maanantai 29. joulukuuta 2014

TJ?

Mies ynnäili eräänä päivänä, että -Paljon sulla olikaan TJ?


Ja minähän tasan tiedän. Se on 13. Olen nimittäin buukannut itselleni avannon ja savusaunan juuri siksi illaksi. Juuri silloin aion korkata avantouintikauden ja ottaa joka ikinen sunnuntai-iltapäivä kevääseen asti omaa aikaa vähintään sen neljä tuntia. Istua saunassa ja käydä ainakin kymmenen kertaa avannossa. Miettimättä mitä kotona tapahtuu ja kuinka vauva voi. Silloin otan takaisin ne kaikki tunnit ja kerrat. Kun en ole itseäni päässyt hoitamaan.


Tiedämme siis milloin vauva muuttaa. Tällä hetkellä se tuntuu helpotukselta. Vaikka hän on ihana ja arki menee jo paremmin. En sanoisi enää, että haastavaa. Sanoisin vain vaativaa. Silti nyt tuntuu hyvältä. Tieto siitä, että lomaa on edessä. Kokonaisia öitä on edessä. Ja hetkiä, kun voi keskittyä muihin ja johonkin muuhun. Niitä on edessä.


Jos nyt alettiin purkamaan, niin puretaan lisää. Teinin osalta ilmoitimme, että yhteisiä vuosia hänen kanssaan olisi saanut olla vielä monta edessä. Niinkun TJ 3 vuotta. Olisimme olleet valmiita ryhtymään hänelle pitkäaikaisperheeksi. Halu oli molemminpuoleista. Mutta mitä vielä, (monta kirosanaa) järjestelmä päätti toisin. Järjestelmä päätti perustella, että olemme nyt vastaanottoperhe. Järjestelmä päätti, että teinille etsitään toinen. Uusi perhe. Ja monta kirosanaa lisää. Me emme tarvitse sympatiaa. Meidän elämä jatkuu silti ihan hyvänä. Mutta teini, hän tarvitsee ja saa kaikki sympatiat mitä voi vain tarvita ja saada.
P.S. Enkä mä edes kiroile yleensä.

Ilona

17 kommenttia:

 1. Tämä on tätä byrokratiaa... Ei mietitä yksilöä. Harmi.
  Sun avantosuunnitelmat kuulostavat hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senhän pitäisi mennä niin, että lapsille etsitään perheitä. ..minusta tuntuu,että harmillisen usein se menee niin,että perheille etsitään lapsia.

   Poista
 2. Hei Maissi!
  Jostain syystä kommenttisi eivät pääse blogiin asti. Minulle tulee blogista ilmoitus kommentista sähköpostiin ja näen kommenttisi, mutta blogista ne eivät löydy. Siksi kopioin ja julkaisen kommenttisi näin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin pitkän kommentin aamulla, mutta se on kadonnut. Mur!
   No uusiksi: Uusimmassa Perhehoito-lehdessä kerrottiin tytöstä, joka oli itse valinnut itselleen sijaisperheen. Erikoiseksi tilanteen teki se, että siinä vaiheessa tyttöä ei oltu vielä edes otettu huostaan. Pointti jutussa oli, että lasta/nuorta pitää kuunnella. Harvoin toteutuu ja ei nyt toteudu teidän teininkään kohdalla. Vähän (paljon!) ansaitsisivat palautetta hänenkin sossunsa siitä, että vastaanottoperheessä vietetty aika vois olla sitten aika paljon lyhyempi kun tässäkin tapauksessa. Mikäili siis kyseessä sama teini, joka tuli jo keväällä/kesällä. Sympatiaa tulee ainakin täältä paljon!
   Ja sit vauvaan. Jos se vaikka lähtis tänne sitten.. ;) On meinaan soittoa odoteltu, vaan ei oo kuulunut. Kyllä ehdin joulunakin ajatella maailman lapsia ja toivoa, että kaikilla on asiat hyvin. Pahoin pelkään, että näilläkin seudulla oli monia, jolla ei ollut, mutta hätää ei vaan huomattu.

   Hyvää loppuvuotta kolmilapsisena perheenä ja voimia luopumisprosesseihin. Voisin kuvitella, että tuollaisesta haastavasta pakkauksesta luopuminen on jotenkin erilaista, kun ns. tavallisesta. Ristiriitaisemmat tunteet. Ehkä oon ihan väärässä.. Meille on toistaiseksi vaan tultu, ei lähdetty..

   -Maissi-

   Poista
  2. No sanopa muuta. Mä yritän aina ja vaan peräänkuuluttaa lapsen etua joka tilanteessa lastensuojelussa.
   Mua harmittaa erityisesti se,että nyt kun kerrankin olisi ollut kyse sen ikäisestä lapsesta, joka osaa ilmaista mielipiteensä ja jonka mielipiteeseen ei voi kovin vaikuttaa (esim. manipuloimalla). Ja kun lapsen perhekin olisi toivonut,että hän saa jäädä meille. Ja sama teini juu..

   Mä kyllä olen tällaisissa asioissa sellainen purnaaja,enkä jätä palautetta antamatta tai asioita sanomatta.. että tietävät kyllä sossut mun kannan.

   Voi. Ihanaa, jos teillä on syli avoinna ja odottelette soittoa. Toivotaan sen tulevan pian!

   Kiitos samoin, hyvää loppuvuotta ja samoin uutta, teidän porukalle!

   Poista
 3. Äh. Mä en kestä tota tyyliä millä lapsia riepotellaan ympäriinsä jonkun muun päätöksestä ihan vaan koska. Sappi kiehuu. Joku tolkku touhuun, kiitos. Kannatan edelleen sun lähtöä päättäjäksi. Tulisi vähän järkeä tuohonkin touhuun!

  Niin ja jei avannolle. Ehkä mäkin ehdin joskus mukaan :) Niin ja se leffa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis viitaten tuohon ylemmille tahoille tavoittelua.
   Mut yäk, en mä kestäis.

   Poista
 4. Jos joku asia on epäreilu, se on tämä! Toi systeemin jäykkyys on täysin käsittämätöntä :/ Kenen takia, ketä varten tota työtä tehdään?!!! Kaikkea hyvää teille kaikille ja onnen hetkiä uudelle vuodelle <3

  VastaaPoista
 5. lastensuojelu. jollain tavalla tuosta sanasta tulee mieleen niin paljon negatiivista. vaikka eihän sen todellakaan pitäis mennä niin. harmittaa ja mitämuitafiiliksiätähän, kun liikaa on niitä tapauksia missä lapsia riepotellaan. fyysisesti ja psyykkisesti. *elinan kommentissa luki: kenen takia, ketä varten tota työtä tehdään?!!!. niimpä, siinäpä kysymys... vaikka just noitten asioitten pitäis olla selvempiä ku minkään muun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän teini osuvasti kommentoi sossujen päätöstä että "mitä lastensuojelua tämä on? Pitäisi olla lasten suojelua!".

   Poista
 6. hyvä päätös kädet yhteen. kyllä ne siellä sosiaalitoimistossa aina jotakin tietävät. ette ehkä niinkään sovellu nuoren sijaisperheeksi, neuroosinesi kaikkineen, mutta tämä kausittainen vastaanottosesonki kyllä huomattavasti paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näkemyksestäsi.

   Ai se huolellinen sängynpetaus häiritsee edelleen :D

   Poista
 7. Pari kirosanaa lisää. Kyllä harmittaa toi järjestelmän kankeus. Mä jotenkin näkisin, että jos asiat lähtee sujumaan, niin turha häntä olisi paikasta toiseen heilutella. Siitä jos jostain tulee juurettomuutta.

  Sitä paitsi mitä hyvänsä tuo edellinen kommentoi sun neurooseista (ilmeisesti ei ymmärrä sarkasmia), niin mä olen sitä mieltä, että juuri tasaisia tapoja, rutiineja ja säännöllisyyttä. Niitä teini luultavasti kaipaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin valitettavaa, että lastensuojelussa unohtuu usein se tärkein, lapsilähtöisyys.

   No tuota edellistä kommentoijaa taisi ärsyttää joskus aikaisemmin se, kun petaan sängyt huolellisesti. Jos mies petaa mielestäni huonosti, niin petaan ne uudestaan. Ja saatan vielä mainitakin siitä ;)
   Neuroosi, mikä neuroosi :)

   Poista
  2. Älä - ei kuulosta mun mielestä yhtään oudolta. Mä saatan järjestää likaiset astiat koneeseen uudestaan miehen jäljiltä. Ja vielä mainita siitä.

   :D

   Poista

Kiitos!