perjantai 23. toukokuuta 2014

Ihokarvojen sokerointi (tee se itse)


VAROITUS! 
Sisältää järkyttävää kuvamateriaalia. Jos olet herkkä, älä jatka tästä eteen päin.


Tällaisia olen kasvattanut. Nyt saa riittää.


(Optimaalinen ihokarvojen pituus ennen sokerointia lienee noin 3-6mm. Mikäli siis satut sokeroimaan esimerkiksi apinaa muistuttavan miehesi selkäkarvoitusta, leikkaa karvat ensin saksilla sopivaan sokerointipituuteen.)


Easy Sweet vartalosokeri on täysin luonnonmukainen. Ainesosina ovat vain sokeri, vesi, sitruunahappo sekä hunaja. 


Lämmitä sokeria mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Vartalosokeri on valmis kun saat sen otettua helposti purkista sormellasi. Tällöin se tuntuu lämpimältä ja pehmeältä.


Sokeroitavan alueen voi talkita ennen sokerointia.


Säärien sokerointiin riittää noin kahden viinirypäleen kokoinen massa. Aluksi sokeri on läpikuultavaa.Venyttele sokeria molemmin käsin muutaman minuutin ajan.
Lisää sokeriin tippa vettä kostuttamalla sormenpää veteen. Vesi tekee sokerista pehmeämpää ja tarttuvampaa.


Sokeri on valmista käytettäväksi, kun se muuttuu läpikuultavasta mattavaaleaksi.
Tällöin se tuntuu venyvältä purkalta.


Työstä kerralla noin viiden sentin alue. Levitä sokeri vastakarvaan. 
Pidä peukalolla kiinni sokerista ja..


..nykäise sokeri ihonmyötäisesti myötäkarvaan.


Sokeroinnin onnistumisen salaisuutena on liikkeen ihonmyötäisyys, ei esim. nostoliike.
Sokeri irtoaa ihosta vieden mukanaan suurimman osan ihokarvoista. Mikäli kaikki karvat eivät lähteneet yhdellä vetäisyllä, voit työstää samaa aluetta useaan kertaa.


Jos sokeri on liian kylmää ja jähmeää, se ei toimi. Voit koittaa antaa sokerin olla iholla 2 sekunnin ajan levitettyäsi sen sokeroitavalle alueelle ( ihon lämpö saa sokerin lämpimämmäksi ja tarttuvammaksi).


Mikäli sokeri alkaa lämmetä käsittelyssä liikaa, se voi tarttua ihoon. Saat sokerin irti "tökkimällä" sitä sokerisella kädellä ulkoreunasta alkaen. Sokeri lähtee myös pesemällä lämpimällä vedellä.


Sokeroinnin jälkeen voit eliminoida mahdolliset hajakarvat pinseteillä.P.S. Lopputuloksena kauniit kirkkaanpunaisena kiljuvat sääret.


P.P.S. Okei, puna rauhoittuu seuraavaan päivään mennessä.
Tekemisen iloa toivottaa
Ilona

12 kommenttia:

 1. Au. Au. Au.

  Mä en mitenkään pysty käsittämään, että onnistut tekemään tuon itse :O

  VastaaPoista
 2. Auh! Kotikonsteja on kyllä käytetty, samoin ammattilaisia. Värväsin kotivahaukseen mieheni, sillä en vaan saanut repäistyä oikeaan suuntaan. Siinä hommassa tosin tuli käytettyä Body Shopin sokeria ja kangaslappusia. Viime vuosina olen käyttänyt vain höylää, mutta onhan se lopputulos niin paljon parempi tuolla sokerilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä ehkä kehtaisi mennä jalkakarvoineni ammattilaisen eteen. Järkytys voisi olla liian suuri. Eiku öö.. mähän jaoin juuri kuvan apinajaloistani netissä.

   Poista
 3. Aiemmin aattelin et haluun kokeilla tota sokerointia, mutta vaikuttaa jotenkin säheltämiseltä ja hajakarvoja jää silti. Taidan pitäytyä epilaattorissa, joka kyllä pitää ikävää meteliä eikä se kaikkia karvoja nappaa mutta on oikeastaan aika kätevä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mahtava analyysi. Se voi tosiaan olla säheltämistä, mikäli ei ole syntynyt kotisokeroijaksi. Mä ehkä oon ja siksi se on mulle aika vaivatonta.
   Epilaattori voi olla myös aika hyvä keksintö. En ole kokeillut. Outoa.

   Poista
 4. Yksi sana: Auts! :D Taidan olla apina. Koko kesän ;)

  VastaaPoista
 5. Kuinka kauan karvat pysyvät poissa? Terv. myös "apinajalka"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti yksilöllistä, kuten karvankasvu yleensäkin. Kuten (kammottavista) kuvista voi nähdä, minulla on aika tummat ja paksut säärikarvat. Minulla sokeroinnin jälkeen karvat kasvavat takaisin hentoina ja vaaleampina. Minulla pysyvät poissa usean viikon. Taitavat valmistajat luvata, että jopa kuukauden.

   Poista
 6. Hei kiitti tästä ohjeistuksesta! Taisit juuri inspiroida mut kokeilemaan tätä....

  VastaaPoista

Kiitos!