tiistai 4. helmikuuta 2014

Mehveet Ruuneperit





Kehittelin teidän ja meidän iloksi Runebergintorttu-reseptin. Huomennahan se on. Yksi vuoden parhaista juhlapäivistä.




Ainekset:


- 200g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 100 jauhettua mantelia (tai mantelijauhoa noin 2dl)
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl omenatuoremehua


Kostutukseen:
- omenamehua


Pinnalle:
- vadelmahilloa


Sokerikuorrutus:
- 1,5 dl tomusokeria
- n. 1 tl sitruunamehua
- n. 3 tl vettä



Tarvitset myös:
- n. 15 kpl Amerikanmuffinivuokia





1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita joukkoon kuivat aineet sekä omenamehu.
4. Lusikoi taikina muffinivuokiin niin, että noin 2/3 vuoasta täyttyy taikinalla.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Kunnes leivokset saavat pintaansa hieman väriä.
6. Anna jäähtyä.
7. Jos tahdot kosteita ja meheviä leivoksia, kostuta leivokset tässä vaiheessa. Kaada jokaisen leivoksen päälle noin 1 rkl omenamehua.
8. Irrota leivokset muffinivuoista.
9. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää nestettä varovasti/pikkuhiljaa, kunnes kuorrutus on jähmeää, mutta ei valuvaa. Laita kuorrutus pakastepussiin, joka toimii pursottimena.
10. Annostele leivosten päälle vadelmahillo.
11. Leikkaa pakastepussin kulmaan pieni lovi ja kuorruta leivokset.






P.S. Huomenna joutuu varmaan tehdä uuden satsin.





Ilona




18 kommenttia:

  1. Slurps!

    Maistuisi, muttei tuo leipominen oo lempipuuhia. Mikähän siinäkin on, ettei innosta, kun muuten kokkailen päivittäin. Alusta loppuun usein itse kaiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuneperit on kyllä niin helppoja, eivätkä mitenkään järin teknisiä. Vähän vaan sekoittaa aineita ja heittää vuokiin. Eli ei tässä paljoa leipomista ole.. eli voit tehdä innostumattakin :)

      Poista
    2. No hyvä kuulla, että voi onnistua, vaikka ois innostunut vaan syömisestä ;)
      Onneksi nää Runebergit ja laskiasihommat on vaan kerran vuodessa.
      Ainoita pullia/torttuja mihin tulee himo.

      Poista
  2. Tuliko maukkaita ilman karvasmanteliakin, tai mitä alkoholia niihin myös saatetaan laittaa. Ah, kai se on pakko tehdä. Aina tähän aikaan vuodesta mietin sitä kun olit vielä sisun kanssa kotosalla ja käytiin ulkoiluilla, lapset vaunuissa, katse eteenpäin, aikuiset työntämässä vaunuja joka päivä eri valmistajan ruuneperit kourassa. Välillä myös bebet. P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis unohtui mainita, että oman maun mukaan karvasmantelia.
      Itse en jaksanut kauppaan lähteä, joten ilman tein.
      Ja tietty voi kostuttaa vaikka punssilla tai rommilla.
      Mutta en jaksanut alkoonkaan lähteä.

      Kyllä tulee maukkaita ilmankin. Se on se mantelin määrä. Ja fariinisokeri tuo makua.
      Koostumus on näissä kerrassaan mahtava. Sellainen kiinteä, mutta mehveä.

      Ruuneperit on vaan niin hyviä, että kuka nyt ilman niitä pystyy vaunulenkeillä käymään.

      Poista
  3. Näitä en olekaan koskaan tehnyt, nyt tekisi kyllä mieli :)

    VastaaPoista
  4. Mulle tuli tästä nyt sellainen ahaa-elämys, että itse tehdessä tosiaan voisi tehdä noista tortuista tuollaisia maltillisemman kokoisia, muffinssin kokoisia. Kaupan vastaavissa ne on aina niin korkeita kakkusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niissä kaupan isoissakaan mitään vikaa ole. tosin näissä on suhteessa enemmän kuorrutusta. slurps.

      Poista
  5. Mikä toi kangas on??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kangas on sellainen aivan ihana pyöreä pöytäliina..ehkä 70-luvulta.
      Tällä hetkellä meillä vaan ei ole pyöreää keittiönpöytää käytössä, niin ei pääse usein nnäytille.

      Poista
  6. Voi vitsi minkä teit. Pakko kokeilla huomenna. Täytyy vaan korvata voi maidottomalla margariinilla. Onnenkeksillä mahdollisesti maitoallergia. Kun tää mun imetysdieetti joskus päättyy, niin vedän juustokakku överit. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no johan lykkäs teille. toivotaan, että se olisi kuitenkin jotain ohimenevää.
      ja juustokakkuöverit kuulostaa kyllä hyvältä!

      Poista
  7. Juuri tuli runebergit uunista. Kunhan jäähtyvät, pääsee koristelemaan ja maistamaan. Nam! Kiitos ohjeesta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee. Muista kostuttaa tarpeeksi, niin tulee meheviä :)
      Täällä juuri istahdin sohvalle ja söin päivän ruuneperi-annoksen. No en syönyt.. kyllä mä meinaan ottaa vielä toisenkin tänään.

      Poista
  8. Meiltähän jäi nyt tänä vuonna tortut ihan syömätät! Voi torttu sentään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oota mä pohdin hetken.
      Valitsisinko Runebergin päivän Suomessa torttujen kanssa vai Thaimaassa ilman torttuja?
      Ööö. Aika paha kysymys. Ehkä piirun verran enemmän kallistuisin tuohon Thaimaahan.

      Poista
    2. Runebergin tortut on silti hyviä :) Mitä itse asiassa nyt kaipaan kun selailen tässä muiden postauksia, on narsissit ja tulppaanit. Ja kevään odotus. Väriä sisustukseen. Kivaahan täälläkin, mutta aikansa kutakin, eiks jeh?

      Kirjoitusvirhepaholainenkin oli eksynyt omaan edelliseen kommenttiin. Tuli kiire, kun Ipana heräsi päikkäreiltä. Jos se ei nuku, se on uimassa ja taas oli kiire uimaan. Hyvän viikonlopun toivotukset sinne!

      Poista

Kiitos!