lauantai 12. lokakuuta 2013

Merkkejä ilmassa

Syksyn tulon huomaa väistämättä ilmaston ja luonnon muutoksista. Päivä lyhenee ja pimeys yrittää tunkea väkisin piireihin. Vaikka saisi kyllä mennä sinne, mistä on tullutkin. Lehtivihreä lähtee talvea pakoon ja nopeammin kuin huomaammekaan on ruska muisto vain. Puut seisovat orpona ilman pukineita.

Joka vuosi tapahtuu sama sarja. Elokuun lopussa alat haaveilla paksuista lämpimistä neuleista. Näet sielusi silmin itsesi kirmaamassa syysmetsässä kuulaassa ilmassa puiden kellertäessä ja auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Hetken päästä huomaat pukeutuvasi suurimman osan ajasta vedenkestävään tuulipukuun ja gore-tex-kenkiin. Maa on koko ajan märkä ja pilvet muodostavat tiheän ja paksun peiton sinun ja auringon väliin. Yhtenä aamuna herätessäsi huomaat olevan pimeää. Iltaisin alat muistella ala-asteen käsityön oppeja ja kaivat kutimet esiin. Tahdot tehdä villasukat. Tai kaulaliinan vähintään. Saattaa jäädä haaveeksi.
Tekee mieli polttaa kynttilöitä.


Ja voisi sitä matkallekin lähteä. Kuinka mukavaa olisi maata auringossa autiolla oliivipuiden reunustamalla hiekkarannalla ja antaa lämpimän tuulen syleillä vartaloa. Ja lapsi leikkisi tyytyväisenä meren ihmeitä ihaillen.

Ilona8 kommenttia:

 1. Niinpä! Tänään olis ollut sellainen ihana keli täällä meillä. Siinä määrin ihana siis ettei satanut ja vähän paistoi. Mutta laiskuus voitti työpäivän jälkeen ja ihailin maisemaa vain ikkunasta. Viltin alla sohvalla lukien meni myös kivasti tämä iltapäivä. Nyt mietin tosin että voisko huomenissa vielä olla tälläinen iltapäivä, tai maanantaina, olis vapaatakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihana syysilma ollut, jatkoa toivotaan!
   Sohva ja villti on myös ihan jees :)

   Poista
 2. Tuo kyseinen ranta se oliskin jotain. Kas, lottovoittoa odotellessa. Ainiin sanoinko, Lissutkin palaa ensivuonna samoille rannoille :) Siellä vaan on sitä jotain. Hilppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pälvialli myynnissä. Mahtia. ei Pargan voittanutta. Kyllä mä luulen, että toukokuussa nähdään taas.

   Poista
 3. Täälläkin kova matkakuume..olla Niin ihanaa lähteä jonnekin lämpimään joulun jälkeen:)
  -Satu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole ikinä matkustanut keskellä talvea minnekään lämpimään - kanariansaaret ja thaimaa näkemättä ;)

   Poista
 4. Allekirjoitan minäkin. Kaiken muun paitsi nuo haaveeksi jäävät sukat ja huivit.

  T: kolmet puikoilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mullakin on tapahtumassa sellainen ihme, että saan jotain valmiiksi. Aloitin nimittäin lapasten tekemisen ja kohta ovat valmiit. Harmi vaan, etten muista miten lapasia tehdään, enkä osaa tulkita niitä ohjeita :)

   Poista

Kiitos!