tiistai 5. marraskuuta 2013

Kierrättäminen on kaunista

Ympäristöasioiden huomioiminen on maapallon ja tulevien sukupolvien hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Kierrättäminen on ympäristöteko. Usein ilmainen sellainen.

Kotipalapelissä laitettiin käyntiin paristonkierrätystalkoot ja siihen liittyen haaste. Kierrätys on mukavampaa kun se on helppoa ja kauniin ajatuksen lisäksi se näyttää kauniilta. Kun käytetyille paristoille ja akuille on oma paikkansa, on niitä helpompi kerätä kotona ja palautuvat ne helpommin myös kierrätykseen.

Tuunaa siis paristoille ja akuille kaunis säilytyspurkki. Säilytyspurkki, josta kärräät ne sitten kaupan tai kioskin kierrätyspisteeseen (jokaisessa paristoja ja akkuja myyvässä kioskissa tai kaupassa otetaan niitä vastaan). Lisää tietoa paristojen kierrätyksestä.


Meillä vanha valkoinen kukkaruukku sai kylkeensä tekstin viitaten paristoihin.
Ikean vanha vanerinen (ja vanerin värinen) CD-kotelo sai yhdelle sivulleen valkoista maalia.
Paristot laitettiin kauniiseen paperipussiin.

Pientä ja helppoa.P.S Meillä käytetyt paristot lojuivat aikaisemmin kotimme kierrätyspisteen (eli leveän roskiskaapin) ylähyllyllä valtoimenaan muovikassien ja paperikassien alla. Eivätpä loju enää.

Ilona6 kommenttia:

 1. Kiva idea! Meillä lojuu noi käytetyt paristot pitkin lipastojen laatikoita ja vain äärimmäisen harvoin muistuvat mieleen tai edes löytyvät kierrätykseen vietäviksi. Joten jotain tällaista mun täytyy meillekin väsätä ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sepä se..pahimmillaan käytetyt ja käyttämättömät sekoittuvat siellä laatikoiden pohjilla (kun paristopakkaukset ovat usein sellaisia, että sieltä karkailee ne käyttämättömät paristot pois, jos pakkaus on avattu).

   Poista
 2. Mäkin luin sen haasteen. Ja menin heti paniikissa laittamaan mun metallipurkkiin muovipussin oikosulun pelossa :D Jotain noin nättiä toivoisin keksiväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää valistusta ja onnettomuuksien ehkäisyä kyllä.

   Mulla oli eräs maalausprojekti (josta olen ihan innoissani) juuri meneillään ja samalla satuin someilemaan. Oli siis vermeet esillä valmiiksi. Eikä ollut kovin kekseliäät nuo minun tekeleeni, mutta onpa ainakin jotkut säilytyspaikat :)

   Poista

Kiitos!