tiistai 29. maaliskuuta 2016

Selityksen makua?

Tulin päättäneeksi alkuvuodesta, että olen vuoden ajan ostamatta uusia vaatteita. Olen sellaista sorttia, että mitä päätänkin,  pysyn usein tiukasti siinä. Ja niin on käynyt nytkin.


Ainakin melkein.


Jouduin reppureissullani maailman toisella puolen valinnan eteen. Valitako huikea ehkä once in a lifetime- kokemus vai pysyäkö itsepintaisesti päätöksessä? Birkenstockin terveyssandaalit eivät varsinaisesti ole kovin juhlavat kengät eikä niitä voi hyvällä tahdollakaan sulloa Smart Casual-pukukoodiin. Jättääkö siis väliin näkymät 70-kerroksisesta pilvenpiirtäjästä yli öisen miljoonakaupungin vai joustaako vähän?


Okei. Vuosi ilman uusia vaatteita-haaste salli kyllä kolme poikkeusta. Kovimmat tekijät pitävät kuitenkin nollalinjaa, eivätkä poikkeuksia salli. Tahtoisin kyllä olla se nollalinjalla menijä..mutta kun mä en omista kotonakaan yhtiäkään korkokenkiä.. Ja korkokengät ovat olleet jo vuosia hankintalistallani, koska niillä Birkenstockeilla ei oikeasti voi mennä kesähäihin tai muihin pukukoodivoittoisiin tilaisuuksiin. Että jos kuitenkin..?


Kahlattuani läpi miljoonakaupungin noin 4000-liikkeisen kauppakeskuksen jokaisen kenkiä myyvän liikkeen ja todettuani jokaisen potentiaalisen näköisen 41-kokoisen korkokengän olevan kokonsa puolesta kaikkea muuta kuin potentiaalisia, ajattelin luovuttaa. Viimeisen kenkäliikkeen valikoimasta löytyessä megaöverihuisit remmiavokkaat, joiden jalkaani laittaminen ei muistuttanut Barbin korkokenkien tunkemista Kenin jalkaan, olin varma, että universumilla oli sormensa pelissä.


Niinpä tulin käyttäneeksi ensimmäisen poikkeuksen Vuosi ilman uusia vaatteita-haasteen osalta. Saimme kuin saimmekin koottua rinkan pohjalta pukukoodin mukaisen vaatetuksen jokaiselle matkaseurueemme jäsenelle ja niin liitelin muutaman Fullmoonin ja 10-senttisten korkojen tuomalla varmuudella kohti pilvenpiirtäjäbaaria ja pääsin heittämällä sisään. Kengät olivat juuri niin epämukavat, juomat juuri niin kalliita ja näkymät juuri niin huikeita, kuin olin ajatellutkin.
P.S. Kutsuja häihin ja muihin juhlatilaisuuksiin otetaan siis vastaan!
Ilona
11 kommenttia:

 1. Nyt kuva kengistä ja näkymistä!

  PS. Ajattelin mennä Birkenstockeissa naimisiin, mutta häät onkin syys- eikä kesähäät. Toinen vaihteohto olisi teettää kengät Tampereella.

  reissuiloan / kulkurimuikkunen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis.

   Kävi seuraavanlaisesti.
   Mun kameran akku kestää loppumatta noin kaksi vuotta kovassa käytössä. Kameran akku on pettämätön matkakumppani.

   Niinpä ajattelin, ettei kameran akkulaturi kuulu minimalistiseen rinkkani sisältöön ja ennen reissua päätin ladata vielä kameran akun. Just in case.

   Ja mitä tapahtui?
   No kameran akku loppui tietysti kesken matkaa!

   Niinpä keskityin loppumatkan hetkessä elämiseen ilman sitä kameran linssin takaa tuijottaen ja taltioin muistot vain mieleeni.

   Poista
  2. Ja siis kuulostaa hyvältä sun hääkenkäpohdinnat :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mun pitääkin tehdä joku kerta postaus mun kengistä. Niistä kaikista ehkä kahdeksasta parista, jotka omistan ;)

   Poista
 3. Oh, on ainakin korot! Nyt vaan niitä häitä kehiin tai voihan sitä vetää kenkulit jalkaan vaikka postinhakureissullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Mähän oon muutenkin tällainen amatsooni (nimitys, jota käytän mun pitkähköstä ja harteikkaasta kropasta), niin toi 10 sentin lisä vielä korostaa sitä mukavasti.

   Poista
 4. Mitä? Onko oikeasti maailmassa muitakin miehen mittaisia, miehen jalan omaavia harteikkaita kukkakeppejä? Jihuu, en olekaan uniikki lajissani!

  Korkokengät. Karsin niitä minimalismissani kolmet kaapista, käyttämättömiä kirpputorilöytöjä. Viime viikolla ostin yhdet kirpputorilta. Sattuivat olemaan kokoa kanootti ja kauniitkin.

  Voiko niillä mennä Prismaan juhlien puutteessa? Tuskin kuitenkaan ylitän mukavuusrajaani, uhoan vain.

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä kuvaus myös musta ;)

   Toivotaan juhlia meille molemmille korkokengällisille. Vois näes laittaa ne korkkarit reppuun ja kävellä tennareilla juhliin ja vaihtaa juhlissa korkkarit..vaihtaakseen tunnin päästä taas tennareihin :D

   Poista
 5. Siis korkokengät. Ihan mahtava homma, että löysit sopivat. Ne on sellainen kapistus, mitä hankkiessa aina turhautuu. Mulla on ollut parit. Nyt ei yhtään, kun päädyn aina myymään ne epämukavina. Tennareissa on parempi:) Mut kesäksi mullakin on sama jahti edessä. Parit häät tulossa. Toivottavasti sullekin alkaa tippua postiluukusta kutsuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta jotkut supermukavat ballerinat olis hyvät juhlankengät ja ehkä helpompi löytää kuin supermukavat korkokengät.
   (Balleriinojakaan en omista :(

   Poista

Kiitos!