keskiviikko 16. joulukuuta 2015

PorraskäytävässäYläkerran portaikon ja aulan järjestys vaihtuu tiuhaan tahtiin. Tuo puuvoittoinen alue on vähän ylimääräinen ja joutuu usein sijaiskärsijäksi, kun rymsteeraan kotia. Aulaan päätyy aina huonekalut, jotka eivät muihin huoneisiin sillä hetkellä mahdu tai jotka odottavat pääsyään jonnekin.


Vaikka tuossa tilassa on puuta enemmän, kuin harmoniaa hakeva värisilmäni sallii, niin silti tykkään tilasta aivan älyttömästi.


Tällä hetkellä yläaulasta löytyy Ikean musta rottinkituoli, ompelemiani lattiatyynyjä, miehen vaatesäilytysjärjestelmänä toimiva valkoinen lipasto (kierrätyslöytö), voimistelurenkaat, perintölasilintuja ja yksi aika loukkaantuneen oloinen orkidea. Porraskäytävää koristaa Tommi Jäkön vuosikalenterijulisteet. Odotankin jännityksellä, onko julisteille tulossa seuraajaa vuodelle 2016.


Yläaulan puisen oven takaa löytyy toinen pieni aulatila, josta löytyy ovet ja kulku yläkertamme neljään makuuhuoneeseen.
Moro sano poro.

11 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta blogista. Käyn säännöllisen epäsäännöllisesti ihailemassa kauniita kuvia kodistanne ja lukemassa postauksiasi. Linkität juuri sopivasti kevyempiä ja syvempiä aiheita, kiitos sinulle ja ihanaa joulun odotusta!

  -Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena!
   Kiva kun käyt ja kiitos kommentista.
   Pitää juu yrittää tasapainoisesti tarjota vähän kaikenlaista juttua, ettei pääse kyllästymään.

   Juuri mietin, että kiinnostaakohan ketään lukea ensikertalaisreppureissaajaäidin kuukauden perheenhylkäämisreissun suunnittelusta ja toteutuksesta..
   Voisin kerätä parhaat vinkit kasaan siltä varalta, että jollain on saman kaltaisia haaveita tai suunnitelmia.

   Poista
  2. Joo!! Terv. Juuri Kaakkois-Aasiasta parin kuukauden jälkeen palannut

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kuvailuja, poro. <3 Jos ehdit, menepä kipin kapin kurkkaamaan mun blogista haaste, ilmoittaudu ja toteuta se 20.12. mennessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai toi mummolan valaisimesta raadoksi kuorittu tekele suinkaan näytä siltä, että meidän kodissa pitäis uhrata muutama hetki valaistuksen pohtimiseen :D !!? (Kiitos haasteesta).

   Poista
 3. Viehättävän näköistä! Minäkin haaveilen meille voimistelurenkaista, mutta kun en millään voi uskoa, että ne saisi luotettavasti kiinni, en ole mennyt vielä ainakaan toistaiseksi sellaisia hankkimaan. Mutta voi että ne olisivat kivat! Niin siis syy siihen epäluottamukseeni on, etten tiedä yhtään, mitä noiden kattopaneeleiden alla on (ja ei ole meidän rakentamakaan tämä mökki) - uudessa talossa voi olla mitä vaan, ei ainakaan sellaisia kunnon parruja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki!

   Meillä voimistelurenkaat ovat varsinkin miehellä kovassa käytössä, kun treenaa punttia kotona.
   Ja lapset tietysti riekkuvat ja keinuvat ohi mennessään.. suosittelen.

   Kattopaneeleiden alla menee varmasti tukipalkit..ehkä 60cm välein..?
   Yksi varmempi paikka olisi joku oviaukko.. jos oven karmiin raaskii kiinnittää koukut ja niissä renkaat voi sitten pitää halutessaan aina tai ottaa välillä pois.. ja samoihin koukkuihin kävisi keinu ja trapetsi yms :)

   Poista
  2. No joo, totta, eihän tällainen uudisrakennuskaan ilman tukipilareita pystyssä pysy. Ehehehe. Minulle jäi vain pieni kauhu, kun töissä on sellainen insinöörien leuanvetorinki ja yksi heistä oli harjoitellut sitä varten kotona ja se tanko oli romahtanut ja insinööri tippunut polvensa päälle. Polvi oli mennyt tuhannen päreiksi. Siis polvi! Yyyh! Töissä asiaa varten on laitettu kahvihuoneeseen kauniit vihreät puolapuut leuanvetotangolla ja olisihan sellainen hieno kotonakin, mutten taida haluta niin isoa ja pysyvää elementtiä seinälle. Roikkuva tanko/kiikku/renkaat olisivat huiput.

   Poista
 4. Vastaan tähän kikille. Meille laitettiin about kk sitten uuteen taloon voimistelurenkaat kattoon. On olemassa sellaisia tunnistimia, jotka kertoo missä kohtaa palkit katossa menee. Hyvin ovat ainakin toistaiseksi pysyneet katossa :D

  Sini

  VastaaPoista

Kiitos!