tiistai 17. helmikuuta 2015

Pienen budjetin keittiöremontti
Joskus jotkin asiat tuntuvat ja näyttävät toivottomilta. Sellaisilta, että ensivaikutelma saa unelmoimaan dynamiitista. PUM - kaikki maan tasalle ja uutta tilalle.


Kotimme edesmennyt keittiö kuuluu edellä mainittuun kategoriaan. Ensin ajattelin, että koko keittiö PUM. Sitten ajattelin, että vain yläkaapit PUM. Kolmanneksi ajattelin, että laminaattityötaso PUM. Viimeiseksi ajattelin, että vain pienenpieni tiskiallas PUM. Ja vähintään ysäripistorasiat PUM.


Lopputuloksena mitään ei räjäytetty. Ei antanut luonto periksi laittaa maan tasalle vielä toimivaa ja käyttökelpoista. Rosteriset kodinkoneet eivät toki hivele silmää, pieni tiskiallas on armottoman pieni välillä isollekin perheelle, avara yläkaapiton keittiö houkutteli ja laatikollinen keittiö kaapillisen keittiön sijaan olisi vaan niin paljon kätevämpi. Ei se mitään. Kyllä me pärjätään.


Ei tää muuten oo ees keittiö. Tää on tupa ♥ 

Lähtötilanne oli siis joskus 2000-luvulla remontoitu keittiö. Kuvat puhuvat. Ei lisättävää.


Remonttivalmistelut:
- Tapetin irrottaminen seiniltä
- Kaappien vetimien irrottaminen
- Verhotankojen irrottaminen
- Keittiökaappien alalaidassa kulkevan "peitelistan" (tuon madalluksen, joka näkyy parhaiten yllä olevassa kuvassa) purkaminen
- Keittiökaappien alla olevien valaisinten irrottaminen
- Ainakin sadan (okei viidenkymmenen) naulan, ruuvin ja koukun irrottaminen seiniltäSeinät maalattiin kahteen otteeseen muovittomalla hengittävällä sisämaalilla.


Lieden ja tiskialtaan taustaseinä laatoitettiin 15 x 15 cm kokoisella kiiltävällä valkoisella kaakelilla ja saumattiin keskiharmaalla saumalaastilla. Työtasot laatoitettiin samaisella kaakelilla, kuin seinät. Työtasoja ei purettu, vaan laatoitus tehtiin vanhojen laminaattityötasojen päälle, jotka toimivat tasaisena laatoitusalustana.


Keittiökaappien vanhojen vetimien paikat kitattiin kiinni. Keittiökaapit maalattiin kolmeen otteeseen kiiltävällä Miranolilla. Vetimiksi hankittiin puusepän valmistamat 50-lukuhenkiset tammipuiset vetimet, jotka käsiteltiin värittömällä puuöljyllä. Vetimet asennettiin yläkaappeihin pystysuoraan ja alakaappeihin ja laatikoihin vaakaan.Keittiöremontin tuotteet ja noin-budjetti:

- Muoviton seinämaali Coloria Greenline , sävy Tikkurilan Pro Grey- värikartta TVT 1944. Seinämaalia tuvan seiniin kului noin 3 litraa - hinta n.65 euroa.
- 15 x 15 cm kiiltävät kaakelit n. 9 euroa/paketti (Bauhaus). Kaakeleita kului vajaa 5 pakettia - hinta n.45 euroa.
- Kaakeleiden saumalaasti Mapei Keracolor sävy Medium Grey (112), Laattapiste. Muistaisinkohan, että 30 euroa.
- Keittiökaappien maali Miranol, sävyttämätön valkoinen. 3 litran purkki, josta kului n.1/3. Hinta about 60 euroa/3 litraa.
- Keittiökaappien puiset vetimet Helakaupasta 5 e/ kpl. Meille näitä meni 30 kpl = 150 euroa.


Keittiöremontti maksoi siis yhteensä 350 euroa ja vaivan. Laatoitustyöt teki isä. Suunnittelutyö, sekä muu toteutus on minun pikku kätösteni jälkeä. Ei se nyt ihan priima ole, mutta takuulla halvempaa, kuin dynamiitti.
P.S. Pieni tiskiallas on oikeastaan varsin kätevä, eipä kerry isoja tiskivuoria.


P.P.S. Tuvan (ja olohuoneen) katto ja vanha leveä lankkulattia ovat siis ainokaisia pintoja, joihin emme remontissa koskeneet. Ainiin ja se 2000-luvun kylpyhuone.

Ilona
80 kommenttia:

 1. Mä hieroin silmiäni tässä kun näin tuon muutos kuvan. Jouduin katsomaan kolmesti yllä olevia kuvia ja vertaamaan niitä alla oleviin: voiko tuo olla sama keittiö?

  Siis aivan ihanaa, että ette räjäyttäneet keittiötä taivaan tuuliin. Kyllä sitä tottuu pärjäämään ja tuo teidän keittiönne näyttää todella hyvältä nyt!! Ihastuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä: voisin muuttaa teille.

   Poista
  2. Kyllä meille yksi Laura mahtuu asumaan.

   Heh. Juu se olisikin hieno, nopea ja halpa keittiönmuutos, kun näyttäisi jonkun muun keittiön kuvia jälkeen-kuvina.

   Poista
 2. Hieno "uus" keittiö! Meillä oli kans tässä kodissa pari vuotta aiemmin rempattu keittiö. Mintunvihreät kaapistot, vaaleanruskeat alkuperäiset välitilalaatat, harmaat uudet tasot... annettiin sen hetken olla, että jos vaikka silmä tottuis. No ei tottunut. Kaveri ruiskumaalas kaapistot, alakaapit ruskeeks ja ylälaapit vaaleeksi. Tasot oli pakko vaihtaa koska ne näytti uusien kaappien kans entistä kauheemmalta. Mutta alkuperäiset laatat sai sit jäädä, koska ne alkokin näyttää hyvältä. Harmitti oikein et keittiö oli ehditty rempata ennen meidän ostoa, koska mieluiten oltais rempattu se kokonaan, mut ei tosiaan anna luonto periks laittaa uusiksi ihan ehjää ja käyttökelpoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Harmillista tosiaan, jos joku ehtii remontoida ja tehdä isoja investointeja asuntoon ennen asuntokauppoja. Usein turhaa.

   Poista
 3. U P E A ja vetimet on piste iii:n päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Mä tykkään vetimistä kanssa..tuntuvatkin hyviltä. Niinkun käteen sopivat ovat.

   Poista
 4. Vau, uskomaton muutos! Ihana keittiö. :)

  VastaaPoista
 5. Uskomaton muodonmuutos! Myös eteisestä tuli kaunis. Nopeaa toimintaa! Tällaisia luovia ratkaisuja on inspiroivaa seurata ja erityisen ilahduttavaa on että kulut pysyvät kohtuullisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa, jos saan inspiroida. Silloin olen onnistunut tavoitteissani.

   Joo mä oon näköjään luonteeltani tällainen nopea remontoija. En kestäisi asua remontin keskellä, joten parempi tehdä se heti pois alta.

   Poista
 6. Hienoa! Riittikö kaappeihin ihan vain maalaus vai hioitteko ensin? eikä siis mitään tartuntamaalia pohjalle? meilläkin samanmoinen kaappien maalaus takana, mutta peiliovien ja hiomisen takia kaikki ei käynyt ihan käden käänteessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hionut kaappeja, koska eivät olleet puiset.. vaan tuolaiset mitä lie laminaattisörssöä. Miranol on ihmeellinen maali, kunnon tököttiä..pysyy kiinni lähes missä vaan, eikä oikeastaan kaipaa mitään kunnon tartuntapinnan tekemistä/pohjamaalia.

   Poista
  2. Laminaatti oliskin kestävää, mutta nuo vaikuttavat mdf-ovilta. Laminaattiin kun ei tehdä tuollaisia viistejyrsintöjä, ne ovat puu- ja mdf-ovien heiniä.

   Jos sattuu omistamaan kalvopintaiset mdf-ovet, kalvo kannattaa poistaa ennen maalausta, koska se ei ole kauttaaltaan liimattu kiinni, vaan vain reunoistaan. Kalvon tunnistaa siitä, että se kiertää nätisti etupinnasta sivuihin, mutta takapuolen ja reunan rajalla on sauma. Takasivu saattaa myös olla valkoinen, vaikka etupuoli ei olisikaan.

   Laminaatti- ja melamiinipintaisissa taas on aina reunanauha ympäri (voi olla sama tai eri kuvio kuin isoissa pinnoissa, ja uudet reunanauhat voi olla jopa 4mm paksuja), ja ovi on aina sileä ilman muotoiluja. Näitä pintoja ei kannata edes yrittää lähteä poistelemaan ennen maalausta, alla on liimaa koko alalla.

   Poista
 7. Ihanan näköistä! -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -M!
   Kiva, kun kommentoit-mitä teille kuuluu?

   Poista
  2. Hyvää kiitos! (Jos nyt tähän vastaukseen ei sisällytetä läpi raskauden kestänyttä pahoivointia ja kohta puoliin 9kk kestänyttä "oksennustautia".) Odotus on siis kaikessa rankuudessaan mennyt kuitenkin päällisin puolin hyvin ja laskettuun aikaan olisi se vajaa 10vk. Vielä jaksaa hetken odottaa... Voi kuinka me odotetaankaan vauvan syntymää ja uutta elämänvaihetta! Jännittävää ja hämmentävää kaikkinensa <3 -M

   Poista
 8. Nuo vetimet kyllä kruunaa koko keittiön! Ihan mahtava muutos ja vähällä rahalla - suorastaan täydellinen :) Saattaa muuten olla, että keittiötasojen laatoitus rantautuu myös tänne, sillä sen verran hyvälle näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin mietin sellaisia 50-lukulaisia lankavetimiä helakaupasta.. olisivat olleet myös täydelliset..sitten päädyin näihin vähän massiivisempiin, kun on kettiö ja kaapitkin hieman massiivisempaa ja isompaa tekoa. Olen tyytyväinen päätökseen.

   Joo toi työtasojen laatoitus on hyvä ja halpa keino saada "kivitasot". Tuolla edellisessä kodissa (löytyy kuvat postauksesta Hei Hei) laatoitimme työtasot kuivapuristelaatoilla, jotka ovat siis koko laatta samaa kiveä/läpivärjättyä. Kuivapuristelaatat ovat kestäviä eikä pienet kolhut näy, kun laatta läpivärjättyä. Hyvin kesti aikaisemmat työtasot, eikä minkäänlaisia kolhuja käytössä tullut. Nyt uskaltauduinkin valitsemaan tuollaiset lasitetut kaakelit, jotka ovat sitten hieman herkempää tavaraa.. uskon kuitenkin, että tulemme hyvin toimeen keskenämme nuidenkin kanssa.

   Poista
 9. Ooo en kestä! Upeaa. Remonttisormet syyhyää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et usko, mutta niin syyhyää mullakin. Taidan olla parantumaton.

   Poista
 10. Taputan upean suorituksen johdosta!

  VastaaPoista
 11. Maali ja laatat tekivät todellakin ihmeitä. Ei tuota tunnista samaksi keittiöksi lainkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Olen erityisen tyytyväinen siihen, kuinka pienellä vaivalla ja rahalla voi saada aikaan niin suurta muutosta.

   Poista
 12. No onpa hieno muutos! Aikamoinen tuo lähtökohta, ymmärrän jos kävi dynamiitti mielessä, mutta ihan mahtavaa että näit metsän puilta ja saitte noin hienon keittiön! Kiitos vinkistä ja inspiraatiosta, ehkä pitäänee vielä (budjettimielessäkin) vielä miettiä noita maali- ja vedinhommia ennen kuin hankkii dynamiittia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän todella paljon noista laatoitetuista tasoista! Muutenkin tosi raikas ilme ja vetimet on ihan <3

   Poista
  2. Tämä koko talo oli aikamoinen ostohetkellä. Ostinkin mielessäni vain aihion.

   Kiitos jos sain olla inspiraation lähteenä. Budjettimielessä jos ei muuten, kannattaakin lähestyä keittiösuunnitelmia. 350 euroa keittiöstä ei nimittäin ole mielestäni ollenkaan paha. Laita sähköpostia, jos tarvitset hyvää laatoittajaa ;)

   Poista
 13. Täytyy todeta, että suunnittelun arvo on mittaamaton. Ihan mielettömän hienosti suunniteltu ja toteutettu muutos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JOnna kauniista sanoista. Mä en jotenkin osaa laittaa painoarvoa suunnittelulle.. mun suunnittelut kun on aina vähän sellaisia, että laitettaisko noin vain näin? Okei, noin. Ja suunniteltu.

   Poista
 14. Siis ihan älyttömän hieno! Luulin ensikatsomalta, että eka kuva uudesta keittiöstä oli inspiraatiokuva jostain lehdestä tai muualta. Ihanan raikas valkoisuudessaan, muttei silti steriilin näköinen. t.Aura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Aura taas, kiitos.
   Keittiön laatoituksia tehdessä huomasin, että mitä enemmän laatoitetaan, sitä parempi tulee. Vaikka pelkäsin hieman tuota "steriiliä" fiilistä. Melkein sanoin isälle, että jatketaan laatoitusta koko tuo keittiön takaseinä.

   Poista
 15. Minun on pitänyt käydä katsomassa näitä ennen-ja-jälkeen-kuvia pariinkin kertaan. Ihan käsittämättömän hieno muutos! Ensikatsomalta en heti meinannut minäkään tajuta että kuvissa on sama keittiö.

  VastaaPoista
 16. Komppaan kaikkia aiempia kommentteja ! Loistavasti oivallettu ja toteutettu muutos :) Kaunista ja viihtyisää. Lopputulos on oikea ilo silmälle :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viinu!
   Viihtyisä on oikea sana. Täällä minä viihdyn. Ison pöydän ääressä.

   Poista
 17. Ihan mieletön muutos! Katsoin ensin ekaa vaaleaa kuvaa, että eihän tää ole edes sama keittiö ollenkaan. Todella upea.

  VastaaPoista
 18. Mäenkestä. Noi ennen kuvissa olevat kaapit on saman väriset mitä meidän -08 valmistuneessa talossa :DD
  Jospa mä näytän miehelle tämän niin saattaa meilläkin pensseli heilua piankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiii. Mä en kestä - pahoitteluni. Ei ollut tarkoitus dissata tuon värisiä keittiökaappeja.
   Näytä miehelle ;)

   Pöytä on entisen naapurimme meille lahjoittama ja oli sijoituksessa siskolla ennen kuin muutimme tänne.
   Pöytälevy oli ennen myös tumma ja maalasin sen. Vaikka kuvasta ei näy, niin se on oikeasti hennon vaaleanpunainen :)

   Poista
  2. maalasitteko ne kaapit muuten ruiskulla vai ihan pensselillä?

   Poista
  3. Maalasin kaapit siis Miranol-maalilla ja välineenä minulla oli 10cm leveä huopatela (ihan rautakauppatavaraa).

   En irrottanut kaapin ovia maalausta varten muutoin kuin kulmakaapeista, joita ei olisi saanut muuten maalattua.

   Kun maalia käyttää oikean määrän, ei tule valumia tms. vaikka ovia ei irrottaisikaan maalauksen ajaksi.

   Poista
  4. Maalasin kaapit siis Miranol-maalilla ja välineenä minulla oli 10cm leveä huopatela (ihan rautakauppatavaraa).

   En irrottanut kaapin ovia maalausta varten muutoin kuin kulmakaapeista, joita ei olisi saanut muuten maalattua.

   Kun maalia käyttää oikean määrän, ei tule valumia tms. vaikka ovia ei irrottaisikaan maalauksen ajaksi.

   Poista
 19. Tästä tuli NIIIIIIIN HIENO !! Aivan upea!! Täydellinen!! Mitä vielä!!

  Toi ratkaisu oli teille aivan oikea. Turha hajottaa vanhaa ehjää, jos sen saa omaa silmää mielyttäväksi ja toimivaksi.

  Oon niin onnellinen teidän puolesta tuosta lopputuloksesta ja hinnasta <3 Jos olisin kateellinen ihminen, niin tää olisi nyt se paikka;) Meillä ei kyllä ihan tuohon hintaan tulla pääsemään. Teidän onni, että keittiö on noin suuri ja hyvällä kaappitilalla varustetu, ettei tarvitse miettiä jokaista senttiä erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura kauniista sanoista <3

   Silmän lisäksi miellytti muuten kukkaroakin. Vaikka ei edes ollut mitään remppabudjettia meillä.

   No siis nää tuvan kaapithan on ainoat kiinteät kaapit koko talossa, joten tilaa saa ollakin. (Menin ja purin tuvan kulmasta samaa sarjaa olevia täyskorkeita kaapistoja muutaman, kun tukkivat tilaa niin hurjasti)..
   Tuonne on sitten sullottu lakanat, pyyhkeet, siivoustavarat, tietokoneet ja toimistotavarat sulaan sopuun keittiökaappien uumeniin :D

   Poista
 20. Aivan mahtava muodonmuutos ja miten raikas ja tyylikäs.

  VastaaPoista
 21. Ooh ja vielä kerran ooh! Sanomattoman kaunista! Sun pikkukätöset on saanut ihanaa aikaiseksi. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei muistakaan, kuinka ne pikku kätöset ahkeroivat päivät ja illat ja pää tikitti suunnitelmia yöt.. ja siinä sivussa hoidin vielä vauvaa.

   Nyt vaan chillailen.

   Poista
 22. Uskomaton muutos, uskomaton kyky nähdä kurjan toiselle puolelle. Niin hieno tulos!!!!! Go Ilona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No itse asiassa joo. Jos sellaista kykyä ei olisi, niin olisi kyllä uusi koti jäänyt ostamatta.

   Poista
 23. Wau, hienoa maalausjälkeä kaapinovissa!
  -Laura

  VastaaPoista
 24. Aivan älyttömän hieno!! Siis onnistunut suunnittelu ja toteutus ja noin edullisesti vielä.
  -Anna

  VastaaPoista
 25. Voih onpa kyllä hankala pulma toi tiskiallas, se on kuitenkin aika suuressa osassa keittiön toimivuudessa. Miten siihen ei olekaan löytynyt muuta ratkaisua jos kuitenkin tuoreesti rempattu keittiö... Pystyiskö siihen vaihtamaan syvempää mallia? Tai sitten suuri allas kylppäriin minne voi mennä pesemään ne pellit yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Pikkuruinen tiskiallas on tiskikoneen ja lieden välissä puristuksissa ;) Eikä tilaa kertakaikkiaan ole enempää. Mutta siihen sai jäädä..muuten olisikin puhuttu vähän laajemmasta keittiöremontista.

   Kuten sanottu, eipä pääse isoja tiskivuoria syntymään.

   Poista
 26. Ihan mielettömän hieno uudistus, upea lopputulos!! Nuo vetimet <3

  VastaaPoista
 27. Komppaan kaikkia edeltäviä ja nostan hattua kyvyllenne nähdä ja tehdä tällainen muutos. Ihan mahtavaa! (Ja edullista ja ekologista!)

  VastaaPoista
 28. Vau! Todella onnistunut muutos!! Ja millä budjetilla... Ootte taitavia!
  Maiju

  VastaaPoista
 29. Moi! Mitä materiaalia keittiön kaapit ovat, melamiinia? Täällä sama ajatus kukkimassa, miettinyt vaan että mikä maali menis melamiinin kanssa... Kodinhoitohuoneessa puolestaan MDF:ää. Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jotain muuta kuin puuta. Sellaista perushöttöä, mitä nykyään kaikki tuollaiset kalusteet ovat..
   Miranol on kyllä sellaista maalia, että tarttuu melkein mihin vaan..sellaista liimamaista. Valmis pinta on sellainen täyskiiltävä uuden oloinen pinta, jota voi hangata rätillä tai millä vaan, eikä kyllä irtoa tai kulu.

   Jos vesiliukoisella maalilla tahtoo maalata, niin otex-pohjamaali olisi varmasti tarpeen ja sen päälle jokin huonekalumaali.. epäilen kuitenkin, tämän yhdistelmän kestävyyttä ja liputan Miranolin puoleen.

   Poista
 30. Okei, kiitos! Eihän siinä sitten muuta ko kokeilemaan Miranolia meilläkin :) Teillä ainakin tuli hitsin hienon näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa panostaa maalaustelaan (kunnolliseen)..
   10cm leveä mohair-materiaalinen tela tai lyhytnukkainen huopatela käyttöön. Ja kun maali on
   kuivunut kerran ja maalaat uudemman kerran, niin kannattaa tasaisen jäljen saamiseksi ottaa aina upouusi telan pää käyttöön. Kerran käytettyä telaa (kun maali ei ole vesiohenteista) ei saa niin hyvin puhtaaksi ja tasaiseksi kuivumaan, että samalla telalla tulisi täysin priimaa jälkeä uudestaan.

   On muuten jo kolmas onnistunut keittiökaappien maalaus miranolilla, joten täydet suositukset!

   Poista
 31. Siis aivan huikea muutos ja millä rahalla, vau! Harmi kun meillä on pähkinänväriset rungot... niiden maalaminen on melkoinen homma...

  Mutta siis teidän keittiöstä tuli U-P-E-A!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä jos rungot maalaisi vain ulkoa päin ja "edestä"? Eli kaikki nuo kaapin varsinaiset sisukset jättäisi tummiksi?

   Keittiö/tupa on meillä kyllä sellainen paikka, jossa vietetään eniten aikaa, joten on mukava, kun se on mieleinen. Jonkun kylpyhuoneen just ja just kestää, kun sitä ei ole ehtinyt vielä remontoida :D

   Poista
 32. Googlettelin erilaisia pienen budjetin keittiöremontteja ja törmäsin tähän! Ensinnäkin - huikea lopputulos, aivan ihana! Toiseksi kysymys: onko maali pysynyt ovissa hyvin?
  Kiitos tämän upean tuloksen jakamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa

   Emme enää ase täällä.. vaihdoimme lopulta myös ikkunat, joka raikasti lopputulosta..

   Enemmän kuvia keittiöstä löytyy instagramistani (kun selaa tarpeeksi kauas) @outiilona_

   Maali pysyy ovissa kyllä kuin liima.. se on sellaista tököttiä.. aivan eri tyyppistä kuin mikään vesiohenteinen kalustemaali. Ei lähde irti, kulu tai lohkeile.
   Olen käyttänyt muissakin remonttikohteissa samaa maalia ja se on kyllä ikuista ;)

   Poista
 33. On kyllä suuri muutos ja hyvä jos sai pienellä budjetilla tehtyä! Kovin on valoisampikin nyt. Etenkin teidän valitsemista vetimistä tykkään. Olen itse yrittänyt hieman viimeaikoina tiedustella keittiöremontin hintaa eri yrityksiltä, josko meilläkin saataisiin jonkinlaista uudistusta aikaan jossain vaiheessa.

  VastaaPoista

Kiitos!