sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ehkä kauneinta 


Sipoonkorven kansallispuiston alue on yksi harvoista suurista metsäalueista pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Alue on monen uhanalaisen ja silmälläpidettävän lajin kotipaikka ja sillä onkin tärkeä rooli metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttäjänä.


Kävijälleen paikka tarjoaa monipuolisen luonnon, rauhaa sekä uskomatonta kauneutta. Luonnossa liikkumisella on fyysisten hyvinvointivaikutusten lisäksi positiivinen vaikutus myös psyykkiseen hyvinvointiin.


Kartat ja kulkuyhteydet Sipoonkorpeen.Suositteluni
Ilona

11 kommenttia:

 1. Kuvat ♥

  Tuonne on päästävä. Nuuksio on edelleen ainoa missä olen pks-alueen lähellä käynyt. Ihan mielettömiä paikkoja. Luonnosta saa voimaa. Mä muistan vieläkin esimerkiksi sen tunteen, kun kiivettiin yksi talvi Kolilla sille näköalahuipulle. Kaikki ne tykkylumiset puut ja sinihämärät maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sillä… ihan ihania on täälläkin noi peltomaisemat mitä ollaan Sulon kanssa koluttu. Lisäävät hyvinvointia. Mua ei oo pyörryttänyt, eikä hermostuttanut täällä yhtään niin paljon, kun kaupungissa. Parempi olo.

   Poista
  2. Mielenkiintoista kuulla! Siis, että olet kokenut olosi paremmaksi tyynelässä. Luonto ja rauha tekevät hyvää. Ja koira ;)

   Tuo Sipoonkorven alue ei ole niin selkeä, kuin Nuuksio. Koska se on hyvin laaja metsäalue, jonne pääsee monista eri paikoista eivätkä reitit ole niin selkeitä.
   Meillä vanhemmat ovat aina olleet kovia metsässä kävijöitä ja ollaan lapsesta asti käyty sipoonkorven alueella keräämässä sienet ja marjat. Siksi alue on tuttu. Silti sinne eksyy helposti ;)

   Poista
 2. Ihan mielettömiä kuvia. Mä olen Sipoon metsiin eksynyt tasan hevosen kanssa :) Pitäisi varmaan kokeilla myös omin jaloin.

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja niin rauhallista! Korpimainen metsä tuo aina samalla jotenkin levottoman tunteen. En tiedä miksi, olisiko se mahdollisuus, että sinne voi eksyä. Sinänsä en metsään eksymistä pelkää, kun olen lapsesta saakka metsiss kulkenut, mutta ne ovatkin olleet melko pieniä ja tuttuja metsiä... Se on jotenkin upea rauhallisuuden ja levottomuuden tunne, joka tuollaisista maisemista tulee. Kertakaikkisen upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kovin syvälle uskalla lähteä kyllä. Äidin kanssa jos kulkee, löytää aina autolle :)

   Poista

Kiitos!