lauantai 19. lokakuuta 2013

Neljä kirosanaa

Paheitani:


1. Pitkät kuumat suihkut.
Syytän tästä paheesta kurjaa suihkulapsuuttani. Ensimmäiset kymmenen vuotta elämästäni asuin kodissa, jossa ei ollut suihkua (kuulitte oikein). Seuraavat yhdeksän vuotta asuin kodissa, jossa oli kolme suihkua, vesimittari ja säästäväinen isä. Ei ole liioittelua jos sanon, että suihkussa käynti kesti keskimäärin 1,5minuuttia.

2. Tietokone - vähintään tunnin päivässä. Meillä ei ollut lapsena tietokonetta.

3. Jokailtainen tv.n katselu. Meillä ei ollut lapsena televisiota.

4. Lähes jokailtainen herkuttelu kun lapsi menee nukkumaan. Ymmärrät kyllä, jos saat lapsia. (Siihen asti herkuttelu ei ole sidottu vuorokaudenaikoihin.)
Vähintään 30 grammaa sipsejä (standardimitta, riittää kyllä), muutama pala valkoista Tobleronea (kyllä, sitä isointa) tai 12 irtokarkkia.   Meillä ei syöty lapsena herkkuja.Olen ihan tavallisesta perheestä ja minulla on tavallinen lapsuus. Jos nyt on olemassa käsitettä tavallinen. Meitä oli äiti, isä ja kaksi sisarusta, minä ja isosiskoni. En minä oikeasti syytä lapsuuttani siitä, että käyn pitkissä kuumissa suihkuissa tai siitä, ettei minulla ole itsekuria herkkujen suhteen. On kuitenkin mielenkiintoista pohtia mitä mistäkin asioista seuraa.

Tämä olisi toiminut varmasti myös toisinpäin. Mikäli vanhempani olisivat polttaneet tupakkaa ollessani lapsi ja minä polttaisin nyt, saattaisin syyttää siitä vanhempiani. Ainakin puolitosissani. No eivätpä polttaneet, enkä ole minäkään savukkeisiin elämäni aikana koskenut. Sattumaa vai seurausta?
Ilona
9 kommenttia:

 1. Meillähän on hyvin samanlaisia paheita!
  1. Mulla suihkuttelu johtuu lähinnä siitä, että Pojan ollessa vauva, asuimme isänsä kanssa yksiössä, jonka 35 neliöön on tungettu tilava kylpyhuone ja maailman pienin sauna. Suihku oli ainut paikka koko asunnossa, jossa sai olla (ajoittain) yksin.
  2. Meille tuli ensimmäinen tietokone mun ollessa vuoden, joten olen hyvin tottunut koneen käyttäjä. Meille ei taas ole televisiota tai sanomalehtitilausta, joten käytän tietokonetta korvaamaan televisiota ja sanomalehiä. Nykyään myös cd-soitin on hyvin hiljaa, tietokone kun on korvannut senkin.
  4. Olen sokerihiirten sukua ja hyvin perso suolaisellekkin. Koitan olla ostamatta kotiin herkkuja, mutta sitten se menee helposti leipomiseksi ym. Ei ole helppoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei arvaa, kun kirjoittelin tätä tekstiä, niin ensimmäisen, eli suihkun kohdalla luki myös "kun sinusta tulee äiti, ymmärrät kyllä" :) Ehkä se on äitien pakopaikka ;)

   Ja joo..niin nämä jutut menee, että jos kodissa on koko elämän ollut tietokone, niin mitäs muutakaan se voisi aiheuttaa kuin tietokoneen kylkeen kasvamista :)

   Kyllä sitä voi yrittää huijata itseään leipomalla ;)

   Poista
 2. En tiedä minkä ikäinen sinä olet, minä olen 70-luvun alun lapsosia, joten niin tutulta tuntuu moni juttu. Mä olin jo oikeastaan aikuinen silloin, kun tietokoneet, kännykät ja CD:t yleistyivät, vaikkakin suihku meillä on ollut aina, eikä suuria rajoituksia sen käytössä ;)

  Kaiketi tästäkin johtuen suihkutteluni hoituu pääasiassa arkiaamuisin ennen töihin lähtöä n. viidessä minsassa. Tosin aina kun mökiltä (ei suihkua) kotiudun, onnistun muutamana päivänä tuhraamaan siellä vartin verran, josta puolet kuluu varmaan vain siinä, että pohdin, kuinka hyvä keksintö suihku voikaan olla ;D

  Meille tuli tietokone vasta vuonna 2005 ja minä täytin sinä vuonna 33 vuotta. Netti on minusta vieläkin ihmeellinen keksintö ja netissä vietän aikaani liian paljon. Kännykältäkin vaadin nykyisin sen, että siinä pitää tietenkin soittamisen ja tekstareiden lisäksi olla
  a) nettiyhteys
  b) kamera
  c) herätyskello

  Meillä oli mustavalkoinen telkkari, kun olin lapsi. Muistan kuinka penskoina mentiin aina porukalla naapuriin kerran viikossa katsomaan Ritari Ässää, kun heillä oli väritelkkari ;D (VHS-videolaitteita ei tuolloin tainnut olla vielä heilläkään ja sellainen asia kuin DVD asui korkeintaan jonkun tulevaisuuden tiedehemmon märissä päiväunissa) ;)

  Herkuttelu... Siihen ei kai vaikuta ikä taikka elämänkokemukset mitenkään, tuttua täälläkin ;)

  Ihana postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thihii..vielä reilu vuoden ajan olen alle 30-vuotias ;)

   Harvat ne kerrat, kun saan käytyä suihkussa 5 minuutissa. Ja joka kerta kun lämmintä vettä valutan, on minulla asiasta huono omatunto. Pitää yrittää kompensoida suihkuilua sillä, että pesee sitten vähemmän pyykkiä ;)

   Me mentiin lapsena naapuriin mummolle katsomaan Blondi tuli taloon. Oh my god.

   Kiitos! Ihanaa, että intouduit muistelemaan ja jaoit muistelmiasi myös tänne!

   Poista
 3. On muuten mielenkiintoista... mikä sitten opittua/ perittyä, mikä sattumaa. Ja mikä elämässä mihinkin vaikuttaa. Käsityöhommista mä ainakin "syytän" äitiä. Tarhassa olin kuulema vähän väliä hokenut "keskitakataite ja langan suunta" :D

  Paheissa oli jotain tuttua ja mullekin kuuluvaa...
  Tietokoneella roikun ihan liikaa. Blogeja lukien ja deoita etsien. Meillä ei myöskään ollut koskaan tietokonetta lapsuuden kodissa. Ja toi tv. Tulee töllättyä samalla, kun syntyy sukkia. Pienenä en niinkään katsonut. Ja ensimmäisessä omassa kodissanikaan ei ollut. Ei tuntunut tarpeelliselle. Onneksi toi herkkupuoli ei oo mulle ongelma. Meinaan urheilen niin säälittävän vähän, että olisin aikamoisessa kunnossa, jos makea maistuisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana toi tarhakommentti B)

   Tv on kyllä ihana keksintö!

   Miten ihminen voi muka olla herkuttelematta!!?
   Miehellä on sellanen hyvä itsekuri, että mä en kestä!

   Poista
  2. Ei voikkaan :D

   Kyllä me herkuttelen, mutta en makealla. Makea ei maistu, mutta esim juustot sit sitäkin paremmin. Ja ruoka maistuu tietysti paremmalta, jos ei käytä kevyttuotteita. Puuroonkin laitan sellaisen voisilmän, että siitä on terveellisyys kaukana. Onneksi ei ole verenpainetta ja kolesterolia. Ei ois ihan paras tuon tapahtununeen huomioon ottaen. Jos tähän vielä ottaisi sen suklaan, niin apua!

   Ois muuten mielenkiintoista lukea tv-suosikkisarjoista. Mikä niissä vetoaa...
   Ne kertoo paljon. Samaa fiilistä, kun siinä mitä mä joskus kirjoitin kirjahyllyn sisällöstä.

   Poista
 4. Ihana postaus. Sulla täytyy olla hyvät hampaat kun olet lapsuuden säästynyt karkilta :). Kuumat ja pitkät suihkut on ihania! Hoen aina itelleni: kohta mä suljen hanan, kohta mä suljen hanan, vielä vähän aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä ihan karkitta ole elänyt. Mutta ei meillä ikinä käyty syömässä hampurilaisia, ei ostettu sipsejä eikä limuja eikä mehuja..karkkia sai kerran viikossa perjantaina :)

   Joo mulla on toi sama :) Nyt mä suljen hanan, nyt nyt...

   Poista

Kiitos!