käytiin katsomassa, mitä sitä on tullut ostettua. Pikkuhiljaa alkaa siis valjeta se työn määrä, joka meillä on edessä. Rakastan projekteja ja olen innoissani. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että hieman myös kauhuissani. Pientä stressiä aiheuttaa se, että kantorepussani keikkuu tälläkin hetkellä vauva, joka on suurimman osan hereilläoloajastaan kiukkuinen kuin ampiainen. Vauvan piti jatkaa matkaa meiltä jo ennen joulua ja meillä piti olla lasten joululoman ajan aikaa remontoida ja muuttaa uuteen kotiin. Tässä sitä kuitenkin keikutaan kantoreppuineen jumppapallon päällä, vailla tietoa vauvan tulevaisuudesta. Vailla tietoa remonttiaikataulumme tulevaisuudesta. 

Takaisin taloon. Täytyy sanoa, että tämän talon entinen omistaja on tykännyt ruskeasta puusta, paneelista, listoista ja sanoinko jo ruskeasta puusta? Valitettavasti myös muovista.


En valehdellut, kun sanoin muuttoaikatauluja tiedustelevalleni ystävälle, että talossa täytyy käydä läpi jokainen pinta lukuunottamatta tuvan ja olohuoneen lattiaa. Mainitsin myös, että oksennus meinaa lentää, katsoessani keittiökaapistoja.


Kohteen lähiajan remonttitarpeet / pintaremontit:

- Yläkerran muovimaton poisto - tilalle puulattia
- Yläkerran sisäkaton maalaaminen valkoiseksi
- Kaikkien seinien tapetointi tai maalaus
- Seinäpaneelien/puolipaneelien maalaus
- Eteisen ja portaikon muovimaton poistaminen ja lattian kunnostaminen
- Keittiökaappien maalaaminen/vedinten vaihto
- Osan keittiökaappien poistaminen
- Keittiötason ja keittiön seinän laatoitus
- Vuolukivitakan maalaus / pinnoitus
- Kaiken maailman peilien/haitariovien/verhotankojen/rullaverhojen poisto


Pintaremontilla ei pärjää:
- Takan/pönttöuunin tekeminen olohuoneeseen
- Ikkunoiden vaihto
- Sisäovien vaihto

P.S. Kiukkuisen vauvan hoitovuoroja jaetaan kommenttikentässä. Anyone?


P.P.S. Tiedän kyllä. Eivät vauvat ole kiukkuisia. Itkulle on aina jokin syy. Tässä väsymyksessä ja kaaoksen alkutilassa täytyy vaan yrittää viljellä hieman huumoria, jotta oma mieli keventyisi edes pikkiriikkisen.

Ilona


38 kommenttia:

 1. Mä voin ottaa vauvaa lainaan. Toleranssi kiukulle on korkea.

  PS. Olen ehkä pervo mutta säästäkää edes noissa portaissa toi korkkimatto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikse lupaus :D ?

   No kun olisikin korkkia! Se on korkkia leikkivä muovimatto :D

   Tarkoituksena olisi poistaa talosta kaikki muovi ja hengittämätön materiaali ja yrittää palauttaa talon kadonnut henki / kunnioittaa talon ikää (se oikeanlainen henki on kadonnut jonnekin liiallisen remontoinnin taakse 1980-2000-luvulla).

   Poista
  2. On lupaus, bring it on! Mä oon tällainen mukava maidonhajuinen ihmissäkkituoli, rakkautta riittää! Kuulo on jo niin huono!

   Poista
 2. Okei, hommaa näyttää olevan, mutta talohan näyttää silti tuon rumuuden alla tosi ihanalta! Olen varma, että teette siitä aivan upean. Hyvä ostos! Ehkä vauvakin siitä rauhoittuu - toivotaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit osuvasti - kaiken rumuuden alla on ihana.
   Ja sitä saa mitä tilaa..minähän olen tilannut projektin ;)

   Poista
 3. Mutta tila näyttää kuitenkin kuvien perusteella hyvin toimivalta, tilavalta ja siistiltä. Onnea uuteen projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Vitsit kuin oon haaveillut siitä, että on oma tupa. Iso tupa. Ja tuvassa sohva. Kohta on.

   Poista
 4. Onnea projektiin, itsekin haaveilen omasta projektista. :)

  Vauvaa ei ainakaan tänne hoitoon, saattaa palautua nimittäin oksennustautisena. Kyllä, yök!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun Oikotielle, sieltä niitä projekteja löytyy :)

   Voi ei. Oksenustauti, tuo taudeista pahin. Tsemppiä!

   Poista
 5. Tätä talo-hommaa jään niin mielellään seuraamaan :) Ja vauva-asia - olit mielessäni vasta, kun kuulin erään vauvan muutosta. Huomaisin suuren sylittelyn kaipuun ja kipinän tuohon mitä sinä teet - joskaan en tiedä olisiko minusta siihen. Mutta jos olisit lähellä minua, niin mielelläni tulisin kiikuttelemaan vauvaa <3

  VastaaPoista
 6. Voi että, tarjoutuisin remppa-avuksi, jos asuisin lähempänä! Talosta tulee vielä aivan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja arvaa, tosta "pintaremontilla ei pärjää"-listasta puuttuu yksi! Nimittäin pihasauna. Siellä on vanha pihasauna <3

   Poista
 7. Vau. oon aina haaveillu vanhasta talosta, oikeasti vanhasta. Lapsuudenkotini on yli 100 vuotias talovanhus ja isä on taitavasti remontoinut sen vanhaa kunnioittaen ja aikaa mennyt monta kertaa enemmän kuin olisi itse rakentanut alusta asti. Aina hän myös jaksaa muistuttaa haaveillessani että mieti kaksi kertaa. :D

  Ja tsemppiä kiukkuhetkiin. T. kuusviikkosen melko kiukkusen sylivauvan äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa ihanalta. No sinähän sitten tiedät, mitä se vanhassa talossa asuminen ja sen remontointi on. Et siis elä haaveidesi kanssa pilvilinnoissa.

   Sain juuri puhelun, että meidän kiukkuinen saattaa muuttaa alkuvuodesta. Tuli kaikesta huolimatta aika haikea olo.

   Poista
 8. Heippa, tässä kovin allergisen lapsen äitinä mietin vain vauvan kurjan olon johtuvan mm. sopimattomasta ravinnosta... Harmittaa vaan pienen puolesta. Upea ostos muuten kaikkine vikoineenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ollaan saatu ravata neuvolassa ja lääkärillä tiheään..ja saatiin refluksilääke testiin. Toisaalta olen miettinyt, että onhan näillä lainavauvoilla jo äitinsä vatsassa vastaanotettavana aikamoinen stressi ja negatiivinen lataus. Sitten siihen vielä ero äidistä ja kaikesta tutusta..vähemmästäkin itkettäis.

   Poista
 9. Oi, ihana <3 Vähän kenties iltahommia, mutta kyllä tuosta upea tulee! Parastahan se on, jos ei tarvii asua rempan keskellä (ite muuttasin tuonne varmaan viivana :D ) ja hommat saa edes osittain tehdä rauhassa.

  Voi pientä palleroa <3 Itku on pidemmän päälle raastavaa, toivottavasti edes vähän helpottaisi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltahommiapa hyvinkin. Eilen tulin "raksalta" yhdeksän aikaa illalla ja naureskelin, että tästä sitten alkaa samaan syssyyn yötyöt (vauvan kanssa).

   Tää projekti on mulle ihan mahtava ja varmasti opettavainen. En nimittäin kestä keskeneräisyyttä. Tuolla talolla tekee vaan mieli sinkoilla paikasta toiseen ja repiä kaikkea pois ja aloittaa aina vaan uuden paikan kunnostus.

   Ja on pienellä pallerolla helpottanut. Ei tämä enää ole sitä, mitä ensimmäiset kolme viikkoa, suoraa huutoa. On hyviäkin hetkiä <3

   Poista
 10. Oi että, talo näyttää ihanalta, vaikka kaipaakin kieltämättä hieman pintaremonttia. Hyvältä kuulostaa teidän remonttisuunnitelmat - tsemppiä siihen ja erityistsempit pikkuiselle vauvakaverille!

  VastaaPoista
 11. Voitteko muuttaa sisään vaikka alakertaan ja rempata "siinä sivussa" asuessanne yläkertaa? Jotenkin näyttää, että kaikki olisi asuttavissa, vaikka pinnat eivät ihan niin vanhan talon henkisiä ehkä olisikaan...
  Tsemppiä vauvan kanssa, mä voisin ottaa muutaman tunnin hytkytysvuoron, siitä on kokemuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Siis ehdottomasti muutamme sisään ennen kuin koko remontti valmistuu. Uskon, että rempataan nimittäin aika kauan. Osan porukasta täytyy vaan hyväksyä se, että omassa huoneessa on vielä muovimatot lattialla ja rumat tapetit. Tai kai se oon mä, jonka täytyy hyväksyä ne..ei muut varmaan edes huomaa :D

   Poista
 12. Voi tsemppiä vauvan hoitoon... Mua ihan itkettää vauvan kohtalo, pidä se omana ettei sen tarvi mennä taas uuteen syliin... ymmärrän että hän saa teidän jälkeen loppuelämäksi saman kodin :). Te teette niin arvokasta työtä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi älä itke. Kyllä uskon, että vauvalle löytyy hyvä pysyvä koti, jossa hän on toivottu ja haluttu <3

   Poista
 13. Onko korkilta näyttävä muovimatto kokonaan muovia vai muovilla pinnoitettua korkki? Sellaistakin on (ollut ainakin 90-luvulla, sillä vanhempien keittiön lattiassa sellaista on edelleen)... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkäilen korkista! Ja ottaisin sellaista mielelläni lattiaksi. Ai kuin kiva se olisi varmaan jalkojenkin alla.

   Tuo on ihan kokonaan muovia valitettavasti. Alla näyttäisi rappusissa olevan ehkä jotkut punaiset askelmat..punaiset portaat siis :)

   Poista
 14. Kumma kyllä, minäkin täällä haaveilen omasta projektista. Vauva on tulossa näillä näppäimillä ja talohaaveet senkun kasvaa. Sinulla tuskin remppakuumetta aiheuttavat omat hormonit. Hyvältä näyttää ja tuosta tulee upea! Hommaa tosiaan varmasti piisaa, mutta se onkin onneksi se juttu.. :)

  Tsemppiä etenkin vauvan kanssa! Toivottavasti minä säästyisin kiukuttelevalta vauvalta.. Täällä kun sattuu olemaan jo yksi ensimmäistä uhmaikää uhkaavasti lähestyvä taapero - jonka itkuun ei oikeastaan ole minkäänlaista syytä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa. Aivan, pesänrakennus! ..mulla se on varmaan joku krooninen taut ;)

   Remppa on tosiaankin se The juttu.

   Toivotaan, että teille tulee lempeä kakkonen. Kuten sanottu, mä en itse varmasti pärjäisi ja jaksaisi haastava vauva + taapero - yhdistelmällä.

   Poista
 15. Pientä pintaremonttia.
  Eiku ihan paras siitä tulee kunhan pääset kunnolla tohisemaan.
  Niin ja otan kyllä kiukkuisen, kunhan aikataulut mätsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tullut siihen lopputulokseen, että ei meidän tarvi edes muuttaa joululoman aikana, jos ei tunnu siltä. Hiljaa hyvä tulee. Mä venytän remppaa mahdollisimman pitkäksi, niin nautinto on mahdollisimman pitkä :D Remontointi=nautinto.

   Poista
 16. Voi jee - on siinä hommaa.

  Mutta - siitä tulee niiiiiiiin hyvä <3

  VastaaPoista
 17. Vitsit. Mä tykkään niistä lopputuloksista, en projekteista. Mutta onneksi te tykkäätte siitä tekemisestäkin. Huh. ;) Hienolta näyttää tilana, ja odotan innolla palapelin palojen loksahtelua paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinutkin kaima toivotan tervetulleeksi meille sitten aikanaan :)

   Poista
 18. Näyttää niin hienolta!!! Siis mahdollisuudelta. Siitä tulee upea! Mä jäin projektikoukkuun taloa rempatessa, tekis mieli uutta... Pitää kai miettiä jos keksis jotain toiselle kierrokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vähän on kallis harrastus. Tai mieliteko. Mun ei tee mieli maksaa enää yhtäkään varainsiirtoveroa, joten parempi olis nyt olla hieman pysyvämpiluontoinen ratkaisu tämä.

   Poista

Kiitos!