keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ähky






En valita. Mutta miten mä en meinaa jaksaa enää aamuisin pakata sitä rantakassia? Miten mua ei kiinnostaisi enää kertaakaan ahdata vaunuja auton takakonttiin ja ajaa rannalle? Miten viltin levittäminen sille samalle paikalle alkaa kyllästyttää? Miten auringon lämpö viltillä maatessa veden ääressä hyvässä seurassa alkaa tuntua ihanan sijaan ahdistavalta? Ja ennen kaikkea, miten mä annan edes sijaa tällaisille ajatuksille?


Kai se vaan loppujenlopuksi on niin, että olen syntynyt maantieteellisesti katsottuna oikeaan paikkaan. Kyllä ne vuodenajat on sittenkin ihan hyvä keksintö.



P.S. Syytän vähän myös kerrostaloasumista. Olen saletti, että omakotitalollisena ja oman pihan omistavana helteinen ilma olisi ihan eri juttu. (Ehkä jo ensi kesänä?)



P.S.S. Vaikka en valita, muistuttakaa mua silti tästä, kun talven pimeydessä haikailen taas kesää. Tuuliviiri.





Ilona





20 kommenttia:

  1. Kyllä!
    Mutta ei se oo pelkästään se kerrostalo, kyllä pihallisellakin alkaa olla kuuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tulee se kuuma, vaikka omistaisi pihankin? Selvä, en sitten enää haaveile pihasta.
      Enpä. Taas kiroan täällä, kun oikotielle ei vaan ilmesty uusia kohteita vaikka kuinka kahlaisi sen joka päivä läpi.

      Poista
  2. Minä olen päässyt helpolla kassin pakkaamisesta. Aamulla rannalle ilman kassia, päivällä kassin kanssa ja illalla ilman kassia. Jokainen kantaa pyyhkeen ja uimakamppeet itse, päivällä ollaan pitkään ja silloin pakataan kassi. Tämä rytmi on ollut 1,5 viikkoa, omasta pihasta huolimatta. Omalla pihalla on myös kuuma ja kun ei sitä järveä ole niin rannalle mennään kolme kertaa päivässä. Tuntuukin että hereillä oloajasta suurin osa menee rannalla. Tänään oli pettymysten pettymys kun mittarissa aamulla vain +15 astetta. Sehän tuntui suorastaan kylmältä ja rannalle ei ole menty koko päivänä. Enimmillään taisi tänään olla 20 astetta. Huominen menee ajellessa mutta perjantaina varmaan taas rantapäivä jos säätiedotus yhtään paikkaansa pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaamatta rannalle on aika hyvin!
      Lapsille jää varmasti ihanat muistot tästä kesästä, niin mieletön on kyllä ollut!
      Harmi, että kuumuus tuo mukanaan sinilevät vesistöihin :(

      Poista
  3. Omakotiasuja tässä moi! Kotipihalle on kyllä kiva kirmata. Ai mitkä alusvaatteet kun bikinit on keksitty! Viikari 3 v. jättää jo nurmelle vaatteet ja kirmaa altaaseen... Mutta se rannalla lähtö, miksi pitää ottaa jotain mukaan?? Ei vain jaksa kasata kasseja ja pusseja. Noh... enpä ole edes uinut tänä kesänä. Lapsia käytetään ilta uinnilla kyllä, itse pidättäydyn rantavedessä. IHME VESIMIES!! Mutta silti kesä on parasta mitä tiedän, mutta kai kaikkeen kyllästyy... muttei ihan vielä ;) hehkutin itse vielä blogissa pari päivää sitten kesää, en todellakaan ole saanut vielä tarpeeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho. Se, että joku onnistuu olemaan uimatta tällaisena kesänä!

      Mä jo haaveilen avantouinnista. Ihan ihanaa, kun on löytänyt elämäänsä uuden harrastuksen, joka pelastaa sunnuntaiset talvi-illat.

      Joo on kesä parasta, mitä mäkään tiedän. Jos vuodenajoista puhutaan. Ehkö mun kesä-ähkyyn vaikuttaa myös alkukesäinen kreikanmatka..kaksi viikkoa huh hellettä jo silloin, niin tuntuu kyllä piiitkältä kesältä. Tietty myös se vaikuttaa, että on vauva talossa ja vauvallakin alkaa olla helleähky.

      Poista
  4. Whaaat?

    Mua taas ahdistaa, että kesä alkaa olla lähenemässä loppuaan. Kohta saapuu taas se pimeys ja loska. Ja sitä pimeyttä ja kylmyyttä kestää aivan liian monta kuukautta. Ja sitten taas alkaa se lasten pukeminen ...villapuku, villasukat, toppapuku jne.. ei, ei ja ei.

    Yleensä jossain vaiheessa iskee se, että ajatus villapaitoihin pukeutumisesta ja kynttilöiden polttamisesta alkaa houkuttaa. Ei ole iskenyt vielä. On niin ihanaa vaan napata Onnenkeksi syliin ja marssia pihalle keinumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muakin alkaa heti ahdistaa, kun se pimeys ja loska saapuu. Tai no pelkkä pimeys on ihan jees. Ja just se villapaitoihin pukeutuminen kuulaassa syyssäässä (vaikka montako kertaa sitä oikeasti ehtii moisia suomessa käyttää..siis ilman sitä goretex-takkia ;) + kynttilät.

      Poista
  5. Tule tänne, täällä viileni niin ettei rannalle huvita kellään mennä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tänään ensimmäistä päivää voinut pitää ikkunoita ja ovia auki, kun ulkolämpötila on ollut samoissa tai alempana kuin sisälämpötila :)

      Kohta on kaikki rannat niin levässä ja saastuneet, ettei huvita senkään takia enää mennä.

      Poista
  6. Mä odotan kauhulla sitä, kun viilenee. Eieiei -en suostu!

    Rannalta oon itseni löytänyt useinkin, tosin mulle riittää puistokin.. Kerran oon tarjennut uimaan, edelleen en oo kohdannut sellaisia lämpötiloja tässä maassa, että tarkenis uida mielellään. Hrrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kerran on ollut niin lämmin, että olet uinut :D
      Meillä on bebekin huljuteltu aina joessa tai järvessä, kun ollaan oltu uimassa - hyvin tarkenee.

      Poista
  7. Hei mistä olet hankkinut nuo veikeät vauvan pöksyt? :)
    Tsemppiä helteisiin!
    -sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime kesänä oli työtön kausi. Olin käynnistämässä autoa kohti Riihimäkeä ja oltiin ystävän kanssa menossa viettämään festariviikonloppua.. kunnes puhelin soi ja seuraavana päivänä meille muuttaisi uusi vauva.
      Meni vähän festarisuunnitelmat uusiksi. Ehdin käväistä kuitenkin Riihimäellä ja vauvauutiset kuultuani piti tietysti vähän käydä vaateostoksilla. Ovat siis viime vuoden Seppälä baby-mallistoa.

      Poista
  8. Moi, vähän Miullakin hetkittäin on semmoinen olo, että vois jo hiukan viiletä. Loma on jo pidetty, niin sekin tietty vaikuttaa asiaan. Mutta pyrin välttämään valittamista ääneen. Helteen tuoma kosketus on inhottavaa, pyykit eivät meinaa kuivua ja olo on nahkea.

    Pihahan se on meilläkin, mutta kuten edellä kävi ilmi, ei sielläkään paahteessa jaksa koko ajan, rannalla on vilpoisampaa :)

    Ja juu, vuodenajat ovat hyvä juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, helteen tuoma kosketus :) no melkein sama asia ja varmaankin tulin ymmärretyksi.

      Poista
    2. :) Kyllä se helle koskettaakin. Kosteuden lisäksi :)

      Joo eihän sitä viitsisi valittaa. Talvella ehtii nimittäin tehdä sitä hommaa ihan riittämiin. Muistan kyllä kun joku vuosi oli erittäin lämmin ja hyväsäinen kesä..niin sitä seurasi oikein sellainen perinteinen talvi, paljon lunta ja pakkasta eikä yhtään sellaista märkää ja loskaa. Jospa nyt kävisi samoin. Vaikka en mä oikeesti vielä talvea mieti!

      Poista
  9. Mä rakastan tätä hellettä!! (en sen lieveilmiöitä). Toissa aamuna kuljin kananlihalla palellen kun mittari näytti 25 :D Kauhulla odotan kuravaaterallia, tai eipä se oikeastaan ole ennen tätä käynyt mielessä. Helteen lumoissa - mutta taatusti siihen vaikuttaa se, että meillä talon saa ilmalämpöpumpulla yöllä kylmäksi. Paksut peitot edelleen käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon juurikin noin, että ilmalämpöpumpun voimin jaksaa ihan eri tavalla. Paksut peitot, oi paksut peitot, kuinka ihanaa olisikaan kääriytyä peittojen sisään.

      P.S. Meillä ei ole ilmastointia edes autossa.

      Poista
  10. Vuodenajat - näin kärsimättömälle ihmiselle sitä parasta.
    Kun on saanut yhtä tarpeekseen, voi alkaa odottaa toista.

    Kohta saa pukeutua pitkään neuletakkiin ja puiden värit on parhaimmillaan.

    VastaaPoista

Kiitos!