sunnuntai 20. lokakuuta 2013

12 minuuttia

Aamulla pieni pakkanen. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Autoihin pakkautuu kolmesta sukupolvesta. Kuusi aikuista, kolme koiraa, kolme koululaista, taapero ja vauva. 12 minuuttia ajoa ja perillä Sipoonkorven kansallispuistossa.

Aikuiset keräävät karpaloita, lapset innostuvat jäätyneistä lammikoista, koirat nauttivat vapaudesta ja vauva päiväunista kantorepussa. Yksi hirvikin oli pellonlaidassa kuulemma nähty.

Ei se aina auvoisaa ole. Mutta tänään. Yksikään ei kitissyt. Kukaan ei itkenyt. Kaikki tuntuivat nauttivan. Oli hiljaista. Suo tuoksui.

Enempää en olisi toivonut.
Ilona7 kommenttia:

 1. Uuu. Ihana sunnuntai! Meilläkin oli suunnitelmissa... Nuuksioon. Mukaan makkaraa.

  Toteutus oli toinen. Kävelyä keskustassa. Meze-lautanen ja mattojen pällistelyä Kodin1:ssä. No kai siinäkin jotain happea tuli haukattua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kuinka ihana on keskustakin! Varsinkin kauniilla ilmalla. Kuulostaa siis ihan ihanalta teidänkin sunnuntai!
   Löytyikö mattoja ;) ?

   Poista
  2. Joo tuostakin osaa nykyään nauttia, kun on vastapaino Tyynelässä siellä pellon reunassa :)

   Maton metsästys jatkui vielä kotona netistä ja sit Finnish Design Shopista löytyi yksi. Äskön tuli tekstiviesti, että saako lähetyksen tuoda tänään A: klo17-19 vai B: klo 19-21. Voiko ne tosiaan olla noin nopeita :O

   Poista
 2. Ihana kuura! Aurinko ja kuurainen maa saa taas odottamaan talvea! Yllättävän paljon ropsahti ainakin Pohjois-Savoon lunta kerralla. Mutta kyllä se valkoinen lumi vain valaisee harmaanakin päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä vielä kaipaa lunta. Tällainen kaunis, aurinkoinen ja kuiva syksy saisi jatkua :)

   Joo lumi kyllä tuo ihanan valoisuuden.

   Poista
 3. Ymmärsinko oikein, että sait sinne jotain pientä ja tuhisevaa? Ihanaa, ikimuistoisia hetkiä sinne teille <3!

  Ps. Ois muuten mielenkiintoista tietää, miten "varaveikka" suhtautuu näihin vaihtuviin pikkusisaruksiin...

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Riikka, työt ovat taas alkaneet. Mahtava pikku-Buddha meillä ;)

   Pitääkin joskus kirjoittaa postaus siitä, miten kukin perheenjäsen kokee tämän työn..

   Mutta siis ihanasti meidän poika on ottanut hoitovauvat. Rakkaita varasisaruksia heistä aina tulee. Annan aina alusta asti pojan osallistua vauvojen hoitoon niin paljon kuin hän tahtoo. Enkä tee vauvoista mitään isoa juttua, että ovat erikoistapauksia. Tärkeää on myös muistaa kertoa omalle lapselle tarpeeksi usein, että hän on rakas ja se "kaikkein tärkein".
   Jotenkin vauvat eivät tule pojan reviirille sillä tavalla, että hän olisi mustasukkainen esimerkiksi siitä, että äidin huomio jakautuu. Juuri siksikin mielestäni on ihana tehdä tätä työtä vauvojen parissa ja vauvat sopivat meille, koska ne soljahtavat kuin huomaamatta meidän perheeseen. Sillain luonnollisella tavalla tulevat osaksi perhettä :)

   Poista

Kiitos!