lauantai 5. joulukuuta 2015

Siitä se ajatus sitten lähti
Maalatessani olohuoneemme kattoa tuli mies kotiin töistä ja kysyi minulta (joko tietämättömyyttään, osoittaen sympatiaa tai vinoillen..en ole varma hänen silloisestaan äänensävystä ja tunnetilastaan ollessani itse niin ärsyyntynyt ja hikipäissäni tuskaillessani epäergonomisimman maalausasennon kanssa, mitä maa päällään kantaa) - Onks kivaa?


Vastaukseni miehen kysymykseen on painokelvotonta tavaraa, mutta meni kutakuinkin näin - Joo. Tää on maailman v****maisinta hommaa. 


Vaikka tiesinhän mä, ettei se edes ollut. Nimittäin vielä *****maisempaa hommaa olisi ollut katon maalaaminen löysällä litkumaalilla, joka olisi valunut katosta alas maahan ja päälleni. Kalkkimaalin kanssa tätä ongelmaa ei ole ja koko 30-neliöisen kattopinta-alan maalauksessa sain tiputettua maalia maahan tasan kaksi pisaraa.


Kiitos seisoi muutaman tunnin päässä ja katosta tuli erittäin kelpo.


Siitä se ajatus sitten lähti. Joulu on tulossa. Siskoni makuuhuoneen katto kaipaisi myös maalausta. Katon maalaus on kakkamaista hommaa. Siskoni on viimeisillään raskaana. Vastustan ylimateriahömpöttävää joulua. Siskollani on kohta nelilapsisen perheen äitinä paljon tekemistä. Minulla on aikaa.
Laskin jotain 1+1+1+1+1+.... On yhtäkuin, että siskon katon maalaus olisi loistava joululahja.


Eikun viestiä, että Hyvää joulua, hankkikaa maalia. Maalaan huomenna teidän katon. Jos ette tartu tilaisuuteen nyt, voi tarjous mennä ohi, jos mulle tulee töitä. (Tämä sattui olemaan päivää ennen tätä päivää).


Niin siskon entinen kuultobeigen värinen paneelikatto on nyt valkoinen ja sisko perheineen voi viettää jouluillan makaillen sängyssään tuijotellen joululahjaansa.

Ilona


15 kommenttia:

 1. Mahtava joululahja.

  Olisko sulla muuten kertoa mitä kalkkimaalia telasit kattoon? Itse olen nyt maalannut viime vuosina sekä edellisen kerrostaloasunnon että nykyisen omakotitalon sisäkatot yksin. Aina sitä maalia tippuu lattialle satoja pisaroita ja niskajumi on ihan mieletön. Kalkkimaalilla olisi tarkoitus maalata seuraavan talon tilliseiniäkin, joten miksei sitten katotkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen maalannut oman kodin kaikki sisäkatot Annie Sloan kalkkimaalilla (wall paint), sävy Old white.

   Maali on liuotteeton, myrkytön, lyijytön, täysin hengittävä, erittäin peittävä, kuivuu tunnissa, ei tarvita esitöitä kuten hiontaa tai pesua.. eli kaikin puolin täydellinen :)

   Siskon luona ei siirretty edes huonekaluja, kuten sänkyjä pois maalauksen ajaksi, kun olin niin varma, ettei maalia tipu.. eli helppo homma.

   Poista
  2. Ja siis kyseinen kalkkimaali maalataan pensselillä.

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta. Maali vaikuttaa kaiken muun puolesta täydelliseltä paitsi hinnan. Kattopinta-alaa lähes 200 neliötä ja kaiken lisäksi se on höyläämätöntä tummaksi petsattua oman tontin lautaa sentin raoilla kattoon asettettuna. Maalia menee siis paljon laudan pinnan ja rakojen takia. Minimissään 600-800 euron paukku pelkkään kattomaaliin on valitettavasti liikaa.

   Poista
  4. No joo. Siis hinta tosiaan on se ainoa miinus tuossa..
   yläkertaa kun remontoidessa maalasin, niin vetäsin Uulaa pohjamaaliksi ja sitten kalkkimaalia vai yhden kerroksen.. näin säästin vähän hinnassa.

   Oman tontin lauta kuulostaa ihanalta, mutta yyyh, tuo maalausprojektinne kyllä ei kuulosta niin ihanalta ;)

   Poista
 2. Ihana lahja idea! Tällaiset spontaanit erilaiset "materiaalittomat" lahjat ovat aivan parhaita. Meidän pitäisi maalata tämä kerrostaloasunto ennen myyntiin laittoa, kalkkimaali kattoon kuulostaa erittäin hyvältä vaihtoehdolta :) Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Mä olen melkein sitä mieltä, että ihmisillä yleisesti ottaen on kaikki mitä he tarvitsevat..

   Poista
 3. Paras joululahjamme..
  Naatitaan katosta joka aamu :)
  Kyl sie oot erikiva tyyppi. Ja kai niskatkin jo kunnossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kova arvio, koska muita lahjoja tai joulua ei vielä edes ole tullut :D
   Tosin jos on lahjaton joulu ja maalaus oli ainoa joululahja, niin sitten.

   Tai jos bebe päättääkin tulla jouluksi.
   Eiku parempi lahja häneltä taitaa olla jos pysyy vatsassa yli vuodenvaihteen :D

   Poista
 4. Ihana lahja, huolisin kyllä :)
  Ja kiitos maalivinkistä. Olen maalannut tämän kodin kattoja -osa lakattua mäntyä, osa kuultokäsiteltyä mäntyä -kolmen sortin maalilla, eikä yksikään ole peittänyt kunnolla. Niska jumissa, kiroillen -vielä tarvitaan neljäs kierros. Maaliruiskullakin tuli testattua (ja hitot hengittävyydestä, kunhan peittää).
  Annie Sloan -maali, täältä tullaan! Vielä on yläkerran aulan katto vailla maalia, joten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh my. Neljä kerrosta maalia! Järkihän tuossa menisi!

   Meillä yläkerrassa oli just mäntykattoa.. ja ekan kerroksen (kustannussyistä) vedin uulan maalilla ja toisen kerroksen tuolla kalkkimaalilla. Peitti täydellisesti vaikka uulan kerroksen jälkeen sitä epäilinkin.

   Meillä kanssa yläaula vielä maalaamatta ja jos sen nyt tolla 100euron tönikällä (2,5litraa) maalaa kahteen kertaan, niin ei paha ollenkaan!

   Suositteluni!

   Poista
 5. Ihan superhyvä lahja! Me ei vaihdeta lahjoja, mutta jos pitäisi, niin tollaisen mäkin toivoisin. Tosin meidän paikoin kolmen ja puolen metrin huonekorkeus ei ehkä olis antajalle reilua (ja just se syy miksi kattojen käsittelyt on tekemättä).

  P.S. Sulle on haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeat huoneet on just niin kauan ihania, kun pitää alkaa pohtia katon maalausta tai seinien tapetointia :D
   Kiitos haasteesta. ajankäyttöni on tällä hetkellä niin haasteellista, että haasteeseen osallistuminen jäi :(

   Poista

Kiitos!