keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Äitinsä poika
Äiti ja poika käyvät sunnuntaina isossa tavaratalossa ruokaostoksilla. He kävelevät sisään ja poika katsoo ihmeissään ympärilleen. Joka puolella punaista ja kultaa. Kaikki verhoiltu tulevaa juhlaa varten. Sitä, johon olisi 36 päivää.


-Eihän vielä ole joulu!!
-No ei niin.
-Miks täällä näyttää tältä!?
-No valmistautuvat jouluun.
-Eihän siihen pitäis mennä kun joku yks päivä kun ne koristeet laittaa.
-Niinhän se on.
-No mutta miksi?
-Sellasta se elämä on. Yrittävät saada ihmiset ostamaan mahdollisimman paljon tavaraa. Mitä aikaisemmin aloitetaan, sitä enemmän saadaan myytyä.


Äiti ja poika jatkavat matkaa leluosaston läpi hedelmä ja vihannesosastolle. Sieltä maitohyllyn kautta kohti kassoja. Poika näkee joulukalenterin ja kysyy voisiko saada sellaisen.
-Eihän vielä ole se joulukuu. No et saa.


Pojalla on aina ollut itse tehty kalenteri tai kuvakalenteri. Sellainen, jossa on perinteinen vanha kaunis joulukorttimainen kuva ja ehkä kultaisia tai hopeisia hileitä.


-Tiedätkö mikä se on?
-No?
-Se on suklaakalenteri. Jokaisena päivänä saa avata luukun ja siellä on suklaata.


Poika on ihmeissään. Voi pientä, eikö sille ole kukaan elämänsä aikana kertonut suklaakalenterista? Äiti käy päässään taistelua. Onko aina pakko olla niin tiukka? Voisiko äiti joskus antaa periksi omille asenteilleen? Hetken päästä äiti huomaa luvanneensa pojalleen suklaakalenterin.
Poika sai valita ihan itse.


Äiti ja poika kulkevat kohti kotia ehkä maailman rumin joulukalenteri kassissaan. Äidin mielestä. Pojan silmät kiiltävät innosta, kun hän katsoo maailman hienointa Disneyn Autot-kalenteriaan ja pohtii onko joulukuussa vain 24 päivää.


-Tän voi säästää sitten ensi vuodeksi. Laittaa nämä luukut vaan kiinni ja avaa sitten uudestaan. Ois tää kyllä voinut olla pelkkä kuvakalenteri. En mä tarvii niitä suklaita.


Äiti hymyilee mielissään ja muistaa illalla nukkumaanmennessä sanoa pojalle kuinka superihana tämä onkaan.
Ilona


4 kommenttia:

 1. Arvostan sun periaatteita ja näemmä poika myös ♥

  Vuosia kaupassa töissä olleena olen aina ahdistunut tuosta aikaisesta jouluhössötyksestä. Nyt sitä on liikkeellä blogeissa. Siitä en ahdistu, vaikka kotona en ole edelleenkään innostunut koristelemaan. Viikonloppuna ajattelin kaivaa Tyynelässä valot esiin. Pimeän vuoksi. Muut koristeet sitten jouluksi. Kotiin en edes laita mitään. Kohta kaupoissa soi jo joululaulutkin. Onneksi blogeissa ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisikin jotain, kun blogiin klikatessa alkaisi joululaulut soimaan automaattisesti B)

   Joo ei se blogeissa ahdista. Siinä kun on se ero, että jos ahdistaa, voit olla lukematta blogeja.
   No toisaalta onhan sitä niitä netin kauppakassipalvelujakin..että sieltä ruoat sitten kun rupee oikein kovasti ahdistamaan kauppojen jouluhössötys ;)

   Poista
 2. Ihana kappale tämä poika.
  Oon koukussa sun blogiin. Melkein ilmottauduin jo juoksuporukkaan, vieläkö pääsee mukaan? Jännittää tämmöiset. Olen ihan peruslukija, onko nekin tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kati!
   Kiva kuulla, että joku jaksaa lukea juttujani :)
   Tottakai pääsee mukaan juoksuporukkaan! Eikä tarvitse jännittää. Ihan pertsoja tässä ollaan muutkin.
   Laita sähköpostia ja jos sinun nimisiä ihmisiä on monia, niin tehdään niin, että laitan paluuviestinä nimeni (jota löytyy vain yksi)..niin saat etsiä minut facebookista ja lisätä kaveriksi. Sitten lisäilen sinut ryhmään :)

   Ilona

   Poista

Kiitos!