sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Siitä puhe


Kai mulla on remonttipuute, kun remontista koko ajan puhun. Eilen taputtelin lähes valmiiksi eteisaulan. Katon maalaus toiseen kertaan ja vaatesäilytysjärjestelmä vielä uupuivat. Vaatesäilytysjärjestelmä tosin on liian hieno sana harjanvarrelle, mutta enivei.


Käydään kronologisessa järjestyksessä matka puisen paneelikaton peittämästä suomipeilillä ja haitariovella varustetusta eteisestä (tai no tää on vaan toinen puoli eteistä) tähän päivään. Tervetuloa opastetulle kierrokselle!


Kyllä- se on palasista rakennettu peili, jossa komeilee suomineito. Veikkaan, että suoraan kasarilta. Peili siis.

Taisi olla ensimmäisiä asioita tämän talon remontissa tuo peilin ja eteiskaappiin menevän haitarioven eliminoiminen. (Vink: Koivukylän kierrätyskeskuksesta löytyvät).

Katot olivat mäntypaneelia ja lattiat ja rappuset korkkia matkivan muovimaton peitossa. Seiniä peittivät kovalevyt.

Muovimatto purettiin lattiasta ja rappusista. Lattian muovimaton alta ei löytynyt vanhaa lankkulattiaa, koska lattiaa on joskus aikanaan korotettu. Päädyimme uuden lankkulattian tekoon.

Seinästä purettiin levy, jonka alta paljastui kaunis hirsiseinä. Eteisen tilantuntu lisääntyi seiniä purettaessa.

Eteisestä näkymä tupaan.

Hirsiseinät saivat jäädä rouheaksi ja ilman maalia ja käsittelyä. Hirsiseinien välissä oleva eriste siistittiin. Vanhat seinäkoukut löytyivät portaikon alla olevasta tilasta ja pääsivät paraatipaikalle.

Ilme kirkastui, kun takaseinä ja lattiat maalattiin. Lattialistoiksi valikoitui korkeat valkoiset puulistat.

Vaatteille/henkareille tein paksusta harjanvarresta vaatetangon, jonka ripustin kattoon vanhasta viininpunaisesta nahasta leikkaamillani kaistaleilla. Vaatetangon hinnaksi tuli 4 euroa.

Uuden lattian ja muovimaton alta etsityt puiset portaat maalasin Tikkurilan Pro Grey-värikartan vaaleanharmaalla maalilla, jonka sävy on luottoharmaani.

Perheen joululahja, puiset voimistelurenkaat odottavat vielä asennustaan eteisen koukuissa.

Kenkäteline on vuosia sitten suunnittelemani ja isän kanssa jämävanerista tekemäni. Vetää 8 kenkäparia ja toimii tarvittaessa kirjahyllynä.

Rappusten alle syntyi meidän perheen tarpeisiin passaava kompakti vaatesäilytyspaikka.

Eteisen katon maalasin Annie Sloan- kalkkimaalilla, jonka sävy Old white on kerrassaan täydellinen.P.S. Yritän olla muuttamatta tätä kokonaan remontti-ja sisustusblogiksi. Lupaan.

Ilona
23 kommenttia:

 1. Waude, aivan mahtava muutos. Kylläpä nyt on kaunis eteinen! Hirsiseinä on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja jos muutosta ei tällä työmäärällä olisi tapahtunut (ja jos se ei olisi myönteiseen suuntaan, niin kyllä repisin pelihousuni).

   Vielä kun jaksaisi nuo portaikkoseinän puolipaneelit maalata harmaaksi, niin rauhoittuisi ilme entisestään.

   Poista
 2. Kaunista ja viihtyisää. Viihtyisin vanhassa idyllisessä talossa, aikamatka vanhempien lapsuuteen olisi ihana :) todennäköisesti ei sitä kuitenkaan tulla tekemään. Nimimerkillä terveiset 60-luvun idyllisestä homeläävästä ja korvaustiedon keskeltä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiih. Voi ei. Ihan tosi paljon voimia ja tsemppiä teille tilanteessanne!

   Poista
 3. Oi, miten inspiroivaa! Ajattelin ensin, että miksi niitä valkoisia seinälevyjä poistamaan, mutta lopputuloshan on varsin toimiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää talo oli ostovaiheessa niin verhoiltu muoviin ja levyyn, että pakko oli jollain konkreettisilla toimilla saada tänne sitä vanhan talon fiilistä.

   Ja kiitos!

   Poista
 4. Teidän uuden kodin remontti ja sisustus kyllä kiinnostaa, joten jatka vaan samasta aiheesta! :)

  Eteinen näyttää tosi hyvältä, hirsiseinä on upea. Mulla on tekeillä vastaava naulakko (=pyörörima on roikkunut jo pitkään väliaikaisratkaisulla katosta, kunnes vieras tänään vetäisi sen alas...), pitäisi vain metsästää sopivalta suutarilta sopivat nahkahihnat.

  Mikäs Pro Greyn sävy tuo on? Multa puuttuu edelleen oikea vaaleanharmaan seinän sävy, ja edellisessä kaupassa, jossa näin Pro Grey -lastut, ei ollut antaa niitä asiakkaille kotiin.

  T. epätietoinen Vallilasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun yks vaihtoehto tuon harjanvarren kattokannattimiksi olisi ollut vanhat vyöt.. tiedätkö kun laittaisi vyön niin ikään kiinni/kiristäisi tuon riman ympärille, niin tulisi kiva. Saisivat olla eri värisiä ja levyisiäkin.. itselläni oli vaan niin hoppu saada valmiiksi, etten tähän hätään ehtinyt kirpputorille vöitä etsimään.

   Tuo harmaa on sävy TVT 1944. Kamera ja tietokoneen näyttö ei tietysti näytä sävyä todellisena. Katso jos jaksat, niin tuolta muutama postaus taakse päin tuo "Hei hei", jossa näkyi vanhaa kotiamme. Samaa harmaan sävyä löytyy edellisen kodin maalatuista laminaattilattioista, makuuhuoneen maalatusta seinästä ja olohuoneen/ruokailuhuoneen seinästä. (Eli todellinen luottoharmaa).
   Noissa kohteissa näkee hyvin sen, kuinka erilaisena sävy toistuu riippuen siitä, onko lattiassa vai seinässä ja millä tavalla luonnonvalo pääsee kohteessa heijastamaan.
   Lattiassa näyttää huomattavasti vaaleammalta kuin seinissä..

   No tulipa monta sanaa maalista :D

   Poista
  2. Kiitos maalitiedoista! Joo, vaikea tietysti päätellä mitään pelkkien kuvien perusteella, mutta musta tuntuu, että ne värimallit seinälläkään ei auta yhtään. Joku näyttää hyvältä päivänvalossa ja lampun valossa kamalalta, joku toinen taas päinvastoin. Katsastan seuraavaksi tuon TVT 1944:n. :)

   Vyöt tuli mullekin mieleen, tai itseasiassa Dekossa taisi olla vöillä ripustettu tanko. Ehkä tämä nyt edistyy, kun viikonloppuna vierailija rikkoi väliaikaisen ripustussysteemini (joka olikin kestänyt ihmeen kauan niin heppoiseksi). :D

   Poista
 5. En kestä mitä kuvia!! Toivottavasti pian näemme lisää :)

  VastaaPoista
 6. Mieletön muutos! Todella onnistunut remppa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja. Onneksi on vielä vähän remppaa jäljellä, etten ihan kokonaan toimettomaksi jää.

   Poista
 7. Upea on! Näitä kodin muutoksia on kiva seurata siksikin, koska minulla ei ole sellaista visuaalista silmää kuinka jokin-ei-niin-mairitteleva-paikka saadaan kauniiksi - tämä siis siksi, koska puolisoni toivoisi tulevan haaveiden oman kodin olevan sellainen josta voi muokata omanlaisen ja minä en ole niin vakuuttunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut hei - just tän takia sitä onkin mukava jakaa näitä ideoita ja toteutuksia. Jos joku saisi niistä jotain vinkkiä siihen, mitä ja miten asioita voi tehdä.

   Ja vinkkinä, kun ostaa tarpeeksi ruman talon (tai meidän tapauksessa talon sisustan), niin ei sitä rumemmaksi remontilla voi ainakaan saada :D Joten rohkeasti vaan!

   Poista
 8. Kiitos opastetusta kierroksesta ! Niin mielelläni tulen jatkossakin uuden kotinne joka kolkkaan :) Tsemppiä remppaan !

  VastaaPoista
 9. Voihan palapeili, mutta tuli hiano seinä! Ihanaa, että jätitte hirren näkyviin.
  Ja muutenkin just mahtava mietitty, mutta silti sellanen "ei se oo niin justiinsa"-kokonaisuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei liian siloteltua ja liian justiinsa. Ei missään nimessä, eikä meille.

   Poista
 10. ♥ ♥ ♥

  Ihan täydellisiä ratkaisuja ! Toi harman sävy on ihana, samoin kalkkimaalin.

  Ai että mä oon onnellinen teidän puolesta. Noin kauniissa kodissa saatte asua :)

  VastaaPoista

Kiitos!