keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Tavoittele, saavuta, nauti


Aloitin eräänä päivänä miehelleni  Eläksä unelmaasi? Mä nimittäin ehkä elän.


Mies pohti hetken. No unelmiahan on monenlaisia. Oon mä joskus saattanut haaveilla omasta talosta. Tosin unelmoin mä monesta muustakin asiasta.


Niin. Talohan oli ehkä enemmän minun haaveni. Mies on ollut tyytyväinen kaikkiin asumismuotoihin, eikä ole kaivannut sen kummempia. Minulla sen sijaan on aina ollut selkeä unelma, selkeä suunta. Se suunta on ollut oman talon omistaminen. Vaikka toisinaan (ja aika useinkin) kyseinen unelma ja sen toteutuminen tuntui hyvin kaukaiselta ja mahdottomalta ajatukselta, en lakannut tavoittelemasta sitä. Kuinka överiklisee, mutta pikku hiljaa pala palalta asiat kuitenkin loksahtelivat kohdalleen. Niinpä viime vuoden lopulla uskaltauduimme tekemään ostotarjouksen yli 100-vuotiaasta talovanhuksesta. Ja mitä vielä, tarjous meni läpi.


Minun unelmani. 

Se on kirjava räsymatto puulattialla. Se on narisevia portaita aamuyön hämärässä. Se on hitaita aamuja valtavassa tupakeittiössä. Se on satoja metsämansikan taimia pitkin pihaa. Se on soijanakki-hot dogeja aurinkoisena päivänä oman kodin kiviportailla. Se on perunasäkki perunakellarissa. Se on kasvimaasuunnitelmia. Se on liikaa tuoleja liian ison tuvan pöydän ääressä. Se on sammaleen peittämä takapiha.
Oli unelmasi mikä hyvänsä, älä lakkaa tavoittelemasta sitä. Voit nimittäin joskus huomata saavuttaneesi sen. Seuraava neuvoni on: nauti.

Ilona
13 kommenttia:

 1. Ihana. Tätä just tarttisin. Miten osaatkin aina muotoilla kaiken niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano ääneen tai kirjoita unelmiasi ylös. Palaa asiaan vaikka vuoden päästä ja katso mitä on tapahtunut. Voit yllättyä ♡

   Poista
 2. Hieno kirjoitus. Koskaan ei saa luopua unelmistaan. Ja ilman niitä, ei ole oikein mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja.
   Täytyy sanoa, että ilman unelmia en itse ainakaan olisi tässä..vaan aika paljon kauempana takana päin. Ei se elämä kuljettaisi luultavasti eteen päin, jos ei olisi unelmia joita tavoitella.
   ..arkisemmin sanottuna ne kai ovat tavoitteita (mutta tavotteiden saavuttaminen ei kuulosta yhtään niin ihanalta kuin unelmat tai haaveet ja niiden toteutuminen:).

   Poista
 3. Ihana Ilona, oot superia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos palautteesta :)
   Hienoa anyniymiutta, että ei välttämättä tarvitse huudella rumia vaan voi sanoa myös kauniisti.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tää on tää, kun on päivät pitkät aikaa pyöritellä jonninjoutavia päässään :D
   Ei mut kyllä mä oon jotain tehnytkin. Eilen pullotin simaa.

   Poista
 5. Yli kymmenen vuotta haaveilin omasta kodista. Tietystä kaupungista, tietyltä alueelta. Vanhoista keittiön kaapeista, ruutulattiasta. Elämä viskeli sinne tänne mutta viimeiset puolitoista vuotta olen aamuisin avannut silmäni ennenkaikkea kiitollisena. Näen ympärilläni sen kaiken mistä unelmoin. Olen kotona <3 Ihanaa että Sinäkin olet.

  VastaaPoista

Kiitos!