maanantai 3. helmikuuta 2014

Reilukerho

Olen pyrkinyt opettamaan pojalle asioista luopumista. Kaikkea ei voi saada eikä kaikkea omistamaansa voi säästää. Jos tahtoo jotain uutta, täytyy osata myös luopua vanhasta.


Olimmepa varanneet viikoksi kirpputoripöydän. Poika alkoi heti pohtimaan, mitä legoja hän laittaisi myyntiin. Mistä voisi luopua. Mitä joku tahtoisi ehkä ostaa. Keräsipä hän kokoelmistaan 15 ukkelia, jotka pussitimme pieniin minigrip-pusseihin ja hinnoittelimme. Kokosi hän viisi legoautoa. Tarkasti, että jokainen osa on tallessa. Etsi jokaiseen settiin kokoamisohjeet ja pussitti ne legojen mukana.


Kun katsoimme kirpputorille menevää tavaraa, totesi poika, että eniten on hänen tavaraansa. Ehkä hän voi sitten ostaa itselleenkin jonkin jutun, jos legoja menee kaupaksi. Ja -Meneeköhän jotain kaupaksi?


Kuinkas sitten kävikään?


Julma maailma tuli väliin.


Tyhjät minigrip-pussit löytyivät kirpputoripöydältä. Lego-ukkelit tipotiessään. Jonkun taskussa matkalla uuteen kotiin. Kulkematta kassan kautta.


En kehtaa kertoa pojalle. Että näin voi käydä.

Ilona

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No niinpä. Vaikka on pienistä rahoista kysymys, tuli jotenkin tyhmä olo. Siis kirpputorien suhteen.

   Poista
 2. Millainen ihminen varastaa? Millainen ihminen varastaa kirpputorilta? Ja etenkin lapselta, lähtökohtaisesti ne leluthan on lapsen. Onpa ihan tosi ikävää!

  VastaaPoista
 3. Voi kurjuus! Varmaan toimisin itsekin niin, että jättäisin kertomatta, jos omalle kohdalle näin olisi käynyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken pohdin, että olisin kertonut.. Että miltä tuntuu, jos tekee tyhmiä asioita toisille. Sitten ajattelin, että ei hemmetti. En kehtaa. Ja poika sitä paitsi luulee, että vaan rosvot varastaa. Niinku ne, jotka joutuu sitten vankilaan.

   Poista
  2. Kurja juttu, tollaisesta tulee niin paha mieli. Meänkin ekaluokkalaisella samanlainen ajatusmaailma. Rosvot varastavat ja tekevät muutenkin pahoja juttuja.

   Minna H

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mielenkiintoista käydä tänään katsomassa, miltä pöytä näyttää..

   Poista
 5. Ainiin mapsu oli siinä mukana, mun pitää varmaan lahjoa se hiljaiseksi ettei kerro sisulle. Äh, joo mullakin ihan kiukuksi pisti, ei se kovin olis liikuttanut jos olisikin hävinnyt siitä jotain omaa, mutta kun lapsen haikeudella laittamat legot on varastettu. Mietin että niitä on saatettu myös laittaa niihin isompiin legopusseihin ja "ostaa" ne sitten siinä samalla rahalla. Äh, miten tylsää kyllä kertakaikkiaan! P

  VastaaPoista
 6. Onpa tosi kurjaa :(( Meitä harmitti viimeksi kirpparilla toisin päin, mutta sama asia. Tyhjässä minigripissä luki Koiramäen Kille 1eur, mutta eipä näkynyt Kille-koiraa missään, vaikka kovasti etsittiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo on.
   Pitää varmaan niitata kiinnin ne minigripit. Jos se on se pussi, joka tekee sen varastamiseksi jonkun mielestä.

   Poista
 7. Inhottavaa!!!:S

  Missä teijän aarteita on myynnissä???:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No otettiin siskon kanssa viikoksi pöytä tuolta SunKirppikseltä. ..kun tuli maksamaan 5e/viikko.
   Ei mulla ollut edes mitään myytävää ja nyt kaavin vaan jotain tyylillä - Voisko tämä olla turhaa.
   Aarteita sieltä on siis ihan turha etsiä ;)

   Poista

Kiitos!