maanantai 27. tammikuuta 2014

Pojan mummohuone

Poika muutti taannoin entisestä kukkatapetistaan nimensä saaneeseen mummohuoneeseen. Huone on hiukan kompaktimman kokoinen, kuin pojan edellinen huone, mutta kaikessa kompaktiudessaan hauskan lastenhuonemainen. Huoneen värimaailmaksi näyttäisi muodostuneen 70-lukulainen skaala kirkkaita ja pirteitä värejä. Maija Isolan Kirgiisi-verhot ovat äitini ensimmäiset verhot hänen opiskelija-asunnostaan.
Mustaksi maalatulla keittiänpöydällä on tilaa leikeille. Pöydän ympärillä olevat tuolit ovat kierrätyslöytöjä ja alkuperäisväreissään.


Marimekon ruskeita Kaivo-pussilakanoita ei peitetä päiväpeiton alle.


Pojan itse tekemä oranssi kello tikittää kovaäänisesti ikkunapenkillä.


Pieni lego-sälä, kynät ja Pez-hahmot säilyvät Palaset-laatikoissa ja CD-kotelossa hyvässä järjestyksessä. Vihreä Palaset-norsu on kierrätyslöytö.


Huoneen seinät on maalattu jämämaaleilla paperitapetin päälle. Harmaan rauhalliset sävyt ovat hyvä tausta muuten värikkäälle huoneelle.


Ilona

11 kommenttia:

 1. Tykkään! Tuo seinän hillitty, hallittu kuvio ja sävyt on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toimii hyvin. Ja ihan hyvin sattuivat käymään yhteen nuo kaksi jämämaalia .

   Poista
 2. Oranssi kello on huikean hieno kaikessa yksinkertaisuudessaan! Muutoinkin kaikki huoneen värit ovat niin ihastuttavia yhdessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset rehelliset kirkkaat värit sopivat kyllä keskenänsä.
   Kello oli kauan kaapissa odottamassa, kun pitää niin hullua ääntä, että kuuluu pojan huoneesta olohuoneeseen :)

   Poista
 3. Tykkään. Meillä on muuten ihan samanlainen vihreä säästönorsu. Oli myös iso keltainen mutta se lensi kerran lujaa lattialle ja särkyi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noita palaset-norsuja valmistetaan näköjään vieläkin. löytynee myös niitä isoja. ovat kyllä huikeita.

   Poista
  2. Juu, olen miettinyt uuden iso hankkimista, mutta kun on aika vaarallinen kapistus kun on hiukankaan täynnä kolikoita, niin ajattelin odottaa kunnes pienin ymmärtää olla viskomatta sitä lattialle ;)

   Poista
 4. Tykkään tästä ihan kamalasti. Miten muuten tuo tapetin päälle maalaaminen? Pysyykö se? Edes hetken? Kiinnostaisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis minä en edes osannut pelätä, ettei pysyisi. ja pysynyt on.

   Riippuu tietysti tapetista, millaista sitä on maalata. Ja maalista.

   Paperitapetin päälle maalaamisessa ja varsinkin kun tein tuon rajauksen keskelle seinää, ongelmana oli se, että tapetti oli niin herkästi rikkoutuvaa. Eli maalarinteipin irrottaminen paperitapetista aiheuttaa helposti tapetin repeytymisen. Myös kuivumisen kanssa saa olla tarkkana, koska jos maalaat toisen kerroksen ja entinen ei ole kuivunut kunnolla, on riskinä myös tämä repeytyminen.

   Olohuoneessa maalasin paperitapetin päälle ilman mitään rajauksia (maalarinteipit vain katossa ja lattiassa rajaamassa, muttei tapetin päällä) ja oli tosi helppo homma.

   Entisessä asunnossa olen maalannut vinyylitapetin (kaiketi) päälle ja onnistui sekin loistavasti.

   Jos tapetti on kiinnitetty huonosti (liisteriä ei joka paikassa), saattaa maalaamisen aikana tulla tapettiin ilmakuplia. Minun kokemukseni mukaan ne ovat laskeneet aina maalin kuivettua.

   Rohkeasti vaan!

   Poista
 5. Hyvät värit ja hauska toi rajaus.

  Maalarinteipin sijaan vois kokeilla washia, niin ei tarttuisi niin kovaa kiinni ;)

  VastaaPoista

Kiitos!