torstai 15. toukokuuta 2014

Kolme lasta ja yksi koira

Elämä nykyisen setin kanssa on yllättänyt. Se ei tällä hetkellä muistuta ollenkaan työtä. Eikä käy työstä. Se on helppoa, leppoisaa, rauhallista ja seesteistä. Koti on siisti ja rauhallinen. Välillä jopa liian hiljainen. Lapset elävät sopusoinnussa. Ei tarvitse kiistellä huomiosta. Kaikki saavat tasapuolisesti. On tainnut lasten ikä- ja sukupuolijakauma osua nappiin. On helppo olla.


Toki elämme kuherruskuukautta. Sitä aikaa, kun kaikki on vielä uutta, eikä negatiivisia tunteita pureta heittämällä koko pakkaa auki. Tosin uskon myös siihen, että vanhempien rauhallisuudella, pitkäjänteisyydellä ja myös lapsen näkökulmasta johdonmukaisella rajojen asettamisella pääsee pitkälle.


Arki on täynnä myötätuntoa. Niin täynnä, että tuntuu pahalta ja epäoikeudenmukaiselta maata kolmen viikon päästä Kreikan auringon alla. Kun osa ei pääse. Kyllä täällä ollaan mietitty pitäisikö toisen vanhemman perua oma matkansa. Ja katsottu olisiko lentokoneessa vielä tilaa, jos.. 
Mutta ei sitten kuitenkaan. Pitää vaan muistuttaa itselleen, ettei kaikkea voi pelastaa. Eikä kaikkea pidä uhrata. Ja se loma kerran vuodessa oman pienen perheen kesken saa olla sellainen asia. Vaikka kuinka tekee pahaa ja tulee huono omatunto.

Ilona

13 kommenttia:

 1. Nauttikaa lomastanne! Minä lähdössä lasten kanssa lomalle kesäkuussa ja nyt se yritetään estää mutta me kaksi äitiä yritämme olla vahvoja ja saada loman järjestymään. Olemme pienen lomamme ansainneet. Kerrankin äidillä aikaa vain lapsille ilman huolta ruuanlaitosta ja siivouksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on koneisto kun yrittää estää lomailua. Meillä sentään (vielä) ei ole lähdetty lomien pitämisiä säännöstelemään tai kieltämään.

   Olkaa vahvoja ja taistelkaa!

   Poista
 2. Kaunis teksti! Ja tosiaan, nauttikaa lomastanne, olette sen ansainneet!

  PS: ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me sitten nautimme kun sinne pääsemme. Eiköhän tämän työrupeaman jälkeen nopeasti koti-ja työjutut sitten unohdu kun astuu lentokoneeseen.

   Kiitos.

   Poista
 3. Kuulostaa seesteiseltä (enkä sano että tyyntä ennen myrskyä, vaikka olenkin Onnen tuntini lukenut…).
  Ja menette lomalle, ilman morkkista ja nautitte ja tykkäätte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että myrsky iskee sitten myöhemmin. Mutta nyt täytyy elää hetkessä.. ja no elää hetkessä.

   Ei Pargasta onneksi voi olla tykkäämättä. Silti tulee kauhea ikävä pientä. Ja sääli.

   Poista
 4. Voi ei. Toi sun työ on sellaista, ettei sitä ilman suurta sydäntä voi tehdä. Ja sit kun tekee, niin on siinä kokonaan. Te niin meette sinne lomalle. Nautitte ja rentoudutte. Sit susta on taas tuohon. Pitkäksi aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä syvällä ollaan. Tekisi mieli ostaa se iso talo, jonne mahtuisi paljon lapsia. Ja pihaan aasi.

   Tänään klikattiin mun iskä mukaan matkaan. Kohta meillä on puoli sukua majoittumassa samaan hotelliin :)

   Poista
 5. Hyvä että setti on toimiva, omakaan kolmen kokoonpano ei aina oo ihan yhteenkäypää matskua, rauhasta puhumattakaan. Joo ei muuta kun babylle matkaa varaamaan ;) kyllä parga on paras! Ps. Klik on niin lähellä. Ollapa rahoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha on aika rauhaisaa. Eiku en mä edes puhunut babystä ;)
   Naps naps vaan.

   Poista
 6. Ihania kuvia! <3 Nyt nautitte omalla pienellä perheellä lomasta. Olette sen ansainneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ane.
   Tänään meinasi päästä jo vähän lomatunnelmiin, kun oli tilapäisesti vain yksi lapsi hoidettavana ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta niiiin lämpimästi.

   Poista
 7. Ihanaa, lomalle! Olette sen ansainneet. Eikä sitten mitään morkkiksia. Tarvitte edelleen yhteisiä hetkiä oman pikku perheenne kanssa. Nauttikaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos!