perjantai 29. marraskuuta 2013

Työtön


No ei työtön mutta toimeton. Edellisen hoitovauvan lähdöstä alkaa olla kuukausi. Kuukauden olen odottanut puhelimen soittoa, sitä, että tämä toimettomuus loppuisi.

Eihän se silloin soi, kun sitä vahtii ja odottaa. Vaan silloin, kun on starttaamassa autoa kohti festaripaikkakuntaa. Kun yöpymistä varten on vuokrattu asunto. Kun juhlintaa silmälläpitäen on jäähdytetty kuohuviini ja Koskenkorva poikineen. Kun aurinko paistaa ja festivaaliliput odottavat vaihtoa an rannekkeeseen. Silloin se soi.

Toisinaan suunnittelen jotain valtaisaa remonttiprojektia. Tai pikkujouluja. Olen varma, että puhelin soisi jos olisin hakenut maalikaupasta yhdeksän litraa maalia, suojannut seinät ja lattialistat ja aloittaisin maalaamaan kotimme lattioita. 

Tänään päätin tehdä jotain pienempää ja viihdytin itseäni siirtelemällä huonekaluja.

Mies huudahti kotiin tullessaan -Sulla on tylsää!
-No ei mulla nyt juuri ole ollut tylsää, kun mulla on kerrankin ollut jotain tekemistä.
Sitähän se tarkoitti, että odotan ja odotan. Ja välissä keksin itselleni hommia, ettei odotus tuntuisi niin väsyttävältä.


Hyvää viikonloppua sinulle!P.S. Tämän työn kuormittavia asioita on se, että aina täytyy olla muutaman kuukauden palkan verran säästöjä. Pahan päivän varalle. Se paha päivä on juuri se aika, kun sitä soittoa ei vaan viikkoihin (tai kuukausiin) kuulu.
Ilona

4 kommenttia:

 1. No, niin kuin itsekin sanoit niin vaikka niitä töitä (ja vauvoja!) sulle toivoisi niin tavallaan hyvä, ettei sulle ole ollut tarvetta. Näitä on kyllä mielenkiintoista lukea, kiitos kun postaat aiheesta. (Ja olen linkannut tätä muutamalle asiasta kiinnostuneelle äitikaverillekin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.

   Toisaalta joidenkin tahojen mukaan kuntien taloustilanne olisi niin heikko loppuvuodesta, että se näkyisi myös sijoitusten määrässä :(

   Hyvä jos on aiheesta kiinnostuneita lukijoita. Sähköpostitsekin minuun saa olla yhteydessä jos alkaa enemmän kiinnnostamaan ja tahtoo yksityiskohtaisempaa tietoa..tai on kysymyksiä.

   Ilona

   Poista
 2. Toi taitaa olla sun työssä se paras ja pahin. Epäsäännöllisyys.
  Toisaalta hyvä, ettei ole sijoitettavia tullut, mutta huono, jos se tosiaan johtuu säästöistä.

  Hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Toisaalta on ihanaa, kun vapaita tupsahtelee epäsäännöllisesti ja enemmän kuin normaalissa päivätyössä. Toisaalta näissä vapaissa on tämä kääntöpuolensa.

   Poista

Kiitos!